Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Buluyor Musunuz ?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Sen bir meleksin, kedilere gösterdiğin merhameti insanlara göstermelisin en azından savunmasız insanlara

O senin iddaan.
Bu meehametli olduğunu iddaa ettiğin tavrınla başta kendi çocukların olmak üzere gelecek nesillere nasıl bir merhametsizlik yaptığını sen bilmiyorsun asıl.

Verilmesin diyen ben olaraktan Red ırkçısınız yorumunu üzerime alınıyorum ve yanlışını düzeltme adına şöyle devam ediyorum;

Irkçılık; kendi ırkının, herhangi bir ırktan üstün görmesi durumuna ırkçılık adını verildiğini biliyorum. Burada üstün görme durmu söz konusu değil.

Velhasıl; söylemek istediğim, bu insanlar Türkiye Cumhuriyetinde, Türk vatandaşından daha iyi bir hizmet görüyorsa, bu durum eleştirilir. Herhangi bir küçük çaplı suç işlemeleri(taciz,hırsızlık,adam yaralama vs.) durumunda ise, sınır dışı edilememekteler. Ülkende bu tür suçların oranı zaten düşük değilken, kalkıp bu tür insanlara Türk vantandaşlığı verilmemesi durumunda Irkçı olduğunu mu savunuyorsun? Ayrıca; sanmıyorum ki bir Suriye vatandaşı, Türk vatandaşı olmak istesin. Olması durumunda zaten kendisine sağlanan ayrıcalıklardan yararlanamayacaktır.

O senin iddaan.
Bu meehametli olduğunu iddaa ettiğin tavrınla başta kendi çocukların olmak üzere gelecek nesillere nasıl bir merhametsizlik yaptığını sen bilmiyorsun asıl.

Yahu sen kendini devletten zeki mı sanıyorsun devlet bunlara şeker dağıtır gibi kimlik mi verecek bunun bir prosedürü yok mu ilim irfan sahibi mühendis doktor vs biri vatandaşlık almasının ne gibi mahsuru olacak söylesene anlat bana

Verilmesin diyen ben olaraktan Red ırkçısınız yorumunu üzerime alınıyorum ve yanlışını düzeltme adına şöyle devam ediyorum;

Irkçılık; kendi ırkının, herhangi bir ırktan üstün görmesi durumuna ırkçılık adını verildiğini biliyorum. Burada üstün görme durmu söz konusu değil.

Velhasıl; söylemek istediğim, bu insanlar Türkiye Cumhuriyetinde, Türk vatandaşından daha iyi bir hizmet görüyorsa, bu durum eleştirilir. Herhangi bir küçük çaplı suç işlemeleri(taciz,hırsızlık,adam yaralama vs.) durumunda ise, sınır dışı edilememekteler. Ülkende bu tür suçların oranı zaten düşük değilken, kalkıp bu tür insanlara Türk vantandaşlığı verilmemesi durumunda Irkçı olduğunu mu savunuyorsun? Ayrıca; sanmıyorum ki bir Suriye vatandaşı, Türk vatandaşı olmak istesin. Olması durumunda zaten kendisine sağlanan ayrıcalıklardan yararlanamayacaktır.

Sen evine gelen misafire nasıl muamele yapıyorsun?

Sen evine gelen misafire nasıl muamele yapıyorsun?

Nasıl bir benzetmedir bu anlamlandıramadım. 4 Milyon Suriye vatandaşını misafir ettik, ağırladık ve sonra gideceğini mi düşündük? Misafir benzetmesi ile bağdaştırırsan benim düşüncem, gelip ve gideceği şekilde olur. Kusura bakma da ben kendilerini misafir gözüyle baktıklarını düşünmüyorum.

Bu tarz konulara, millet odakli degil, genel cercevede bakilmasi gerekir.
Cogu ulkede vatandas olabilmek icin belirli kurallar vardir. Temel oge, vatandas olmak isteyen insanlarin ulkeye yararli bir birey olabileceklerini gostermeleri, Turkiye Cumhuriyeti'nin ilkeleri ile catisan herhangi bir goruslerinin veya eylemlerinin bulunmamasi, ve de Turkce dilini okuyup yazabilmeleridir benim gozumde. Turkiye'nin uyguladigi kurallari bilmiyorum, eger bilen varsa yazilmasi daha anlamli bir tartisma yurutmemize yarayacaktir.

Ancak, benim gozumde en azindan su kosullari saglamasi gerekir
1- Hic bir suc islemememis olmasi
2- Turkiye'de en az 5 sene yasamis olmali (bunu daha da artirabilirsiniz)
3- Turkce dilini konusabilmeli
4- Turkiye tarihi, toplumsal yapisi ve gerek gorulen konularda bir sinava tabi tutulmali
5- Turkiye'ye yarar sagladigini kanitlayabilmeli

Bu kosullari saglayan insanlara herhangi bir ayrim yapilmaksizin, vatandaslik verilebilir.

Bu tarz konulara, millet odakli degil, genel cercevede bakilmasi gerekir.
Cogu ulkede vatandas olabilmek icin belirli kurallar vardir. Temel oge, vatandas olmak isteyen insanlarin ulkeye yararli bir birey olabileceklerini gostermeleri, Turkiye Cumhuriyeti'nin ilkeleri ile catisan herhangi bir goruslerinin veya eylemlerinin bulunmamasi, ve de Turkce dilini okuyup yazabilmeleridir benim gozumde. Turkiye'nin uyguladigi kurallari bilmiyorum, eger bilen varsa yazilmasi daha anlamli bir tartisma yurutmemize yarayacaktir.

Ancak, benim gozumde en azindan su kosullari saglamasi gerekir
1- Hic bir suc islemememis olmasi
2- Turkiye'de en az 5 sene yasamis olmali (bunu daha da artirabilirsiniz)
3- Turkce dilini konusabilmeli
4- Turkiye tarihi, toplumsal yapisi ve gerek gorulen konularda bir sinava tabi tutulmali
5- Turkiye'ye yarar sagladigini kanitlayabilmeli

Bu kosullari saglayan insanlara herhangi bir ayrim yapilmaksizin, vatandaslik verilebilir.

Öyle bir algı var ki her önüne gelene kimlik verecek devlet güzel maddelendirmissiniz

Öyle bir algı var ki her önüne gelene kimlik verecek devlet güzel maddelendirmissiniz

Unlucky, dedigim gibi malesef devletin koydugu kurallari bilmiyorum. Ki insanlarin endise ile yaklasilmasinin da bir nedeni var. ozel durumlar olusturulup, bir millete farkli sekilde kurallar da uygulanabilir. Daha acik bir sekilde, proseduru yetkililerin anlatmasi gerek.

Ayrica, su an ulkede bulunan multeci sayisi gercekten cok fazla. Elbette ki savasta bulunan bir halka yardim etmek zorundayiz, bunu kesinlikle sorgulamiyorum. Ancak, bu insanlarin ulkeye uyumu, guvenlik, is ve saglik sorunlarinin halledilmesi, barinma imkanlari konusunda malesef yeterli hazirlik yapamadi ulkemiz. Onceligi bence bu konulara kaydirmak daha dogru olacaktir.

Verilmesi kanaatindeyim üstte ki arkadaş da çok güzel özetlemiş zaten.

Yahu sen kendini devletten zeki mı sanıyorsun devlet bunlara şeker dağıtır gibi kimlik mi verecek bunun bir prosedürü yok mu ilim irfan sahibi mühendis doktor vs biri vatandaşlık almasının ne gibi mahsuru olacak söylesene anlat bana

Bence ben sana bir şey anlatmayayım.
Anlatmak istediğimi anlayan anladı zaten.

Afgan lazım Afgan. Bu Suriyeliler isteneni vermedi. Biz onlari demografiyi bozun diye getirdik onlar YouTuber olup kız tavlamaya çalışıyor. Olmaz. Bi ülkeye Ortadoğu lağımına çevirmek için en iyisi Afgan.

Ben doğru bulmuyorum fakat bir aptal yada beyinsiz olmalı o Suriyeli
Zira benim ülkemde benden daha cok hakka sahip neden elindeki imkanlari bırakıp vatandas olsun ki?
Kadinlarini da bizim ahmak Türk erkekleri guzelce sahipleniyor zaten

Müslüman olmakla mümin olmak da ayrıldı..
Demek ki Mümin olmayan müslüman
Müslüman olmayan mümin de varmış..
Bu toplumda cehalet ne hale geldi böyle..
Üniversite okuyan cahiller ile aynı toplumda yaşıyoruz.. Yazık bize..
Cahil de denmez ki yarı cahiller ile düzelteyim cümlemi..
Halbuki ikisi de Kuran'da emirdir ve ayrı değildir. İnanıp, teslim olmak..

İnanmayan biri müslüman olamaz.
Teslim olmayan biri de zaten inanmıyordur demektir.

İkisi ile ilgi de ayet vardır.

Geri