Sünnet olmak

Konu sahibi son olarak 3036 gün önce görüldü
Müslüman-ve yahudi-her erkek çocuğunun küçükken yaşadığı bir travma. Babalar, amcalar, abiler o acıyı biliyor ama askerlik gibi ben yaşadıysam o da yaşamalı deyip, görmezden geliyor. "Benim bedenim, benim kararım" diyeceğim de giden gitti, geri yerine dikin de diyemezsin.

pipi benim uç benim?

damar_benim_kan_benim_isyani_video_h5962.jpg

ABD'de de çok yaygındır yalnizca müslümanlarda ve yahudilerde değil.
Başta HIV olmak üzere cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan önemli ölçüde koruyor.

kestirmedim duruyo ama boşa yani iş yok

40ım çıkmadan olmuşum. Marangoz ya şimdi ya hiç demiş

Benim sünnetçi hey yavrum maşallah yunana girsin işallah dediydi

Dinen zorlanarak yapılacak bir durum olmadığı belirtilmiştir. Ancak fıtri sünnet olarak islam dininde geçmektedir. Diğer bir husus olarak da tıbbi açıdan yararları fazla bildiğim kadarıyla. Daha önce okumuş olduğum bir makalede yanlış hatırlamıyorsam; sünnet olmayan erkeklerle evli olan kadınlarda görülen rahim kanserinin sünnetli erkeklerle evli olan kadınlardan daha yüksek olduğu tespit edilmiş. Tıbbi açıdan uzmanından söylenmesi daha mantıklı :)

sünnet olum bu herşeyden önce sağlıklı. seninkini baltayla biçtilerse biz napalım? tramva diyor ya :d

İlkokulda sınıf arkadaşım psikolojik tedavi görmüştü.. Çoğu erkek için travma, ağır geçirenleri de oluyor.. Hatırlamasın istediğimizden yeğenim 1 aylıkken sünnet oldu.. İlerde oğlum olursa aynı şekilde bebekken sünnet olacak, sonuçta bir çeşit travma, yaşasın istemem..

travma filan gecirir yok psikolojisi bozulur eyer oyle düşünüyorsan bebekken yaptırırsın olur biter.Bosuna yok psikolojisi bozuldu yok travma gecirdi arkadas seninki 20 yasındamı kesildide bilmem ne gecirdinde cocugumuzunda gecirecegini sanıyorsun.

Eskiden düğün dernek kurulurdu hala yapılır mı bilmiyorum. Ama abartmamak lazım alt tarafı bi deri

Çocukken yapılmasını doğru bulmuyorum pek.
Yaşanılan travmaya göre erken boşalma,ereksiyon bozuklukları gibi cinsel işlev bozukluklarını tetikleyebiliyor.
18 yaşından sonra kişi dilerse kendi iradesiyle travmasız yaptırabilir.
Ülkenin epidemiyolojik durumuna göre bebekken de yapılabilir.
Yaşı yok bu operasyonun.
İlla 6-7 yaş olması gerekmiyor.

geçenlerde erkek bebek bekleyen hamile bir kadının bir tivitini okudum, doktorunun sünnete karşı olduğunu yazmış. bu konuda emin olamıyorum ya bana da çok sağlıklı bi durum gibi gelmiyor sünnet ama buna karşı olan doktora ilk kez denk gelip şaşırdım.

Geri