Suriyeli Mülteciler Konusu | Tartışma

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayısının 600 bini geçtiği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Basın Müşaviri Mustafa Aydoğdu, "Kurban Bayramı'ndan önce yaptığımız çalışmada bu sayının (Türkiye'deki Suriyeli mülteci sayısı) 600 binin üzerine çıktığı sonucuna vardık" dedi.

Aydoğdu, söz konusu Suriyelilerden 200 bininin sınır kentlerinde kurulan 21 mülteci kampında, 400 bininin ise bu kampların dışında yaşadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ağustos 2012'de yaptığı açıklamada, Suriye'den gelen mültecilerin 100 bini aşması halinde Türkiye'nin bu kadar insana yer veremeyeceğini, Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde güvenli bölge oluşturulması gerektiğini belirtmişti.

“Ülkemizde halen 20 ilimizdeki 20 geçici barınma merkezinde 200 bini aşkın Suriyeli misafir edilmektedir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların sayısı toplamda 500 bini aşmıştır. Toplam 45 bin Suriyeli öğrenci eğitimlerine ülkemizde devam etmektedir. Geçici barınma merkezlerinde bugüne kadar 5,638 Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir.

*

Memleketinizde sık sık karşılaşıyorsunuzdur büyük ihtimalle , kendi dilleriyle konuşup yardım isteyen kadınları,küçük çocuklarını .. Mülteci kamplarını ,bahçelerde ,parklarda çadır kurup uyuyanları...
Bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

bizim burdada var ve çok pis insanlar .. Ayrıca toplumun terbiyesini adabınıda bozuyorlar .

İhtiyacı olan devlet veyahut insanlara destek olmak yardım etmek,büyük devletlerin görevidir,hatta çok sık uyguladıkları bir politikadır.Ama gereğinden fazla yığılma oluyorsa ki oluyor,bu kadarı fazla.​

Gaziantep'te trikotaj atölyesi sahibi 37 yaşındaki Bülent Bulduk, yanında çalıştırdığı Suriyeli'nin demir çubuklu saldırısına uğradı.

Başka bir olay ;

Olaylar olaylar ;

Bir tane daha; Suriyeli mülteciler isyan çıkardı, polisler silahlarıyla birlikte rehin alındı - Gündem - T24

Yine olay ;

Büyük olay ; [YOUTUBE]qZAxn2aZw_Q[/YOUTUBE]

*

Bunların yanı sıra Hatay'da sakallı p.venklerin okul çıkışında liseli kızları tacizini,hastanelerde yine bunların hemşireleri tacizini orda görev yapan Polis arkadaşımdan duyuyorum.

100 tane ekmeğim olsa 1 tanesini vermem bu soysuzlara ! (Suriyeli Türkmenler hariç)

Ne kadar başıboş,vatan haini,ülkesinde mücadele etmek yerine kaçıp bize sığınan bu soysuzlar yakında bizide satacaklardır ! Ki haberlerde onu işaret ediyor..

tamam barınma yardım bunlara eyvAllah ammaaa yarın türkiyenin başına bela olacağı başlı başına açık ve net türkiye ilk önce kendi yardıma ihtiyacı olan insanlarının yardımına koşsun bu nedir yani ben yiyemiyorum al sen ye abdden gelecek hayır Allahtan gelsin.

Herkes olaya kendi tarafından bakarsa burdada da adam üç kuruşa çalıştırıyor yanında üstüne birde tercüman parası mı ne öyle saçma sapan fakat önemli bir oranda para kesiyor. Bu benim yakınımdaki olay ki daha ne olaylar vardır. Her iki tarafta bu konuda masum değil.
Zulme uğrayan kesime yardım ederken din,dil,ırk gözetilmemeli. Kişinin bulunduğu sınıflandırmadan çok insan olarak bakılmalı onlara.
Zamanında onlar bize şunu şunu yaptı da bilmem ne. Yahu kardeşim sen nerden biliyorsun o adamın yaptığını. Türkiye müslüman bir ülkedir. İslamiyette bir yüzüne tokat atana diğerini çevir derler.Ne bu kin? Ama dini herkes işine geldiği tarafı ile anlıyor işte. Benim atladığım kısım bu. :)
Gelen kişilerin eminimki yüzde 80 i afedersiniz ama it, kopuk. Arada gerçekten yardıma muhtaç olan kesime olan olucak . Ama evet o kötü kesimden rahatsızlık duyuyorum. Tıpki Türk olupta o kötü kesim gibi davrananlardan da rahatsızlık duyduğum gibi hadi onlarıda sürelim. :)
Yardım konusuna gelince kendi insanımıza faydamız yok. Bu konuda yüzde yüz haklılık payı var.Yönetimdekilerin yardımı ne amaçla yaptığı benim umrumda değil. Ben olaya insani yönden yaklaşıyorum. Yardıma ihtiyacı olan suriyeli mülteci değil. Yardıma ihtiyacı olan bir insan gözüyle bakıyorum olaya.

dün akşam haberlerde bir suriyeli adamın patronunu 350 tl için vahşice öldürdüğü haberini izledim
ve ortada yok şu an adam ona yardım eli uzatan insan ise yoğun bakımda
daha ne denebilir ki...

Ya siz once kendi ulkeniz insanina yardim edin. halpece katliamin da kurtleri aldiniz sonra ne oldu?
Insan ayrimi yaptigimdan soylemiyorum burnunun ucunu goremeyip sozde siyaset yapmak icin koca ulkeyi gormezden gelen bi avuc densiz yuzunden sosyal patlama yasiyoruz resmen.
Her seyi referanduma tasiyorsunuz bunu da sorsaydiniz.

yardim yapilabilir ama bir siniri vardir ve multeculeri oy toplama araci olarak kullanacaklarina dair cok sey isittim ozellikle benim yasadigim yeri bir turlu alamiyorlar ya buraya yerlestirilenler varmis oy vermeye hazirlar yani. Ve once vatndaslariyla arasini yapamayan, surekli gerginlik yasayan bir sistem varken bir de bunu getirip koydular. Yardim yapilsin yapmamak daha buyuk ayip ama iste cok politik oyun var icinde, bunu sokmadan yapilirsa yapilmali ama evet sinirlari olmali

Turk halki artik magdur olmaya basladi.
İsveren normal bi isciye asgari ucret verirken suriyeliyi 400 lira gibi dusuk miktarlarda calistirabiliyor..
Ozellikle tekstil sektorunde Sık gorulmeye baslandi.

Kiralik evlere asiri talep var.
600 liraya oturdugun bi eve simdilerde 750 800 lira veriyosun (istanbul icin konusuyorum)

Kamplarda olay cikarip bayragimizi indirerek öso bayraklari asmalarida cabasi.

Sonra esad pkkya destek verince kotu oluyo
Sende esada gore terorist olanlara yardim ediyosun.

Turk halki artik magdur olmaya basladi.
İsveren normal bi isciye asgari ucret verirken suriyeliyi 400 lira gibi dusuk miktarlarda calistirabiliyor..
Ozellikle tekstil sektorunde Sık gorulmeye baslandi.
Merhabalar..
Güzel bir yere değinmişsiniz.

Duyduğuma göre Zeytinburnu'nda özellikle Kürtler fena halde kurulmuş bunlara . Bir kaç ay öncesine kadar caddeler konfeksiyonuna eleman arayanların ilanlarıyla doluymuş. Konfeksiyonda çalışanlar işten çıktıktan kısa süre sonra başka bir yerde iş bulabiliyormuş rahatlıkla. Şimdi Suriyeliler gelip az maaşa çalışınca bunlara yol verilmeye başlanmış.

Buna benzer olaylar yaşanmakta yurdun belirli bölgelerinde.

"Ağbi em başta yamlış yapıldı bunnarı sınırda kampta tutuçaktık." lafı 100.000 kişi için geçerlidir. +5.000.000 insanı kabul edersen, seve seve mahallelerine sokarsın. Suriyelilere değil, hükümete giydirin.

Konu 2013 yılında açılmış.
Şimdi baktım da ilk mülteci grubu 2011 yılında gelmiş. Şaka maka bunlarla 10. yılımızı doldurmaya az kalmış. Bu saatten sonra değişen bir şey olmaz. Göndereceklerini, gönderseler bile gideceklerini sanmıyorum.

Avrupa birliği, amerika, işid, el kaide vs. hepsi Suriyelilerin Türkiye de kalmasından yana, hepsinin istediği altyapı şuan tamam durumda, yarın örgütlenmek istediklerinde hiç bir sıkıntı çekmeden içeriden rahatça bu insanlara erişip istediği gibi örgütleyebilecekler, sığınmacı diye kimleri aldık biliyor muyuz? yüz binlerce kaçak olduğunu devlet kendisi söyledi zaten. Suriye'nin kuzeyini boşaltıp oraya kimleri yerleştiriyorlar acaba?

Suriyelilere 35 milyar dolar yardım yapılmış, bakın bu daha fazla büyük ihtimalle ama okuduğum haberde bu kadar yazıyordu içinde bulunduğumuz mali şartlarda bu parayı kendi ülkesine, vatandaşına harcamayan devlet "din kardeşiyiz" diye suriyeliye harcıyor, e lale bu ülkede ki insanlar senin din kardeşin değil mi? Türkiye de, Türk olmak kadar zor bir şey yok. Tamam sen illa ben bu adamları besleyecem, senin rızkını ben bu adamlara yedireceğim diyorsan illa ona da eyvallah, gönder ülkelerine parayı da oraya gönder yardımı da oraya gönder.
Tarihin gördüğü en beceriksiz hükumet (aslında asıl amaçlarına gayet iyi hizmet ediyorlar orası ayrı) şuan sahip olduğumuz hükumettir. Ve tarihin yine gördüğü en saf nesilde şuan tayyip erdoğanı kurtarıcı olarak gören nesildir, yazık.

Geri