Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Buluyor Musunuz ?

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesini Doğru Buluyor Musunuz ?

Forulmsal üyelerinin bu konu hakkındakı düşünceleri nelerdir ?

Konu daha önce açılmıştı.

Siz Suriye vatandaşı olmak isteseniz Suriye ne şartlar ister biliyor musunuz? Başka sorum yok

-Merhaba dünyalı biz dostuz , savaş esnasında bulunduğumuz yıldız hiperoptik basküler dondurucu silahı sonucu yaşanmaz bir hal aldı
+Size vatandaşlık vereceğiz jüpiterli yada uranüslü kardeşlerimizzzz...
-Ama bidakka biz bu dünyadan değiliz
+Hepimiz kainatın yaratıcısınn aciz kulları değilmiyiz , hepimiz din kardeşiyiz , üstelik size makarna ve kömür vericez.
-İyide yarın öbürgün size zarar vermicemizi nerden biliyorsunuz
+Biz ozaman size gereken cevabı veririiiiiiiizzzz , sabrımızı sınamak kimsenin haddine değildir.
-İyi ozaman hanımla çocuklarıda buraya aldırıyım arayıp
+Şu kağıdı imzalarmısınız özgürlükçü bir yaşam için
-Abi burda neden ampul işareti var ?
+Canım imzala şunu sıkma beni ! Germe beni !
-Ta tamam

Ülkemde Suriyeli İstemiyorum

Aklıma gelmişken geçen gün trafik ışıklarına yakın bir yerde minibüs bekliyorum 3 4 tane Suriyeli kadın yanlarında da 4 5 tane çocuk ticari taksilere otostop çekiyorlar 4 5 tane taksi geçti durmadilar dedim hanimlardaki keyfe rahatliga bakın minibüse otobüse de binmiyorlar :) uzun lafın kısası zaten benim senin bizlerin ödediği abidik gubidik yeni yeni turetilen vergilerle devlet bakıyor hepsine bize soran var mı razı mısınız ? Vatandaşlık verelim mi vermeyelim mi diye soran var mı? Etrafınızda içinizde semtinizde vs istiyormusunuz diye soran var mı? Biz kimiz ki soracaklar değil mi... Çocuklar hariç eğer ki bir tanesinde bir tl hakkım varsa helal etmiyorum ne onlara nede bana sormadan benim ödediğim vergilerle onlara bakanlara. .

Umarım bir an once savas biterde Suriye'ye geri giderler.

Futbolcu emegine saglık

Hayır doğru bulmuyorum..
Ancak Suriyeliler'e bu kadar yüklenilmemeli.. Ölmek istemeyen insanları neden anlamıyoruz ki.
(suistimalcileri kayırıyorum)

verilsin ağabey, vatandaşlık verilsin:
mülteci kisvesi onları vergiden muaf tutuyor, tutmasın. vatandaş olsunlar, kazandıklarının bir kısmını vergi olarak versinler, haksız kazanç elde etmesinler.
aylık maaş alıyorlar: hem kendileri için, hem çocukları için. vatandaş olsunlar, bizim alamadığımız gibi onlar da durduğu yerde maaş almasınlar.
akşam vakitleri parklarda nargilelerini tüttürüp keyf çatıyorlar, çatmasınlar ağabey. bizler gibi onlar da 'bugün evlatların rızkını nasıl kazanacağım'ın telaşına düşsünler. ekmek elden, su gölden yaşamasınlar.
vatandaşlık verilsin, görün bakayım kaç tanesi kalıyor türkiye'de..

Değil vatandaşlık bir yudum su bir lokma vermeyeceksin bu hainlerede ah şu sevicileri olmasa...

ne vatandaşlığı yaa yavaş yavaş ülkelerine gönderilmeye başlanmalı bence

Hayır doğru bulmuyorum..
Ancak Suriyeliler'e bu kadar yüklenilmemeli.. Ölmek istemeyen insanları neden anlamıyoruz ki.
(suistimalcileri kayırıyorum)

ölmek istemeyen derken?
çanakkalede ölmek istemeyen ama vatanı için seve seve koşa koşa ölüme giden 15-16-17 yaşında atalarımız yatıyor

Bizden alınsın onlara verilsin valla bak.
Hatta bizler sınırdışı edilelim.

ölmek istemeyen derken?
çanakkalede ölmek istemeyen ama vatanı için seve seve koşa koşa ölüme giden 15-16-17 yaşında atalarımız yatıyor

Tamam, ama bizimle kıyaslamanızdaki gereksinim neden? İnsanları adice öldürüyolar ve canlarını kurtarmak istiyorlar. Çokta yüklenmemek gerekiyor. Benim küçük yeğenim var. Bugün tepeme bomba yağsa onu alıp kaçardım.

Tamam, ama bizimle kıyaslamanızdaki gereksinim neden? İnsanları adice öldürüyolar ve canlarını kurtarmak istiyorlar. Çokta yüklenmemek gerekiyor. Benim küçük yeğenim var. Bugün tepeme bomba yağsa onu alıp kaçardım.

kıyaslama yapmayı amaçlamadım vatan sevgisine dikkat çekmek istedim.
ona bakarsan çanakkale savaşında da çok adice davranan ingilizler var bence aralarında ben fark göremiyorum. kadın ve cocuklar için pek birşey söylemiyorum ama yetişkinler için aynı şeyleri düşünmedim hiçbir zaman.

kıyaslama yapmayı amaçlamadım vatan sevgisine dikkat çekmek istedim.
ona bakarsan çanakkale savaşında da çok adice davranan ingilizler var bence aralarında ben fark göremiyorum. kadın ve cocuklar için pek birşey söylemiyorum ama yetişkinler için aynı şeyleri düşünmedim hiçbir zaman.

Bende.. Anca sokakta dilenenleri görünce üzülüyorum. Yorumumda belirtmiştim zaten, bunu suistimal edenleri kayırıyorum diye. Vatan sevgiside.. Bilmiyorum o zamanlarda değiliz. Bedelli kovalayan bir nüfusuz biz. Kimde var o zamanki vatan sevgisi.. Yoksada suçlayabilir miyiz?

Bende.. Anca sokakta dilenenleri görünce üzülüyorum. Yorumumda belirtmiştim zaten, bunu suistimal edenleri kayırıyorum diye. Vatan sevgiside.. Bilmiyorum o zamanlarda değiliz. Bedelli kovalayan bir nüfusuz biz. Kimde var o zamanki vatan sevgisi.. Yoksada suçlayabilir miyiz?

suistimal etmeyen 100 taneden 10 tanedir belki.
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben istanbulda bir çok şeye şahit oldum artık evlerine dönmenin zamanı geldi ve geçiyor diye düşünmeden kendimi alamıyorum.
ozamanlarda değiliz bedelli kovalıyoruz evet ama yine öyle bir durumun içine düşsek ben umutluyum açıkcası ozaman insanların ruh hali değişebilir.

Geri