Süleyman Soylu: 14 Mayıs 2023 bir darbe girişimidir

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
süleyman soylu'ya ait sözlerdir. demokrasinin en temel gerekliliği olan seçimleri ve halkın iradesini darbe olarak nitelendirmek nedir ?

Muhalefet ya da Millet İttifakı destekçileri de darbeci mi oluyor?
Nasıl bir bakış açısı bu böyle?

yüzde 50 den az oy alırlarsa bu darbe demek olmuyor. artık ülkenin çoğunluğu tarafından bu ülkede istenmedikleri anlamına geliyor.

asdfsafdsa ya keltoşum senin durum vahim be. gözlüklüyken falan bi sempatin vardı ufaktan akp karşıtıydın ne güzel. şimdi şu hallere bak içişleri bakanı makamına en yakışmayan insansın.

yol göründükçe :) olayın rengini tamamen değişiyorlar her zaman yüce türk milletinin kararıydı herkes saygı duysun diyordunuz bu sefer de öyle olacak herkes saygı duyacak! yoksa halkı kin nefrete sevk etmeyi bizzat yaşarsınız

Aynı çıkış Metiner’den de geldi. Sanırım seçim sonuçlarına karşı cihatçısıyla, sadatçısıyla, liberaliyle, perinçek’iyle, ülkücüsüyle beraber nasıl refleks gösterecekleri de belli oluyor. Muhalefet nasıl bir önlem alıyor buna dair acaba?

bu adamda cidden zeka kıtlığı var , bir iki kere dinledim ve zamanıma üzüldüm abi.
Bence aksine zeki bir adam. Bir takım senaryolar için her zaman taş döşüyor. İhtiyaç duyulması halinde hangi senaryo gerekirse artık… Bu bize uçuk/kaçık geliyor belki ama tabanı için değil.

yok be abi emir geliyor ve yapıyorlar .
Ya bu adamın zaten misyonu belli. Tetikçi. Kurgu geliyor, onlarda kendi üsluplarına göre çeviriyorlar. Ama gerçekten dikkate alınması gereken kimi şeyler var.

Muhalefetin muhakkak halkın desteğini sahada göstermesi gerekir. Halkı konsolide edip sadece seçimde kullanacağı oydan ibaret görmesi büyük hata olur. İnsanların onlarca demokratik hakkı budandı. İktidarı değiştirme aracı/umudu olan seçim sandığı da elinden alınırsa iş hangi noktalara gider, neler yapılır bunun ipuçlarını vermesi gerekir. AKP’nin antidemokratik bir girişime kalkışmasına dair iki defa düşünmesi için.

Aynı çıkış Metiner’den de geldi. Sanırım seçim sonuçlarına karşı cihatçısıyla, sadatçısıyla, liberaliyle, perinçek’iyle, ülkücüsüyle beraber nasıl refleks gösterecekleri de belli oluyor. Muhalefet nasıl bir önlem alıyor buna dair acaba?

Muhalefet kazandığı seçime sahip çıktığı sürece hiçbir bok yapamaz bu saydıkların.

Çirkinleşeceğinizi biliyoruz, tehlikenin de farkındayız. Ama aydınlık için karanlık günlerimiz geçecek.

‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’

Muhalefet kazandığı seçime sahip çıktığı sürece hiçbir bok yapamaz bu saydıkların.
Benim aklımdaki soru işareti bu. Muhalefet seçim günü yapılabilecek olası senaryolara karşı ne yapabileceğini göstermekten imtina ediyor hala. Sandığa sahip çıkmak seçime sahip çıkmaya yetmeyebilir. Bu adamların kurduğu milyarlarca liralık bir çark var. Kaybetmeleri durumunda verecekleri hesap var. Kanları pahasına seçimi vermemek için ellerinden geleni yapacaklar. O nedenle muhalefetin halkı denkleme dahil etmesi, aba altından sopasını göstermesi lazım. Bilmiyorum, zaman yaklaştıkça duyarız herhalde.

Geçen seneden beridir söylüyorum, seçimde oy kullanıp evinize geçin ve gündemi takip edin, ortalıkta fazla gezmeyin ve gerekli önlemleri alın diye.
Bu adamlar öyle biz seçimi kaybettik diye hükümeti bırakmaz. Şimdiden sinyali veriyorlar, binlerce cihatçı geldi ülkeye. Ortalığı yakıp yıkıp klâsik şu terör örgütü bu diyecekler.
Sağduyulu ve dikkatli olalım, ama geleceğimize de sahip çıkalım.

biz gülüp geçiyoruz ama bu söylemler kendi cephelerinde cidden karşılık buluyor........ bayramda akplilerden neler duydum neler....... öcalanı çıkarıp ülkeyi teslim edeceklermiş...... fetullah özel jetle alınıp meclise oturtulacakmış....... kürtlere özerklik verilecekmiş...... lgbt'nin ne olduğunu anlamamışlar ama...... onunla ilgili bir şey duymadım...... ahaberde lgbt belgeseli yayınlarlarsa onu da öğrenirler........

Geçen seneden beridir söylüyorum, seçimde oy kullanıp evinize geçin ve gündemi takip edin, ortalıkta fazla gezmeyin ve gerekli önlemleri alın diye.
Bu adamlar öyle biz seçimi kaybettik diye hükümeti bırakmaz. Şimdiden sinyali veriyorlar, binlerce cihatçı geldi ülkeye. Ortalığı yakıp yıkıp klâsik şu terör örgütü bu diyecekler.
Sağduyulu ve dikkatli olalım, ama geleceğimize de sahip çıkalım.
Depremde enkaz altında olan adamın telefonunu internetini kesme cüreti gösteren adam seçim günü sana bana neler yapmaz…

Geri