Suriye Anısı: 'Japon Genç'

Konu sahibi son olarak 2574 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Savaşın başlamasından 10 gün önce Suriye 'de idim. Antakya'dan Halep 'e oradan trenle Şam'a, sonrasında Amman ve Beyrut'a gittim. Beyrut'tan Şam'a dönüş otobüsünde Japon bir genç ile arkadaşlık ettik. Otobüsten inince iki Kanada'lı seyyah ile şehir merkezine gitmek için ortak taksi tuttuk. Kişibaşı 75 kuruş gibi ücret vermemiz gerekiyordu. Bende bozuk para çıkmadığından Japon genç benimkini de verdi. Para bozdurunca ödeme yapacağımı söyledim.

Japon arkadaşa neden Suriye diye sormuştum, "her yerde Japon var burada yok" diye cevap vermişti ancak beraber otel ararken ilk gittiğimiz hostelde üç tane Japon kız gördük. Arkadaş bu durumdan memnun olmasa gerek, kızlarla soğuk bir şekilde selamlaştı. Hostelin fiyatı bize uygun gelmediğinden oradan ayrılıp daha uygun hostel bulmaya koyulduk. 'Genç bir erkeksin, Suriye 'ye geliyorsun ve burada vatandaşın güzel kızlar görüyor, muhabbet etmiyorsun ' sözlerimden alındı, 'hadi geri dönelim oraya 'dedi. Biraz zor olsa da hosteli bulduk. Ancak kızlar lobide değildi. Resepsiyona sorduk ,yukarı çıkıp kızları çağırmaya gitti. Aşağıya bir kız indi, arkadaş bu sefer daha sıcak selam verdi. Masaya oturup çay söyledik. Bunlar birbiriyle Japonca samimi muhabbete başladı, ben yabancı kaldım tabi =) Vedalaştıktan sonra arkadaş ne konuştuklarını anlattı. Beraber seyahat planı yaptıklarını, sabah beraber otobüse bineceklerini söyledi. Hayırlı bir işe vesile olmuştum =)

Taksi parasının ne olduğunu merak ediyorsanız!, bu olaylar yaşandıktan sonra aklıma geldi. Para bozdurup, borcum olan 75 kuruş ederindeki suriye parasını arkadaşa ödedim. 'Ha şimdi oldu 'dercesine kafasını salladı. Demek ki aklı o paradaymış =)

@Heimlich Manevrası gözünü seveyim hikayenin vermek istediği mesajı söyle ne olur .. Cebimiz de daima bozuk para mı bulunduralım ne ?

EkSen bence güzel anılar paylaşıyor arkadaş, bir önceki konusu da çok hoştu, bu anılardan gezmeyi çok sevdiği mesajını çıkardım ben (tebessüm eder)
Güzel anılar biriktirmişsiniz, daim olsun efendim.

EkSen bence güzel anılar paylaşıyor arkadaş, bir önceki konusu da çok hoştu, bu anılardan gezmeyi çok sevdiği mesajını çıkardım ben (tebessüm eder)
Güzel anılar biriktirmişsiniz, daim olsun efendim.

Bende keyifle okudum ondan latifeyle takıldım zaten ..

@Heimlich Manevrası gözünü seveyim hikayenin vermek istediği mesajı söyle ne olur .. Cebimiz de daima bozuk para mı bulunduralım ne ?

Nickim etiket olmuyor malum yeni farkettim yazdığınızı=)
Evet anafikir tam da bu!
Bozuk para önemli, yoksa beleşci sanılabilirsiniz :P

Biliyorum (tebessüm eder)
Ben bir türlü cesaret edemiyorum o bölgelere gitmeye. O yüzden ayrıca takdir ettim.

Bugün bir cesaret daha gösterdim uzun zamandır kararsız kaldığım Hindistan'a bilet aldım. İyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ama yaşayıp göreceğim artık =)
Teşekkürler Kırmızı

bir otelci olarak hikayenizdeki bir detay dikkatimi çekti, bir resepsiyonist otelde konaklayan misafiri tanımadığı bir insan için çağırmaz hele ki aşağı indirilmesi ise imkansız gibi bir şeydir. belki misafir anlayışla karşılayabilir ama otelcilik etiğinde yanlış bir davranıştır. he hostel demişsiniz ama, orda neler olduğunu tahmin etmeye de gerek yok zaten. :d

bir otelci olarak hikayenizdeki bir detay dikkatimi çekti, bir resepsiyonist otelde konaklayan misafiri tanımadığı bir insan için çağırmaz hele ki aşağı indirilmesi ise imkansız gibi bir şeydir. belki misafir anlayışla karşılayabilir ama otelcilik etiğinde yanlış bir davranıştır. he hostel demişsiniz ama, orda neler olduğunu tahmin etmeye de gerek yok zaten. :d

Hosteller bu konularda daha rahat ve ucuz =)

Hindistan anısını daha önce yazmıştın sanki, başka ülke miydi o çocuk yere oturmuş bir fotoğraf vardı

:hello:

Anılarda mantık aranmaz ki dayı bey. Hem bazen saçmalamak iyidir, hayatımızdaki onca ciddi ve mantıklı kesitin arasında renk katar, bunu en iyi siz biliyor olmalısınız =)

yegenim, sozum sana degildi. japon genc hemserisini gorup dudak bukuyor, senden gaz alip geri donuyor ve plan yapiyor. 75 kurusu gorunce de heh şimdi oldu diyor. hesap ne kitap ne? senin hatan ise, benim bile yerlesme plani yaptigim japonyadan, cok sevdigim japonlardan en cins olanina denk gelmek. birak kaderi kismeti. denk gelmeyeceksin iste .d bize mantiksiz is lazim degil. ulkede onca mantıksız is varken, mantikli anilari getir bize yegenim. boyle japonlari getirme bize. venezuela dan eli yuzu duzgun hanım kizlar varsa getir mesela? her seyi biz mi diyecegiz? venezuela ya git.

Görmek istediğim 2 ülke var, Kamboçya ve Mısır, sonra ölebilirim :cici:

Mısır'a en olaylı zamanında gittim. Tahrir meydanına. Biletimi önceden aldıgım için gidip gitmemek noktasında kararsız kalmıştım fakat tahmin ettiğim kadar kötü geçmedi =)
Ramazan ayına denk gelmişti. "Oruc tutuyor musun?" diye sorulara çokça maruz kaldım. Allah'tan tutuyordum, tutmuyorum desem başıma neler gelecekti bilemiyorum tabi =)

Mısır'a en olaylı zamanında gittim. Tahrir meydanına. Biletimi önceden aldıgım için gidip gitmemek noktasında kararsız kalmıştım fakat tahmin ettiğim kadar kötü geçmedi =)
Ramazan ayına denk gelmişti. "Oruc tutuyor musun?" diye sorulara çokça maruz kaldım. Allah'tan tutuyordum, tutmuyorum desem başıma neler gelecekti bilemiyorum tabi =)

Canım çekti :hih:

:hello:

yegenim, sozum sana degildi. japon genc hemserisini gorup dudak bukuyor, senden gaz alip geri donuyor ve plan yapiyor. 75 kurusu gorunce de heh şimdi oldu diyor. hesap ne kitap ne? senin hatan ise, benim bile yerlesme plani yaptigim japonyadan, cok sevdigim japonlardan en cins olanina denk gelmek. birak kaderi kismeti. denk gelmeyeceksin iste .d bize mantiksiz is lazim degil. ulkede onca mantıksız is varken, mantikli anilari getir bize yegenim. boyle japonlari getirme bize. venezuela dan eli yuzu duzgun hanım kizlar varsa getir mesela? her seyi biz mi diyecegiz? venezuela ya git.

Dayı beycim Japonlar her yerde zaten =) İmreniyorum onlara adamlar belli bir yaştan sonra yaşlısı genci kendini gezmeye adıyorlar =) Çocuk nasıl bunalmışsa her yerde kendilerini görmekten sen düşün gerisini. Bir sonraki hedefim Peru.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri