Sürekli dışarıda yemek yeme alışkanlığı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Yemek pişirmeye üşenen ya da zamansızlıktan yakınan kişilerin başvurduğu bir yöntemdir, ne kadar maliyetli olursa olsun bazı insanlarda dışarıda yemek yemek alışkanlık yapmıştır.

Zaman sorunu yaşadığım süreçte çok fazla dışarıda yemek yiyorum ancak seçim yaptığım mekanların kalitesi ve titizliği konusunda da dikkatliyimdir. Çalışanlarından emin olmadığım yerlerden uzak dururum.

Bir asamadan sonra,hem butceyi,hem de her ne kadar kaliteli olarak addedilse de,bunyeyi sarsacak aliskanlik.İstanbul’da fiyatlar anormalin uzerin bir seviye.

Son düzenleme:
Bir asamadan sonra,hem butceyi,hem de her ne kadar kaliteli olarak addedilse de,bunyeyi sarsqcak aliskanlik.İstanbul’da fiyatlar anormalin uzerin bir seviye.
Her yerde fiyatlar çok yükseldi ve kaliteyi de düşürdüler. Bu sebeple mekan seçimi çok önemli.

Kaliteli yerlerden düzenli olarak yenilebilir bu konuda zor durumda olanlar için güzel bence

lezzetini bildiğim yerlerden söylüyorum
ama hazıra dağ dayanmaz derler

o rahatlığa alışınca bu bağımlılıktan kurtulamıyorsun. aylardır yemek yapmıyorum, yemek yapmayı unuttum nerdeyse.

Neyi nerde nasıl yiyebileceğini bilmenin huzuru...

Sürekli değil de karı/koca çalışıyorsanız haftanın 2-3 günü mecbur kalabiliyorsunuz.

Pazardan bol yapıp yemeği pazartesi yedin diyelim. Hadi cuma da ertesi gün cumartesi geç uyuruz, yemek yapmaya vakit ayıralım dedin. Salı-çarşamba-perşembe Allaha emanet.

İyi ki benim mesaim esnek de arada erken paydos edip gidip yemek yapabiliyorum.

Sürekli değil de karı/koca çalışıyorsanız haftanın 2-3 günü mecbur kalabiliyorsunuz.

Pazardan bol yapıp yemeği pazartesi yedin diyelim. Hadi cuma da ertesi gün cumartesi geç uyuruz, yemek yapmaya vakit ayıralım dedin. Salı-çarşamba-perşembe Allaha emanet.

İyi ki benim mesaim esnek de arada erken paydos edip gidip yemek yapabiliyorum.
Ne kadar da örnek alınması gereken bir erkek… fjkfjjf Kadına değer veren ve hizmetçi/aşçı olarak görmeyen erkeklere hasret kalmıştık. Maşallah nazar değmesin kem gözlere şişşşş…

ve bunu utanmadan buraya yazabiliyoırsun. kılıbık.

Bir takım mesai esnekliği kıskançlığı seziyorum.

Bir kaç seneye Beyazıt Öztürk gibi kira gelirleri ile yaşamaya başlar istifa edersin. Ayrıca sen terfi edip patron olmadın mı ya??

Evlenince de forumda imzana “Hanıma hizmet, vatana hizmettir.” yazacağından adım gibi eminim…

tiktok’ta bi kız var, sabah kahvaltısında çay sipariş ediyor, haşlanmış yumurta falan sipariş ediyor. tam olarak bu seviyede olmadan kimse ben dışardan yemek zorundayım demesin… mesela ben mutfakta-sanki başka yerde yapılırmış gibi niye mutfak diye belirttiysem- çok hızlı yemek yapıyorum ama ömrünün sonuna kadar her şey hazır gelecek deseler asla hayır demem, yine de sürekli tercihim değil tabii.

Bir takım mesai esnekliği kıskançlığı seziyorum.

Bir kaç seneye Beyazıt Öztürk gibi kira gelirleri ile yaşamaya başlar istifa edersin. Ayrıca sen terfi edip patron olmadın mı ya??

Evlenince de forumda imzana “Hanıma hizmet, vatana hizmettir.” yazacağından adım gibi eminim…
yolun yolumuz.

Son 1-1.5 senedir evde pisiyor genelde yemekler. O kadar alistim ki, disaridaki yagli sagliksiz yemekler artik midemi rahatsiz etmeye basladi.

Arada tabi ki yiyoruz ama minimum seviyede tutuyorum simdi (benden hic beklenmeyen hareketler). Umarim annem gidince de mumkun oldugunca pisirme firsati buluruz.

Ailelerimizin neden daha az disarida yemek yedigini anlamaya basladim cidden. Evdeki yemek lezzetli oldugunda, insanin pek disariya da gidesi gelmiyor. Tabi yemegi ben pisirmeye basladigimda, lezzet kismina garanti veremiyorjm jklgfk

Dışarıdaki yemeklerin tadı hep aynı. Bu da bıktırıyor. Evde bazen oluyor, bazen tutmuyor, tad her seferinde biraz farklı oluyor. Ama bulaşık yıkamak ta bıktırıyor. Dışarıya artık sade Kahve içmeye gidiyorum. Mümkünse de manzaralı bir yere.

Dışarıdan yemek yeme konusunda en büyük sorun hijyen çünkü mekan ne kadar kaliteli de olsa şayet çalışanlar belli kurallara uymuyorsa kalitenin de bir anlamı kalmıyor. İşletme sahiplerinin ani denetimlerle bu tip sorunlara izin vermemesi gerekir.

Ruslar tarafından işletilen bir pizzacıda, mutfağı ve çalışanları telefona indirilen uygulama üzerinden takip edebiliyorsun. Bu sayede çalışanlar da çok daha özenli davranmak durumunda kalıyorlar. Her işletmede yaygınlaştırılabilir.

Geri