Sünni Alevi ile evlenebilir mi ? - Osman Ünlü

Konu sahibi son olarak 2794 gün önce görüldü
çöpe atmak için boş vakti olup dinleyen varsa yazabilir mi? caiz miymiş ?

Sunni erkek Alevi kadınla evlenebilir. Ama tersi olmaz

Herkes herkesle evlenebilir, isterse krem peynire tapsın. İnsan olduğu sürece sorun yok, aksini düşünen bir zahmet kenarda yobazlığı ile baş başa kalsın.

Önemli olan dini vecibelerini yerine getirmesidir diyor. Mesela alevi ama kurani, peygamberi kabul ediyor. Namaz kiliyor, gusül aliyor o zaman evlenilir diyor. Sünni ama bunlardan bir haber, gusül almaz namaz kilmaz vs e onla da evlenilmez diyor.
Aydinlandiniz sayemde.

Namaz kılmayan, açık kadınla kadınla evlenemiyor muyuz şimdi ? Haram mı bu kadınlar ?

Namaz kılmayan, açık kadınla kadınla evlenemiyor muyuz şimdi ? Haram mı bu kadınlar ?
Bilmiyorum acikcasi. Tahminen haram değildir de hani sonuçta ikisi de farz, kabullenip evlenmemek lazim demek ki. Lakin iste neyi tam yapiyoruz ki bunu yapacagiz. Olması gerekene uyamiyoruz diye reddetmek gerekmez. Nefsimize güç gelebilir, boşuna günaha girmiyoruz.

dhjdksks son yazan kişi nedir din kardeşim ? Kız istemede surat yapan kayınpeder tribine neden giriyorsun ? Kitap değil cevap istiyorum, evet veya hayır, ayrıca Ashriel e sordum

Bilmiyorum acikcasi. Tahminen haram değildir de hani sonuçta ikisi de farz, kabullenip evlenmemek lazim demek ki. Lakin iste neyi tam yapiyoruz ki bunu yapacagiz. Olması gerekene uyamiyoruz diye reddetmek gerekmez. Nefsimize güç gelebilir, boşuna günaha girmiyoruz.

Siz böyle arasıra konularıma girip yazın .Çok güzel ve olumlu şeyler yazıyorsunuz

İzlemedim soruyorum evlenbilrmiymis. Ve buna kim karar veriyormus. Allah kullarını yaratırken sen alevisin sen sunnisinmi diyormuş. Kim karar veriyormuş buna.
Ciddi anlamda çok komiksiniz. Buraya gelip her kelimeyi kullanıp,
Sonrada allah allah diyenlere gülemiyorum. bile...

Geri