Surt Ve Perdelerle İlgili Kerahat

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü

SURET VE PERDELERLE ILGILI KERAHET

Ebu Talha el-Ensari (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Melekler icerisinde kopek ve timsaller bulunan eve girmezler.

Buhari Libas 92 88 Bedu'l-Halk 6 14 Megazi 11; Muslim Libas 102 (2606); Ebu Davud Libas 48 (4155); Tirmizi Edeb 44 (2805); Nesai Zinet 112 (8 212 213); Ibnu Mace Libas 44 (3649).

Sefine (radiyallahu anh) anlatiyor: "Hz. Ali (radiyallahu anh) Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'i hazirladigi bir yemege davet etti.

Efendimiz gelip iceri girmek uzere elini kapinin kirisleri uzerine koyunca evin bir kosesine gerilmis bir kiram gormustu ki hemen geri dondu.

(Resulullah'a geri donusunun) sebebi sorulunca:

"Bir peygambere tezyin edilip suslenmis bir eve girmek uygun olmaz" cevabini verdi."

Ebu Davud Et'ime 8 (3755); Ibnu Mace Et'ime 56 (3360).

Hz. Ebu Hureyre (radiyallahu anh anlatiyor:

"Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:

"Bana Cibril (aleyhisselam) geldi ve: "Dun sana gelmistim (ama yanina girmedim)." Girmeyisimin sebebi de uzerinde timsaller bulunan perde bezi idi.

Orada bir de kopek vardi kapinin uzerinde de insan resimleri bulunuyordu.

Timsallerin baslarinin koparilmasini emret ki agac sekline donsun.

Ortuden ayak altina atilacak iki minder yapilmasini kopegin de disari cikarilmasini soyle!" Bu soylenenler yapildi."

Muslim Libas 102 (2112); Ebu Davud Libas 48 (4158); Tirmizi Edeb 44 (2807); Nesai Zinet 113 (8 216). Bu rivayet Ebu Davud ve Tirmizi'nin metnine mutabiktir.

Hz Ali (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular k65533;:

"Icerisinde resim cunub ve kopek bulunan eve (rahmet) melekleri girmez."

Ebu Davud Taharet 90 (227); Libas 48 (4152); Nesai Taharet 168 (1141) Sayd 11 (7185).

Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma) anlatiyor:

"Resulullah (aleyhissalatu vesselam) (Mekke'nin Fethi gunu) Beytullah'ta tasvirler gorunce iceri girmedi. Once onlarin imhasini emretti ve imha edildiler.

Iceride Hz. Ibrahim ve Hz. Ismail (aleyhimesselam)'in ellerinde kumar oklari bulunur vaziyetteki suretlerini gormustu. Soyle buyurdu: "Allah canlarini alsin.

Vallahi onlar asla oklarla kismet aramadilar."

Buhari Enbiya 8 Hacc 54 Megazi 48.

Geri