Sudan’daki Ekonomik Kriz Yüzünden Hayvanat Bahçesinde Ölüme Terk Edilen Aslanlar

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Sudan’ın başkenti Hartum’un lüks bir bölgesinde Al-Qureshi hayvan parkında, aslanların yetersiz beslenme nedeniyle zayıf düştüğü gözlemlendi

sudan-1.jpg

Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle hayvanların beslenme ihtiyaçları karşılanamıyor. Görüntülerde bir deri bir kemik kaldıkları gözlemlenen aslanlar oldukça zor durumda. Aslanlardan birinin hayatını kaybettiği belirtiliyor

sudan-2.jpg

Öte yandan aslanların barınması için yeni bir yer arayışı başladı. Online olarak başlatılan kampanyayla aslanların kurtarılması hedefleniyor

sudan-3.jpg

Osman Salih isimli kullanıcı, Facebook üzerinden hayvanları kurtarmak için ‘Sudananimalrescue’ isimli bir kampanya başlattı. Salih, şunları yazdı;

sudan-6.jpg

“Bu aslanları parkta gördüğümde sarsıldım. Kemikleri derilerinden dışarı çıkıyor.İlgilenen insanları ve kurumları onlara yardım etmeye çağırıyorum”

Veterinerler ise aslanların durumunun son zamanlarda daha da kötüleştiğini ve bazılarının neredeyse vücut ağırlığının üçte ikisini kaybettiğini belirtti

sudan-4.jpg

Özel olarak finanse edilen parkın yöneticisi Essamelddine Hajjar ise, “Her zaman yiyecekleri olmuyor, onları beslemek için kendi cebimizden harcıyoruz” dedi

sudan-5.jpg

Hayvanat bahçesindeki koşullar da, canlıların sağlığını olumsuz etkiliyor. Gazeteciler, parkı ziyaret ettiği sırada kafeslerin paslı olduğunu, çürümüş etlerin ve sineklerin etrafta olduğunu gözlemledi. Ayrıca gazeteciler bir aslanın iple bağlandığını ve aşırı su kaybettiği için sıvıyla beslendiğini söyledi.

Öte yandan Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’ne göre Afrika aslanları nesli tükenmekte olan canlı türlerinden biri

sudan-7.jpg

Afrika aslanlarının 1993-2014 yılları arasında nüfuslarının yüzde 43 oranında düştüğüne inanılıyor. Bugün ise tahminen 20 bin Afrika aslanının yaşadığı düşünülüyor. Sudan’da kaç aslanın yaşadığı bilinmemekle birlikte, Etiyopya’yada da hayvan parkında birkaç aslan yaşıyor.

Argo butonu içerisinde küfür edilemiyormuş.
Mücevher bilgilerimden mahrum kalacak o zaman forumunuz....

Off ya su durumlarina bak. Zaten hayvanat bahcesi konsepti basli basina bir sorun, bir de ac birakip olmelerine sebep olmak :( ulkelerin girdigi krizden yine bu masumlar etkileniyor :( Cepten para harcayarak besleyemezsiniz ki o hayvanlari.

Evet, o insanlar o hayvanları oraya getirdiler ve suçlular. Hiç hayvanat bahçesine gittiniz mi? Eğlendiniz mi?
Bakın bu hayvan kafesinde de aslan öldürüyor bakıcısını;

https://www.youtube.com/watch?v=2gISGPnZUFY

Bakıcının suçu yok...O kesin. Asgari ücretli çalışandır.Öldü zaten...

Ya bi insan hayvanat bahçesine niye gider zaten.
Amacim ne,kazancim ne buraya gelmekle diye niye düşünmez?Aynaya bakip kendinizi izleyin [ARGO]mk[/ARGO]
Köpek karakterini bu yüzden sevmem mesela; böyle mallara bile vefa dostluk gösterebiliyorlar.
Canları sıkılınca da hoşt kapiya

Geri