YTB - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir sevgili yurttaslarim?
peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir sevgili yurttaslarim?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Konu çocuklar ise nereli olduğunun bir önemi olmamalı.
Verilmeli. Verilsin de.
Tabii ki konu çocuklarsa ve eğitimse her türlü destek ve burs verilmeli de; ama asgari ücretın 1300 lira, hayatın bu kadar pahalı olduğu, ekonomik olarak dengesiz, kendi vatandaşlarının çocuklarına 400 lira burs veren -ki bu da çok sınırlı bir sayıda- bir hükümetin bir devletin dışarıdan gelen insanlara kendi vatandaşlarının vergisini bu kadar bol keseden vermesi yanlıştır.
Eğer kendi vatandaşı olan üniversite öğrencilerine de 1200 lira burs veriyor olsaydı ve bu ekonomimizi yıpratmıyor olsa idi, tabii ki Suriyeli yada Nijeryalı öğrencilere de bu bursun verilmesi oldukça hoş olabilirdi. Ama işte kendi memleketimizde parya gibiyiz ne yazık ki.
Dediklerin doğru fakat bizlerin de, bize sunulan burs miktarını almamız için bir çok şart koşuluyor, almak için bir dünya uğraşıyoruz.
Bu Suriyeliler içinde geçerli. Kısaca Sen Suriyelisin al sana 1200 tl burs demiyorlar.
Bir şu açıdan bakmak gerekir olaya.
Ülkesinde savaş olan birçok zorluğa rağmen okumak isteyen (misafir gözüyle bakıyorum onlara) insanlara yardım etmek boyun borcudur.
Ben yardım edilmesini yada bu yardımların kime verildiği nasıl verildiği konusunda şikayetçi değilim. Elbette ki savaştan kaçan insanlara yardım edilmelidir.
Benim eleştirdiğim nokta kendi memleketimizin insanlarının durumu ortadayken "misafir" dediğiniz "başkalarına" böyle acayip astronomik yardımların yapılması. Bu ülkede maddi durumu el vermediği için okul okuyamayan binlerce çocuk var, bunların içinde muhakkak ki çok parlak olacak olan öğrenciler de vardır ama bu öğrenciler böyle bir yardım alamıyorken hatta belki evlerine giren para bu miktarın altındayken ve bu yardımın yapılamamasının sebebi "iktisadi yetersizlik" (ayrılacak bir bütçenin olmayışı) iken dışarıdan gelen insanlara bu kadar cömert davranılıyorsa sormak gerekir bu değirmenin suyu nereden geliyor? Madem binlerce yabancı öğrenciye 1200 lira gibi inanılmaz rakamlarda "karşılıksız" burslar verebiliyordun, bu zamana kadar onlar da yoktu. Kendi öğrencilerine niye böylesine bir yardım yapmadın?
Bu biraz şey gibi; kendi çocuklarınız bulgura talim durumdayken misafirin çocuğuna baklava yedirmeniz gibi.
Dediğim gibi ben yardım yapılmasını değil, böyle saçma paralarla yapılmasını ve böyle bir yardımın memleketteki fakirlere yapılmamış ve yapılmayacak olmasını eleştiriyorum.
Not: Kaynağa baktım, bu bursların bütçesinin büyük bölümü Avrupa Birliği'nin 2007-2013 yılları arasında Türkiye'ye sağladığı "ekonomik ve sosyal uyum" fonundan karşılanıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur mesajımı anlamak açısından. 2007'de ne Suriye savaşı vardı ne de mülteci alımımız.
Söylediğini anlıyorum fakat Suriyelere şuan a kadar herhangi maddi bir yardım yapılmıyor.
Çoğu çalışıyor ama aldığı ücretler normal bir çalışanın cok cok altında bir ücrette.Bu konu da onları kullanıyoruz acık ve net.
Bu değirmenin suyu nerden akıyor dersen tabi ki meclis bütçe açıklamalarında En fazla bütçe 1.sırada Maliye ye 2. Sırada da Meb E ayrıldı.
Suriyelere yapılacak para yardımı ise AB den gelecek olan 3Milyar dolar.
Arpes son noktana kadar katılıyorum kardeşim.
Bunun tam olarak bi kanıtı var mı ? Belge, aldığına dair bir evrak vs.
Site devlet kurumunun "resmi" sitesi.
Bilmeyenler için: domain (site alan adı) sonundaki kısaltma gov.tr olan siteler kamu kurumlarının resmi siteleri oluyor. Mesela kyk.gov.tr gibi yada egm.gov.tr gibi.
.gov uzantısı devlet, hükümet kelimesinin ingilizcesi olan government kelimesinin kısaltılmışı.
Sorunuza gelince, linke tıklarsanız zaten belge o, resmi evrak. Kurumun duyurusu yani bu, haber falan değil.
Dikkat etmediniz sanırım. Yoksa zaten devlet kurumu bu açıklamayı yapmışken kaynak olarak ne gösterilebilir?