Süt kaç dakika da kaynayacak

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bir litre sütü an itibarıyla ortalama bir ateşe koydum. Tencerem 1.5 litrelik (tahmini)
Kaç dakika da kaynayacak acaba...

Not: Kaynar taşarsa ocağı temizleme cezası var. o yüzden hatırlatan arkadaşlara çok çok teşekkürler ederim...

Başında bekledik mecburen, peki taşma olayını atlattık, sonra ne kadar bekliyoruz.

HEmen kapatmıyoruz sanırım.

Not: Hanımdan fırça yemekten kurtulduk...:)

:D ahah abi 1 litre sütü kaç dk kaynatcan allah aşkına kaynaya kaynaya biter o , 2 dk daha kaynat kapat.

Bilmem, daha bir teşhiş koymadım. Ama akşama kadar eşşek gibi çalışıp. Geçim derdine düştün mü zor be...

Ayıptır söylemesi hanım hasta, akşam yeme içme işleri bendeydi. Gelirkende bir litre süt aldık. İçelim diye. Geyik olsun, hemde fırça korkusu yüzünden açtık bir muhabbet.
Hoş geldin...:)

Not: siyabendi dinledim, Bir seher vaktinde çok hoşuma gitti...

Bilmem, daha bir teşhiş koymadım. Ama akşama kadar eşşek gibi çalışıp. Geçim derdine düştün mü zor be...

Ayıptır söylemesi hanım hasta, akşam yeme içme işleri bendeydi. Gelirkende bir litre süt aldık. İçelim diye. Geyik olsun, hemde fırça korkusu yüzünden açtık bir muhabbet.
Hoş geldin...:)

Not: siyabendi dinledim, Bir seher vaktinde çok hoşuma gitti...

Yok stres ve beslenme kaynaklı kısa süreli hafıza bozuklukları bu ara çok yaygın, geyikten ziyade gerçekten olabilir.

Bu arada geçmiş olsun eşiniz için. Siyabend güzel müzik, herkes dinlesin.

Neyse ki annem beni küçükten mutfağa koştuğundan, o dönem şikayet etsem de şimdilerde iyi ki yollamış diyorum.

Naçizane tavsiyem eğer erkek çocuklarınız varsa mutfaktan uzak tutmayın, yarın öbür gün tek yada bekar evinde yaşadığı zaman çok zorluk çeker.

Mühendislik bilgime dayanarak, internette ufak çaplı bir araştırma yaptığımda sütün kaynama derecesinin 100,15 derece olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Benzer şekilde 75 dereceye ulaştığında, sütün üzerinde bir kaymak tabakası oluştuğunu da öğrendim. Yani kaymak tabakası oluşmadan kapatmaman gerekir. En azından bunu söyleyebilirim :d

Yok stres ve beslenme kaynaklı kısa süreli hafıza bozuklukları bu ara çok yaygın, geyikten ziyade gerçekten olabilir.

Bu arada geçmiş olsun eşiniz için. Siyabend güzel müzik, herkes dinlesin.

Neyse ki annem beni küçükten mutfağa koştuğundan, o dönem şikayet etsem de şimdilerde iyi ki yollamış diyorum.

Naçizane tavsiyem eğer erkek çocuklarınız varsa mutfaktan uzak tutmayın, yarın öbür gün tek yada bekar evinde yaşadığı zaman çok zorluk çeker.

Teşekkür ederim. sağolun...
Aslında sağlık problemlerimiz şuan en üst seviyede. Ama kendimize ayıracak vakit olmuyor. Yaza doğru inşallah baktırmam gereken bir sürü sorunum var. (Mide ve karaciğer en başta)

Bizde de mutfak pek uğramadığımız yerdi. Annem pek hamarat değildir. Bense yumurta bile kıramam. Ama oğlum için aynı şeyi söyleyemem. Maşallah çok meraklı, umarım benim gibi bu konularda deneyimsiz olmaz. Bugün annesi hasta olduğu için ve okulu tatil olduğu için tüm ev ona kalmış. Görsen tüm misafir takımlarını odaya dizmiş... Kendi odasını hiç sorma toz şekerle resim çizmiş sanki...
2.5 yaşındaki bir çocuk sizi nasıl mutlu edeceğini biliyor. Tüm yorgunluk ve stres yerini huzur ile kaplıyor.

Not: kusura bakma hanıma süt ikram ettim. O yüzden geç yazdım...

Mühendislik bilgime dayanarak, internette ufak çaplı bir araştırma yaptığımda sütün kaynama derecesinin 100,15 derece olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Benzer şekilde 75 dereceye ulaştığında, sütün üzerinde bir kaymak tabakası oluştuğunu da öğrendim. Yani kaymak tabakası oluşmadan kapatmaman gerekir. En azından bunu söyleyebilirim :d

İlginç, Ben kaymak tabakası oluruş ve sonra kaynar. Taşmaması için altını kısarsınız ve kısık ateşte 5*6 dakika daha bekletirsiniz diye bliyordum...

İlginç, Ben kaymak tabakası oluruş ve sonra kaynar. Taşmaması için altını kısarsınız ve kısık ateşte 5*6 dakika daha bekletirsiniz diye bliyordum...

Hayır, doğru anlamışsınız zaten. Cümlem biraz karışık oldu sanırım. =) Tabaka oluşmadan kapatmamanız gerekirmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri