Süt 40'dan sonra olmaz.

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bugün bir profesör doktorun açıklamalarına denk geldim televizyon kanalında. Uzun uzun anlatmaya gerek yok özetleyeyim:

Genelde çocuklar için önerilen süt vücudun hücre bölünmesini artırıp büyümesine katkı sağladığı için faydalıymış. Ancak 40 yaşından sonra bu bölünmelerin devam etmesi hızlanması yani yaşlanmayı birlikte getiriyormuş. Dolayısıyla 40 yaşından sonra süt içilmesi önerilmiyor bilginize..

40 yaş bir eşiktir ve sütü direk zehre çevirmez. O yaşta insanların laktaz sindirimi azalır. Laktozsuz ve kontrollü tüketime dikkat edilirse problem olmaz. Zaten profesörün tavsiyesi genel olarak hareketsiz insanlara yönelik. Eğer spor yapıyorsanız veya mesleki anlamda hareketli bir gün geçiriyorsanız, büyüme yerine onarım anlamında kontrollü olarak süt tüketebilirsiniz. Özellikle spor hayati olanlar yine büyüme ve onarım maksadıyla süt tüketebilir. İçerisinde l-karnitin barındıran sütler tercih edilebilir.

Bence süt cocuklarin da tüketmemesi gereken bir sey. Bu konuda her uzmanin farkli bir görüşü var. Guvenilecek süt bulmak da zor. Alerjisiz, sute intoleransi olmayan cocuk bulmak da zor..
Evde mayalanmis yogurt, mumkunse probiyotikli mayalarla mayalanmışı daha faydalidir bana göre.

spora başladığım zaman sütten deli gibi korkuyordum. sonraları bilinçlenmeye başlayınca yavaş yavaş tüketmeye başladım.
günlük ortalama 1 litre süt içiyorum. zamanla rahatsız ediciliği kayboldu. vücudum daha az etkilenir oldu. geldiğimiz noktada da tamamen eksi etkilerini kaybetti.
laktozsuz vs hiç tüketmem, mümkünse de az yağlı olanları tercihimdir.

Sütü tek başına tüketmek çok zor ve meyveli bir karışım olmadıkça içemiyorum. Ayran, yoğurt, kefir içmek çok daha sağlıklı olacaktır.

Bence süt cocuklarin da tüketmemesi gereken bir sey. Bu konuda her uzmanin farkli bir görüşü var. Guvenilecek süt bulmak da zor. Alerjisiz, sute intoleransi olmayan cocuk bulmak da zor..
Evde mayalanmis yogurt, mumkunse probiyotikli mayalarla mayalanmışı daha faydalidir bana göre.
Yanlış düşünüyorsun oturduğumuz yerden element uydurmaya gerek yok Eskiden böyle yok Laktozsuz Probiyotik filan var mıydı Yoktu ve insanlar daha sağlıklıydı unutma. Sonuçta süt yeni bir bebeğin gelişmesi için gerekli her şeye sahip. Doğal süt olayına gelirsek de süt Doğada bir tek hayvandan meydana geliyor. Eğer kaynağını inek olduğuna eminsen doğal olduğuna İnanabilirsin Saygılarımla.

kolaya alerjileri olmuyo ama nedense.....

Onu cocuk alerji bölümüne git uzmanina sor, var mi kola alerjisi diye..
Biz bosuna iki yil tüüm süt ürünlerinden uzak yasamadik. Gittik testini yaptirdik. Bi yerimizden uydurmasik.

Vallahi annem yoğurdu Hani satılıyor ya marketlerde probiyotik yoğurt sade olanınla mayalıyor gayet de güzel oluyor

Vallahi annem yoğurdu Hani satılıyor ya marketlerde probiyotik yoğurt sade olanınla mayalıyor gayet de güzel oluyor

Ben de toz mayalar var probiyotik, onlardan kullaniyorum buldugumda. Daha cok seviyorum tadini kivamini. Faydasinin da daha cok olduguna inaniyorum.

Geri