süper dadı

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
önceleri trt1'de yayınlanmaya başlayıp şuanda star tv'de yayınlanan, küçücük boyuyla çeşit çeşit söven, kardeşine katır tekmesi atıp kanepeden uçuran, elektronik aletlere elini sokup patlatan süper güçlü çocuklara şahit olup lan acaba çocuk yapmayıp neslimize son mu versek düşüncesine iten ibret almalık program. trt'deyken takip ediyordum ama starda çok geç yayınlandığı için denk geldikçe izliyorum.

İzlerken acaba ben de böyle yapar mıyım dediğim olduğu bir program. Yalnız etrafımda bulunan çocuk yetiştirme bölümünden mezun olanlar o programda bulunan ceza yöntemlerini desteklemiyorlar.
Çocuklar cezanın ne olduğunu bilmemelidir diyorlar da ulan diyorum, ben ilk okuldayken gevezeyim diye tahtaya kalkıp tek ayak üzerinde beklediğimi bilirim.
Bir zaman sonra diyorum ki, demek ki bu yüzden böyleyim :nee:

Offfff . Starda denk gelmişşçtim bir kaç kere. O çocuklara levyeyle girme isteği uyandırdı hep içimde. Çocuğum olursa 5-23 yaş aralığında görmek istemiyorum zaten sjdjdk

Nedense bana dadı daha psikopat geliyor ajsjfjka

Bende o ceza yontemlerini desteklemiyorum. Insanlar anne veya baba olarak, eger cocugun seni dinlemiyorsa veya sirf cocugun huysuzluk yapmasin diye 'aman, bosver, soyle oyalayalim da sussun biraz, kafa dinleyelim' dusuncesi ile gidiyorsalar, o cocuk zaten kendi istedigini yapar ve hareketlerine devam edip, anne-baba'yi yorar, yine kendi bildigini yapar, cunku anne baba yorulunca, zaten ugrasamiyorlar ya.

Bana sorsan, anne veya baba lafinda durmali. Cocuklara zaman ayirmali, konusmali, oynamali. Cocuk kizgin iken, soracaksin mesela: 'Sen neden kizdin?' diye, cocuk kendi derdini anlata bilsin. Herdaim sabirli olmalisin ve direk bosvermemelisin, sirf yoruldun diye. Yoksa hep devam ederler ve daha cok yorulursun.

o neydi öyle ya mola paspası filan ajsnj.

allahsız buğra. <3

JcRmAa.gif

Geri