Sultan Abdülhamid

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 890 gün önce görüldü
179829_151442188247413_5202280_n.jpg

Sultan Abdülhamid’in Çanakkale Savaşını kırk yıl önceden öngörerek Çanakkale’deki tabyaları güçlendirdiğini ve elden geçirdiğini, bazı yeni tabyaları inşa ettirdiğini, O’nun yaptığı çalışmaların belki de savaşın seyrini değiştirdiğini biliyor muydunuz?

Bu Vatana gelen en dahi adamlardan biridir o öyle derin bir şahsiyet ki insanlar şaşardı iş öngörüye gelirsek şöyle bir sözünü dile getiririm varın öngörüyü siz düşünün...

"Osmanlı Filistin diyarından çekilirse kıyamete kadar Filistinde kan durmayacak!!"

Gelmiş geçmiş sayılı devlet büyüklerindendir.
Zamanında yahudilerin bir toprak parçası karşılığında 20 milyon altınını kabul etmemiştir. Ülkesinin topraklarını satmamıştır, '' Kanla alınan topraklar, Ancak kanla geri verilir '' diye meşhur bir lafı vardır.

Genelde Cumhuriyet yanlıları tarafından pek sevilmez. Ama şu var ki ;

Osmanlının en kötü döneminde 93 harbinden hemen sonra yunanistanı 1 yıldan az bir sürede tekrar geri alan padişahtır.

Dünyâda 100 gram akıl varsa, bunun 90 gramı Abdülhamîd Han'da, 5 gramı bende, kalan 5 gramı da diğer dünyâ siyâsîlerindedir.

( Alman Milli Birliğinin kurulmasını gerçekleştiren meşhur Alman devlet adamı, Prens Bismarck )

Nam-ı diğer kızıl sultandır, ermenileri ülkeden kovduğu için dünya tarafından sevilmez. Ayrıca, doğuda ilk Hamidiye yani kürt alaylarını kuran padişahtır. Doğuda ilk olarak Aşiret okulları açmıştır. Bu okullarda, Kürtçe, Osmanlıca, Farsça, İbranice öğretilmekteydi...

Ayrıca ölmeseydi, Karadeniz ile

Ayrıca bknz ; Yaptığı yenilikler...

Mülkiye(Siyasal Bilgiler), Fakülte düzeyine getirilerek açıldı
Memurlara sicil tutulmaya başlandı
Pekin'de Üniversite kurdurdu. (Dar'ul Ulum'il Hamidiye = Hamidiye Üniversitesi)
Eski Eserler Müzesi açıldı
Hukuk Fakültesi açıldı
Muhasebat Divanı(Sayıştay) kuruldu
Güzel Sanatlar Fakültesi açıldı
Ticaret Fakültesi açıldı
Yüksek Mühendislik Fakültesi açıldı
Dârülmuallimât(Kız Öğretmen Okulu) açıldı
Terkos Suyu hizmete girdi
Bütün yurtta İdadiler(Lise) açılmaya başlandı
Ziraat Bankası kuruldu
Bursa'da İpekhane açıldı
Emekli Sandığı kuruldu
Halkalı Ziraat ve Veterinerlik Fakülteleri açıldı
Bursa Demiryolu hizmete girdi
Aşiret Okulu açıldı
Bütün yurtta Rüşdiyeler(Ortaokul) açılmaya başlandı
Kudüs Demiryolu hizmete girdi
Ankara Demiryolu hizmete girdi
Kağıt Fabrikası kuruldu
Kadıköy Gazhanesi kuruldu
Beyrut'ta liman ve rıhtım inşaa edildi
Osmanlı Sigorta Şirketi kuruldu
Kadıköy Su Tesisatı hizmete girdi
Selanik-Manastır Demiryolu hizmete girdi
Şam Demiryolu hizmete girdi
Eskişehir-Kütahya Demiryolu hizmete girdi
Galata Rıhtımı inşa edildi
Beyrut Demiryolu hizmete girdi
Darülaceze(Kimsesizler yurdu) hizmete girdi
Mum Fabrikası kuruldu
Afyon-Konya Demiryolu hizmete girdi
Sakız Adası'nda Liman ve Rıhtım inşaa edildi
İstanbul-Selanik Demiryolu hizmete girdi
Tuna Nehri'nde Demirkapı Kanalı açıldı
Şam-Halep Demiryolu hizmete girdi
Şişli Etfal Hastanesi hizmete girdi
Hicaz Telgraf hattı kuruldu
Hama Demiryolu hizmete girdi
Basra-Hindistan Telgraf hattı Beyoğlu'na bağlandı
Hamidiye Suyu hizmete girdi
Selanik'te Liman ve Rıhtım inşaa edildi
Haydarpaşa Liman ve Rıhtımı inşaa edildi
Maden Fakültesi açıldı
Şam Tıp Fakültesi açıldı
Haydarpaşa Askeri Tıp Fakültesi açıldı
Trablus-Bingazi Telgraf hattı kuruldu
Konya Ereğlisi'nde demiryolu hizmete girdi
Trablus Telsiz İstasyonu kuruldu
Bütün yurtta Telsiz İstasyonları kuruldu
Medine Telgraf Hattı kuruldu
Şam'da Elektrikli tramvay hizmete girdi
Hicaz Demiryolu hizmete girdi. 27 Ağustos'ta İstanbuldan kalkan tren, 3 gün sonra Medine'ye ulaştı

Ayrıca bknz ; Ölmeseydi

Tüp geçit projesi ;

jxz17.jpg

jxz1m.jpg

Beyazıt - Şişli Metro projesi

jxz1g.jpg

Ve daha bir sürü projesi mevcuttur bunlar belgeli olanlar,

Ek olarak ;

Polisiye romanların ülkemize girişini sağlayan, (14 yıl içinde basılan 4000 kitaptan sadece 200 kadarı dinle ilgili idi..)
• Okullara (Hristiyan okulları dahil) gönderdiği emirde, Türkçe’nin iyi öğretilmesini isteyen, Azerbaycan okullarında Türkçe yasağını kaldıran, P
• Teselya savaşı sürerken saraylı hanımlara askerler için çamaşır diktiren de, hastaneleri ziyaret edip hastaların ihtiyaçlarını soran da, sarayın bahçesinde bile hastalara hizmet ettirten
Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odalarını açtıran,
• Yıldız Çini fabrikasını, Beykoz ve Kağıthane kağıt fabrikalarını,
• Toplu sünnet merasimleri yaptırıp her bir çocuğa çeyrek altın gönderen, bu yüzden yaz aylarında toplu sünnetleri moda eden,
• Mezuniyet törenlerinde öğrencilere hediye kitap gönderen,
• Yoksul halkına kendi cebinden ödeyerek kömür dağıtan,
• Ermeni Onnik’in mektubu üzerine kendi parasından takma bacak yaptırtan,
• Biriktirdiği parasından bir kısmını her sene borç yüzünden hapse düşenleri kurtarmaya tahsis eden,
• Modern matbaa makinelerini Türkiye’ye getirten, ücretsiz kitap dağıttıran, 6 bin kitabın çevrilmesini sağlayan, Beyazıt kütüphanesini kurup 30 bin kitap bağışlayan (10 bini el yazmasıdır),
• Yabancı bilim adamı ve yazarlara Nişanlar veren,
• Her yıl 30 bin saksı satın alıp çiçek ektiren,
• Bizim Hekimbaşı çöplüğü dediğimiz yerde gül yetiştiriciliği yaptıran da (Isparta’daki gül yetiştiriciliği de O’nun öncülüğünde başlamıştır),
• Türkiye’nin birçok yerinde saat kuleleri yaptıranda O dur! (İzmir,Dolmabahçe..),
• Hindistan, Cava, Afganistan, Çin, Malezya, Endonezya, Açe, Zengibar, Orta Asya ve Japonya ya elçiler ve din adamları gönderen,
• Latin Amerika ülkeleri ile diplomasiyi başlatan,
• Sarayında yaptırdığı tiyatroda oyunlar ve opera izleyen,
• Sarayda müzik okulu kurduran, çocuklarına piyano çaldırtan,
• Kendi elleri ile yaptığı marangozluk eşyalarını hediye etmeyi seven, Yeni gemiler alan, toplar(Çanakkale Savaşı’ndaki çoğu top), tüfekler getirten de!
• Telefonu Avrupa’dan 5 yıl sonra ülkemize getiren de O dur!
• Kiliselere, sinagoglara yardım eden (hatta Vatikan’da kilise yapılmasına bile yardım eden),
• Peygamberimize, dinimize veya Osmanlıya hakaret içeren oyunları kaldırtan (Fransa-İngiltere-Roma-ABD) (Bir piyes için bile Alman İmparatorunu devreye sokmuştur),
• ABD’nin Erzurum’da konsolosluk açmasını reddeden, İzmir limanına izinsiz girmeye kalkan ABD savaş gemisini top ateşine tutturan,
• İstanbul boğazı için iki köprü projesi çizdiren (bir tanesi tam bu günkü Fatih S.M.köprüsünün bulunduğu mevkidedir),
• Orta okul (Rüşdiye)sayısı 619’a çıktı, Fransızca dersleri konuldu,

Not : Mustafa Kemal Paşa Abdülhamit' in yaptırdığı okullarda okuyup, onun kurduğu eğitim sistemiyle yetişip, onun koyduğu terbiye ile büyüyüp kendini geliştirmiştir. Ne yazık ki Mustafa Kemal Paşa nın dönemi mezun oldukdan sonra savaş dolayısıyla ne kadar eğitim bilen öğretmen varsa cephelerde şehit düştüğü için eğitim gerilemiştir.

Bazı kaynaklara göre Cumhuriyet kurulduktan sonra en büyük sorun eğitim olmuştur, Mustafa kemal eski sistemi devam ettirecek öğretmen bulamadığı için, yeni eğitim sistemine geçmek zorunda kalmıştır.

Anlaşılamamış tarihi figürlerimizden biridir.İyi eğitim görmüş,akıllı bir insan ama zor di dönemde hükmetmiş imparatorluğa bu da Kızıl Sultan diye anılmasında önemli bi etken olsa gerek.

Geri