Şu Zavallı engelliler!

Konu sahibi son olarak 1658 gün önce görüldü
İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik "insanın düşünebilen bir canlı" olmasıdır. Yine aynı noktadan hareket ettiğimizde insanları başka insanlardan ayıran en büyük bir diğer özelliğinde yine düşünebilme, fikirleriyle, görüşleriyle içinde bulunduğu topluma katma değer sağlama özelliğidir diyebiliriz.

Yani nereden bakarsanız bakın iş dönüp dolaşıp insan beyninde düğümleniyor. Düz mantıkla baktığımızda bu söylediklerimize hermen herkes evet evet cevabını yapıştırır. Ama pratikte durum hiçte öyle değil malasef.

Yaşadığım bir olaydan örnek vererek neden böyle söylediğimi açıklayayım....

Tarih: 10 Eylül
Yer: 10-15 kişiden oluşan dost meclisi
Konu: Yaşamın anlamı
Konuşmacılar: Ben ve diğerleri

Herkes konuya ilişkin fikirlerini ortaya koyuyor. Ama hiç kimse bir diğerini ikna edemiyor. Konuşmanın bi yerinde sözü ben alıyorum ve 15 dakikalık kesintisiz bir konuşma yapıyorum. Odada ölümcül bir sessizlik. Herkes beni dinliyor. Konuşmamı bitirdiğimde herkes bana hayranlıkla bakıyor. Herkesi etkileyen tatmin eden bir konuşma yapmışım. Tekerlekli sandalyemi salondan kendi odama doğru yönlendiriyorum. Salondan çıkıp kendi odama girerken arkamdan şu fısıltıları duydum...

Çok yazık. Ne kadarda zeki, akıllı biri. Ama engelli.

Çıkartılacak sonuç.
Siz ne kadar zeki, akıllı olursanız olun. Sizin engelli olmanız diğer meziyetlerinizi, zekanızı engellinizin gölgesinde bırakır.

Sokakta görseniz yüzüne sümüğünüzü atmayacağınız kişiler sırf siz engellisiniz dite size hep bir üst perdeden bakar. Yazık çünkü siz engellisinizdir.

Alıntı

Valla bravo yazanı tebrik ederim..

Aglattın benı :agla:

Geri