Suriyeli üniversite öğrencilerine ayda 1200 tl burs verilmesi

Konu sahibi son olarak 2424 gün önce görüldü
Konu çocuklar ise nereli olduğunun bir önemi olmamalı.
Verilmeli. Verilsin de.

Konu çocuklar ise nereli olduğunun bir önemi olmamalı.
Verilmeli. Verilsin de.

Tabii ki konu çocuklarsa ve eğitimse her türlü destek ve burs verilmeli de; ama asgari ücretın 1300 lira, hayatın bu kadar pahalı olduğu, ekonomik olarak dengesiz, kendi vatandaşlarının çocuklarına 400 lira burs veren -ki bu da çok sınırlı bir sayıda- bir hükümetin bir devletin dışarıdan gelen insanlara kendi vatandaşlarının vergisini bu kadar bol keseden vermesi yanlıştır.

Eğer kendi vatandaşı olan üniversite öğrencilerine de 1200 lira burs veriyor olsaydı ve bu ekonomimizi yıpratmıyor olsa idi, tabii ki Suriyeli yada Nijeryalı öğrencilere de bu bursun verilmesi oldukça hoş olabilirdi. Ama işte kendi memleketimizde parya gibiyiz ne yazık ki.

daha da çok verilsin, en çok onlara verilsin, hepsi onlara verilsin! hatta bizim öğrencilerin burslarına da el konulup, onlara verilsin. ne de olsa bizimkiler tinercidir.

Tabii ki konu çocuklarsa ve eğitimse her türlü destek ve burs verilmeli de; ama asgari ücretın 1300 lira, hayatın bu kadar pahalı olduğu, ekonomik olarak dengesiz, kendi vatandaşlarının çocuklarına 400 lira burs veren -ki bu da çok sınırlı bir sayıda- bir hükümetin bir devletin dışarıdan gelen insanlara kendi vatandaşlarının vergisini bu kadar bol keseden vermesi yanlıştır.

Eğer kendi vatandaşı olan üniversite öğrencilerine de 1200 lira burs veriyor olsaydı ve bu ekonomimizi yıpratmıyor olsa idi, tabii ki Suriyeli yada Nijeryalı öğrencilere de bu bursun verilmesi oldukça hoş olabilirdi. Ama işte kendi memleketimizde parya gibiyiz ne yazık ki.

Dediklerin doğru fakat bizlerin de, bize sunulan burs miktarını almamız için bir çok şart koşuluyor, almak için bir dünya uğraşıyoruz.
Bu Suriyeliler içinde geçerli. Kısaca Sen Suriyelisin al sana 1200 tl burs demiyorlar.

Bir de şu açıdan bakmak gerekir olaya.

Ülkesinde savaş olan birçok zorluğa rağmen okumak isteyen (misafir gözüyle bakıyorum onlara) insanlara yardım etmek boyun borcudur.

Tüh ya seçim öncesi olsaydı bu da açık artırmaya girerdi kaçırdılar :asd:
Artık bir dahaki seçime.

Dediklerin doğru fakat bizlerin de, bize sunulan burs miktarını almamız için bir çok şart koşuluyor, almak için bir dünya uğraşıyoruz.
Bu Suriyeliler içinde geçerli. Kısaca Sen Suriyelisin al sana 1200 tl burs demiyorlar.

Bir şu açıdan bakmak gerekir olaya.

Ülkesinde savaş olan birçok zorluğa rağmen okumak isteyen (misafir gözüyle bakıyorum onlara) insanlara yardım etmek boyun borcudur.

Ben yardım edilmesini yada bu yardımların kime verildiği nasıl verildiği konusunda şikayetçi değilim. Elbette ki savaştan kaçan insanlara yardım edilmelidir.

Benim eleştirdiğim nokta kendi memleketimizin insanlarının durumu ortadayken "misafir" dediğiniz "başkalarına" böyle acayip astronomik yardımların yapılması. Bu ülkede maddi durumu el vermediği için okul okuyamayan binlerce çocuk var, bunların içinde muhakkak ki çok parlak olacak olan öğrenciler de vardır ama bu öğrenciler böyle bir yardım alamıyorken hatta belki evlerine giren para bu miktarın altındayken ve bu yardımın yapılamamasının sebebi "iktisadi yetersizlik" (ayrılacak bir bütçenin olmayışı) iken dışarıdan gelen insanlara bu kadar cömert davranılıyorsa sormak gerekir bu değirmenin suyu nereden geliyor? Madem binlerce yabancı öğrenciye 1200 lira gibi inanılmaz rakamlarda "karşılıksız" burslar verebiliyordun, bu zamana kadar onlar da yoktu. Kendi öğrencilerine niye böylesine bir yardım yapmadın?

Bu biraz şey gibi; kendi çocuklarınız bulgura talim durumdayken misafirin çocuğuna baklava yedirmeniz gibi.

Dediğim gibi ben yardım yapılmasını değil, böyle saçma paralarla yapılmasını ve böyle bir yardımın memleketteki fakirlere yapılmamış ve yapılmayacak olmasını eleştiriyorum.

Not: Kaynağa baktım, bu bursların bütçesinin büyük bölümü Avrupa Birliği'nin 2007-2013 yılları arasında Türkiye'ye sağladığı "ekonomik ve sosyal uyum" fonundan karşılanıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur mesajımı anlamak açısından. 2007'de ne Suriye savaşı vardı ne de mülteci alımımız.

Ben yardım edilmesini yada bu yardımların kime verildiği nasıl verildiği konusunda şikayetçi değilim. Elbette ki savaştan kaçan insanlara yardım edilmelidir.

Benim eleştirdiğim nokta kendi memleketimizin insanlarının durumu ortadayken "misafir" dediğiniz "başkalarına" böyle acayip astronomik yardımların yapılması. Bu ülkede maddi durumu el vermediği için okul okuyamayan binlerce çocuk var, bunların içinde muhakkak ki çok parlak olacak olan öğrenciler de vardır ama bu öğrenciler böyle bir yardım alamıyorken hatta belki evlerine giren para bu miktarın altındayken ve bu yardımın yapılamamasının sebebi "iktisadi yetersizlik" (ayrılacak bir bütçenin olmayışı) iken dışarıdan gelen insanlara bu kadar cömert davranılıyorsa sormak gerekir bu değirmenin suyu nereden geliyor? Madem binlerce yabancı öğrenciye 1200 lira gibi inanılmaz rakamlarda "karşılıksız" burslar verebiliyordun, bu zamana kadar onlar da yoktu. Kendi öğrencilerine niye böylesine bir yardım yapmadın?

Bu biraz şey gibi; kendi çocuklarınız bulgura talim durumdayken misafirin çocuğuna baklava yedirmeniz gibi.

Dediğim gibi ben yardım yapılmasını değil, böyle saçma paralarla yapılmasını ve böyle bir yardımın memleketteki fakirlere yapılmamış ve yapılmayacak olmasını eleştiriyorum.

Not: Kaynağa baktım, bu bursların bütçesinin büyük bölümü Avrupa Birliği'nin 2007-2013 yılları arasında Türkiye'ye sağladığı "ekonomik ve sosyal uyum" fonundan karşılanıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur mesajımı anlamak açısından. 2007'de ne Suriye savaşı vardı ne de mülteci alımımız.

Söylediğini anlıyorum fakat Suriyelere şuan a kadar herhangi maddi bir yardım yapılmıyor.
Çoğu çalışıyor ama aldığı ücretler normal bir çalışanın cok cok altında bir ücrette.Bu konu da onları kullanıyoruz acık ve net.

Bu değirmenin suyu nerden akıyor dersen tabi ki meclis bütçe açıklamalarında En fazla bütçe 1.sırada Maliye ye 2. Sırada da Meb E ayrıldı.

Suriyelere yapılacak para yardımı ise AB den gelecek olan 3Milyar dolar.

Söylediğini anlıyorum fakat Suriyelere şuan a kadar herhangi maddi bir yardım yapılmıyor.
Çoğu çalışıyor ama aldığı ücretler normal bir çalışanın cok cok altında bir ücrette.Bu konu da onları kullanıyoruz acık ve net.

Bu değirmenin suyu nerden akıyor dersen tabi ki meclis bütçe açıklamalarında En fazla bütçe 1.sırada Maliye ye 2. Sırada da Meb E ayrıldı.

Suriyelere yapılacak para yardımı ise AB den gelecek olan 3Milyar dolar.

Hocam anlaşamıyoruz sanırım. Ben ne yardım yapılmasın ne de Suriyeliler köle gibi çalıştırılsın demiyorum.

2 seneye yakın bir zaman Antep'te yaşadım; Suriyelilerin nasıl ezildiğini nasıl aşağılandığını nasıl üç kuruş paraya, sigortasız çalıştırıldıklarını ilk elden gördüm.

Sadece diyorum ki bu bir "şirin görünme" politikası olduğu için devlet böyle inanılmaz yardımlar yapıyor. Yoksa bizim devletimiz maalesef gelişmiş bir sosyal refah devleti değil, açlık sınırının altında yaşayan milyonlar var bu ülkede. Ama olay tamamen ekonomik oyunlardan ibaret.

Şöyle açıklayayım, bu da son mesajım olsun. Açlık sınırı nasıl belirlenir? Bir bütçe belirlersin, bir ailenin açlıktan ölmemesi için aylık ne kadar para kazanması gerektiğine dair. Bunun için elzem şeyleri eklediğin bir hayali sepet tasarlarsın. Ama nedense bizim ülkede bu sepet tasarlanırken bu sepete (ve enflasyon sepetine) kimsenin ömrü hayatında 1-2 kez dışında işine yaramayacak soba borusu, 15lik beton çivisi falan koyarak hesaplarsın ki açlık sınırı düşük çıksın da verdiğin asgari ücret yeterli görünsün. Böyle katakulliler ile kendi vatandaşına yardımı çay kaşığıyla yapar vergiyi kepçeyle alırsın. Avrupa Birliği sana ekonomik ve sosyal uyum amacıyla 2007-2013 arasında 3 milyar euro gibi acayip bir yardım hibe eder, sen bunu halkına ekonomik ve sosyal uyum adına harcamaz 2011'de ülkene almaya başladığın mültecilerin üniversite bursu yaparsın. Eğer gerçekten sosyal yardım yapmak istiyorsan önce mülteci kamplarına adam akıllı bir sistem ve yaşanabilir standartlar getirmelisin mantıklı olarak değil mi? Ama hayır, bu zaten yapman gereken bir şey olduğu için bunun reklamını yeterince yapamazsın.

Demem o ki bu ülkede kanser hastaları ilaca parası yetmediği için ölüyorsa, çocuklar okul okuyamıyorsa fakirlikten; Suriyeli "üniversite" öğrencilerine aylık 1200 lira yardım yapılması şovdan başka bir şey değildir ve gereksizdir.

Çoğu devlet üniversitesi Suriyeli öğrencileri puansız sınavsız istediği bölüme kabul ediyor zaten (bkz. Gaziantep Üniversitesi), tamam eyvallah yardım edilsin ona lafımız yok da; bizim kendi memleketimizde sahip olamadığımız, bizim için "lüks" sınıfında olan haklar da verilmesin bir zahmet. En azından önce bizlere de verilsin ki kendi memleketimizde "parya" değil de "yurttaş, vatandaş" olalım.

Bunun tam olarak bi kanıtı var mı ? Belge, aldığına dair bir evrak vs.

Site devlet kurumunun "resmi" sitesi.

Bilmeyenler için: domain (site alan adı) sonundaki kısaltma gov.tr olan siteler kamu kurumlarının resmi siteleri oluyor. Mesela kyk.gov.tr gibi yada egm.gov.tr gibi.

.gov uzantısı devlet, hükümet kelimesinin ingilizcesi olan government kelimesinin kısaltılmışı.

Sorunuza gelince, linke tıklarsanız zaten belge o, resmi evrak. Kurumun duyurusu yani bu, haber falan değil.

Dikkat etmediniz sanırım. Yoksa zaten devlet kurumu bu açıklamayı yapmışken kaynak olarak ne gösterilebilir?

Site devlet kurumunun "resmi" sitesi.

Bilmeyenler için: domain (site alan adı) sonundaki kısaltma gov.tr olan siteler kamu kurumlarının resmi siteleri oluyor. Mesela kyk.gov.tr gibi yada egm.gov.tr gibi.

.gov uzantısı devlet, hükümet kelimesinin ingilizcesi olan government kelimesinin kısaltılmışı.

Sorunuza gelince, linke tıklarsanız zaten belge o, resmi evrak. Kurumun duyurusu yani bu, haber falan değil.

Dikkat etmediniz sanırım. Yoksa zaten devlet kurumu bu açıklamayı yapmışken kaynak olarak ne gösterilebilir?

Ben de ortada böyle bir olay dönüyo millet konuşuyo sanıyodum link olduğunu görmedim bile. 1200 tl iyi paraymış.

Edit: Bu arada zaten bursun %85'ini AB karşılıyomuş yani bi nevi kendi diyetlerini ödüyorlar.

Helal olsun.
Ama sirf uni okuyacagim diye hem calisan hem okuyan yurdum ogrencisine bi kolaylik saglasalar sonucta bizim memleketimizin verimli insani olmayacak mi nede olsa.

Bursun %85i Avrupa Birliği tarafından karşılanmakta.
Zaten birşeyide takdir etsek şaşarım.Şimdide devlet vermiyoki AB veriyo derler şaşırmam :)

İhtiyacı olana, eğitim, sağlık yardımları elbette yapılmalı.

Ama bakıyorsun, işte 3-4 sene önce Filistine yardım yaptık, ya yapmayalım demiyorum ancak Türkiye'de sokaklarda kalan binlerce insan var, sözde ev denen ama eve benzemeyen yerlerde yaşayan insanlar var.

Yani bu devlet yardım yaptığı zaman bile adaletsiz davranıyor, Türk vatandaşları sanki gözünde değeri yok kendi milleti değilmiş gibi yardım etmiyor ama diğer ülkelere sanki kendi babalarının mallarıymış gibi yardım ediyolar.

Geri