Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Seni kaspar hauser deneyine alalim o zaman görürüm seni.dddbence değil ya, insan her an herkese ihtiyaç duyamaz, duymamalı gibi geliyor.
çünkü bir süre sonra kendi bireyselliğini kaybediyor, birilerinden beslenmeye başlıyor
Seni kaspar hauser deneyine alalim o zaman görürüm seni.ddd
Suncacik forumda bile, herkes her an birbirine muhtac.
O bazi halettigin seylerin sana gelen yolda bile bazi kisilerin sebeblendirdikleri vardir Edricim.çok kapsamlı düşünüyorsun.
ona kalırsa tam bağımsızlık yoktur söylevi de senin söylediğinle aynı kapıya çıkıyor.
ama ben daha dar kapsamlı düşünüyorum, insan bazı şeyleri de kendi halletmeli.
O bazi halettigin seylerin sana gelen yolda bile bazi kisilerin sebeblendirdikleri vardir Edricim.
Cok kapsamli degil, bilakis tek kapsamli düsünüyorum ki realizm benim dedigim..sadece kabullenmek zor geliyor.
Domino etkisi deil...onun sonu var..ama sen domino etkisinden bahsediyorsun, her şey birbirinden etkilenir noktasına getiriyorsun olayı.
bunu reddetmiyorum ki.
sadece insan her şeyde bağımlı olmamalı diyorum
Domino etkisi deil...onun sonu var..
Benim savundugum ve Adler de bunu savunur..dairesel bir sistemin gerekliligi..
Öte yandan bagimlilik bam baska bir kalibre..konumuz muhtaclilik
Sanirim muhtac olmaya sadece "zayif" insanlarin gerek duyduklarini dünüyorsun...kabullenemeyisin ondan galiba..bahsettiğin deneye baktım, demek istediğine biraz yaklaştım ancak ben yine de çok kabullenemiyorum.
yani çember sistemini anlayamıyorum.
Sanirim muhtac olmaya sadece "zayif" insanlarin gerek duyduklarini dünüyorsun...kabullenemeyisin ondan galiba..
Aklima geldi..
De Laclos un tehlikeli iliskiler romaninda, godamanlarin "oyunlarini" gerceklestirmek adina, ne kadar da "gücsüz" insanlara ihtiyac duyduklarini görebilirsin.
Altruizm hissini yasamak bile, birilerine muhtacliktir.
Belki sen nesnel yaklasiyorsun ben hissiyatin tetiklenmesinde byük rol oynayan muhtaclik ihtiyac dan..ne dersen artik..
Evet nesnel düsünmüssün sen.hayır aklıma zayıflık gelmedi, sadece belli noktalarda insanların inisiyatifi eline alması gerektiğini düşündüm.
senin anlatmak istediğin manada insanlar varlığını sürdürmek için bir çarkın dişlileri gibi hareket etmeli, ilk hareket sonuncuya da fayda sağlamalı.
bunu anlıyorum