Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Buluyor Musunuz ?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
suistimal etmeyen 100 taneden 10 tanedir belki.
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben istanbulda bir çok şeye şahit oldum artık evlerine dönmenin zamanı geldi ve geçiyor diye düşünmeden kendimi alamıyorum.
ozamanlarda değiliz bedelli kovalıyoruz evet ama yine öyle bir durumun içine düşsek ben umutluyum açıkcası ozaman insanların ruh hali değişebilir.

Allah düşürmesin, tabii benimki önyargı.
Ankara'da yaşıyorum birçok suriyelinin kötü amacına şahit oldum, olmasamda haber okumam yetiyor. Sürekli küçük çocukları görüyorum.. Üzülüyorum sadece bilmiyorum. İnsanlığım toprak sevgisinden öte bişey herhalde.

Allah düşürmesin, tabii benimki önyargı.
Ankara'da yaşıyorum birçok suriyelinin kötü amacına şahit oldum, olmasamda haber okumam yetiyor. Sürekli küçük çocukları görüyorum.. Üzülüyorum sadece bilmiyorum. İnsanlığım toprak sevgisinden öte bişey herhalde.

mehmet akif ersoy ne diyor.
Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

biz yardım ettik mi ettik
insanlık yaptık mı yaptık
bir misafir ev sahibini rahatsız edip huzurunu bozuyorsa bence acilen misafire kapı gösterilmeli.

mehmet akif ersoy ne diyor.
Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

biz yardım ettik mi ettik
insanlık yaptık mı yaptık
bir misafir ev sahibini rahatsız edip huzurunu bozuyorsa bence acilen misafire kapı gösterilmeli.

Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz.. Türküsünü bilirsin herhalde..
Lütfen bu toprakların esas sahibini unutmayalım. Paylaşmak güzeldir. Ama altını çizerek tekrarlıyorum malesef insanoğlu nankördür, yemek yediği kaba tükürür. :u3:

Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz.. Türküsünü bilirsin herhalde..
Lütfen bu toprakların esas sahibini unutmayalım. Paylaşmak güzeldir. Ama altını çizerek tekrarlıyorum malesef insanoğlu nankördür, yemek yediği kaba tükürür. :u3:

sultan süleyman mıydı :)
öyle tabi kimseye kalmıcak bu dünya malı paylaşmak gerekir her zaman.
ben sadece bu mülteci olayından rahatsız oluyorum artık. :)

sultan süleyman mıydı :)
öyle tabi kimseye kalmıcak bu dünya malı paylaşmak gerekir her zaman.
ben sadece bu mülteci olayından rahatsız oluyorum artık. :)

Bende sıkıldım..
Ölümlerden, denizde bir umut kaçışan insanlardan.
Otobüste yorgunluktan uyuyakalan suriyeliyi aşşağılayan insanlardan.
Ben refah içinde yaşarken onların sokakta dilenmesinden sıkıldım.
Tam evimin kapını açacakken beni arkamdan bıçaklayan aç suriyelilerden sıkıldım.
Yani bu sıkılma mevzusu bende çok derin yara, hiç açma :)

Bende sıkıldım..
Ölümlerden, denizde bir umut kaçışan insanlardan.
Otobüste yorgunluktan uyuyakalan suriyeliyi aşşağılayan insanlardan.
Ben refah içinde yaşarken onların sokakta dilenmesinden sıkıldım.
Tam evimin kapını açacakken beni arkamdan bıçaklayan aç suriyelilerden sıkıldım.
Yani bu sıkılma mevzusu bende çok derin yara, hiç açma :)

Ciddi misin :nee:

ailemin bu güzel günlerde parka çıkıp oturup sohbet edip çay içememesinden sıkıldım
kendi semtimde olmama rağmen bazen ben bile tedirgin olmakdan sıkıldım.
tanıdığım insanların suriyelilerin sözlü vs tacizlere uğramasından sıkıldım :)

ama takdir ettiğim birşeyde var yiğidi öldür ama hakkını yeme emeğiyle çalışıp parasını kazanıp kimseyle işi olmayanları da görüyorum

Ciddi misin :nee:

ailemin bu güzel günlerde parka çıkıp oturup sohbet edip çay içememesinden sıkıldım
kendi semtimde olmama rağmen bazen ben bile tedirgin olmakdan sıkıldım.
tanıdığım insanların suriyelilerin sözlü vs tacizlere uğramasından sıkıldım :)

ama takdir ettiğim birşeyde var yiğidi öldür ama hakkını yeme emeğiyle çalışıp parasını kazanıp kimseyle işi olmayanları da görüyorum

Ciddiyim..
Şort giymemekten, köprü altlarındaki karanlıklardan, dolmuşta yanımda oturanlardan korkmaktan sıkıldım. Ben farkettimde galiba ben insanlardan sıkıldım..
Belkide onlarda kendilerinden korkmalarından, açlıktan sıkılıyorlardır. Düşünsene sen ister miydin şimdi el ülkesinde 2. sınıf insan muamelesi görmeyi.
Hiç düşündün mü mesela gurbetteki insanlar ne yorum yapıyolar bu duruma. :hi:

Ciddiyim..
Şort giymemekten, köprü altlarındaki karanlıklardan, dolmuşta yanımda oturanlardan korkmaktan sıkıldım. Ben farkettimde galiba ben insanlardan sıkıldım..
Belkide onlarda kendilerinden korkmalarından, açlıktan sıkılıyorlardır. Düşünsene sen ister miydin şimdi el ülkesinde 2. sınıf insan muamelesi görmeyi.
Hiç düşündün mü mesela gurbetteki insanlar ne yorum yapıyolar bu duruma. :hi:

ben el ülkesinde 2.sınıf insan muamelesi görerek yaşamam yaşayamam ölmek var bırakıp gitmek yok düz mantık :p bu konuyla ilgili 51.alayın hikayesini dinlerken çok güzel bir anı anlatmışlardı son çanakkale gazisinin oğlu anlatmış bizzat ben seni beni şehit anası yapıcaksın diye doğurdum ben evlatsız yaşarım ama vatansız asla diyip çanakkaleye göndermiş oğlunu bizde böyle analar varken emin ol el ülkesine gitmeyiz hiçbir zaman

Linkini de atıyorum vaktin olursa izlersin :)
https://www.youtube.com/watch?v=4J3WQ88tExE

ya işte bak rahatsızsın ev sahibi olarak senin gibi milyonlar var
demekki artık gitme vakitleri gelmiş dimi. :)

ben el ülkesinde 2.sınıf insan muamelesi görerek yaşamam yaşayamam ölmek var bırakıp gitmek yok düz mantık :p bu konuyla ilgili 51.alayın hikayesini dinlerken çok güzel bir anı anlatmışlardı son çanakkale gazisinin oğlu anlatmış bizzat ben seni beni şehit anası yapıcaksın diye doğurdum ben evlatsız yaşarım ama vatansız asla diyip çanakkaleye göndermiş oğlunu bizde böyle analar varken emin ol el ülkesine gitmeyiz hiçbir zaman

Linkini de atıyorum vaktin olursa izlersin :)
https://www.youtube.com/watch?v=4J3WQ88tExE

ya işte bak rahatsızsın ev sahibi olarak senin gibi milyonlar var
demekki artık gitme vakitleri gelmiş dimi. :)

Tamam linkide aldım hafızaya bi ara izleyeceğim :)
Bende bir bayan olarak herhalde duygusal bakıyorum. Heleki şu komutanım vurmayalımmı sınırımıza girdiler - Hayır vurma diyaloğundan beri. Hatırlarsın nasıl yankılandı. 400 milletvekili gelmedi diye evladımın kanı akmasın.
Birileri silahtan para kazanacak diye insanlar sefil oldu..
3 kuruş fazla para kazancaklar diye gurbet çekiyolar.
Şimdi çanakkale topraklarının derdine suriyeli gelince düşüyoruz ama çok önceden zaten kıymet bilemedik..

Tamam linkide aldım hafızaya bi ara izleyeceğim :)
Bende bir bayan olarak herhalde duygusal bakıyorum. Heleki şu komutanım vurmayalımmı sınırımıza girdiler - Hayır vurma diyaloğundan beri. Hatırlarsın nasıl yankılandı. 400 milletvekili gelmedi diye evladımın kanı akmasın.
Birileri silahtan para kazanacak diye insanlar sefil oldu..
3 kuruş fazla para kazancaklar diye gurbet çekiyolar.
Şimdi çanakkale topraklarının derdine suriyeli gelince düşüyoruz ama çok önceden zaten kıymet bilemedik..

Aslında her zaman bildik ama yeteri kadar değil sadece çanakkale değil yurtun her karış toprağı kutsaldır değerlidir çanakkale ile ilgili sana bir kaç program ve kitap önerebilirim tüm gerçekciliği ile herşeyi okuyabiliceğin

Asla verilmemeli, sığınmacı olarak kalmalarına da karşıyım. Sen daha ülkendeki fakirlere yardım etmiyorsun, adamlardan vergi almıyorsun, adamlar kendi insanlarından alışveriş yapıyor. Bizim esnaf kan ağlıyor, inşaatlarda bizim Türk ameleler işsiz kalıyor bu yüzden.
Adam 50 liraya çalışıyor çünkü, işinden olanlarda soluğu suça bulaşarak alıyor.
Yani hepsi birbirini tetikliyor, ki bunların içinde kaç yüz tane potansiyel canlı bomba var bilinmiyor. Bu adamlar yakında toprak isterse şaşırmayın.

Verilebilir, Almanya nasıl Türklere veriyorsa biz de verebiliriz ne mahsuru var onlar da bizden

Türkiye ile Almanya'yı karşılaştırmak ne kadar doğru tartışılır fakat, bir Türk vatandaşından daha iyi bir şartlara sahip olmaları beni rahatsız eden bir durum. Bence verilmemeli.

Bkz. Kira yardımı, sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması vs.

Vatandaşlık kriterlerine uyan ve başvuran herkese vatandaşlık KANUNEN verilmek zorundadır. Amerikalıya, ingilize verilsin ama Suriyeliye verilmesin diyen ırkçılar. İğrençsiniz !

Merhamet mantık sınırlarını aşmamalı.
Savaşları bitene kadar belli bölgelerde kamp şeklinde tutulabilirlerdi.
Şimdi artık tabelalarda ikinci dil olarak Arapça yazıyor.İş nerdeyse kültür başkalaşımına doğru kayıyor ve hala aman canım ne olur ki diye rahat takılabilen insanlar var.

Verilebilir, Almanya nasıl Türklere veriyorsa biz de verebiliriz ne mahsuru var onlar da bizden

Al işte bak.
Adam vasıflı,sicili geçmişi belli Türk işçisiyle elin ne idüğü belirsiz Suriyelisini bir tuttu.

İçimizdeki moskoflara bakınca
Suriyelinin gözünü seveyim diyesim geliyor

Bu memlekette Türk vatandaşlığını
hakketmeyen çok Yezid varken,
sadece Suriyelilerin vatandaşlığının
sorgulanması gereksiz bir tartışma

Kanunla belirtilen Kriterlere uyan
kim varsa vatandaşlık talepleri
değerlendirilmeli

Merhamet mantık sınırlarını aşmamalı.
Savaşları bitene kadar belli bölgelerde kamp şeklinde tutulabilirlerdi.
Şimdi artık tabelalarda ikinci dil olarak Arapça yazıyor.İş nerdeyse kültür başkalaşımına doğru kayıyor ve hala aman canım ne olur ki diye rahat takılabilen insanlar var.

Al işte bak.
Adam vasıflı,sicili geçmişi belli Türk işçisiyle elin ne idüğü belirsiz Suriyelisini bir tuttu.

Senin ne olduğun belli değil asıl, sen üstünlüğü ırkta arıyorsan senin insanlığın batsın onlar da müslüman her şeyden önce

Senin ne olduğun belli değil asıl, sen üstünlüğü ırkta arıyorsan senin insanlığın batsın onlar da müslüman her şeyden önce

Yorumumda ırkçılığı savunan tek kelime yok.
Bu forumda da en son kişiyim faşizanlık yapacak.
Kaldıki himaye edilmesin korunmasınlar demedim ben.
Müslüman olmakla mümin olmak farklıdır.
Her müslümanım diyene mümin gözüyle bakıyorsan senin problemin .

Yorumumda ırkçılığı savunan tek kelime yok.
Bu forumda da en son kişiyim faşizanlık yapacak.
Kaldıki himaye edilmesin korunmasınlar demedim ben.
Müslüman olmakla mümin olmak farklıdır.
Her müslümanım diyene mümin gözüyle bakıyorsan senin problemin .

Sen bir meleksin, kedilere gösterdiğin merhameti insanlara göstermelisin en azından savunmasız insanlara

Geri