Şükrü Saracoğlu

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Mehmet Şükrü Saracoğlu (d. 1887, Ödemiş – ö. 27 Aralık 1953, İstanbul), Türk siyaset ve devlet adamı. 1942-46 arasında Türkiye Başbakanı, 1948 ile 1950 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan Saracoğlu, 1924 ile 1942 arasında da değişik hükümetlerde Milli Eğitim, Maliye, Adalet ve Dışişleri bakanlıkları yapmıştır. İsmet İnönü ile beraber II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'yi savaşın dışında tutan politikalara yön vermiştir. Ayrıca 1934 ile 1950 arasında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını yürütmüştür.

Ölümsüz aşk'ımı hatırlatan zat. Çok severim kendilerini :)

Şimdi tanımış oldum.Türkiyenin en büyük 2.takımının oynadığı stadın adı ne hoş.

İşgal yıllarında Ege'deki müteaddit direnişi organize etmiş,
İstiklal Madalyası sahibi,
Tek parti döneminin en önemli kişilerinden,
Fenerbahçe'nin senelerce başkanlığını yapmış,
Fenerbahçe'nin stadına adı verilmiş,
önemli tarihi kişilik.​

tıpkı Atatürk'e suikastten idam edilen fenerbahçe başkanı dr nazım bey gibi 'dini muhammedi zehirdir' diyerek tarihe leke olarak kazınan bir diğer fenerbahçe başkanıdır.

2006 yılında, Gürkan Hacır tarafından yaşamöyküsünün anlatıldığı Efe başvekil: Şükrü Saraçoğlu'nun romanı yayımlandı. 2007'de de Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Saracoğlu'nun yaşamını anlatan yine Gürkan Hacır'ın hazırladığı Efe Başvekil adlı bir belgesel film yapıldı.

Yeryüzündeki cehenneme adını verdirten şahsı muhterem.

metrobus duragi olan sogutlucesme nin hemen karsisi cok igrenc kokan yogurtcu parki ile karsi karsiya..

stad a ismini vermiş benim neznimde hiç bir önemi ve değeri olmayan kişi.

Fenerbahçelinin kalbinin attığı yer her gün, her saat, her dakika, her saniye...
Mabedimiz. <3

Maç günleri etrafından geçmek ne mümkün hele trafiği aman Allah'ım ama el mahkum gidiyoruz..

Bizim için mabet, diğerlerinin korkulu rüyası. Senelerdir galibiyet alınamayan stad.

Geri