Su içmenin 11 altın kuralı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Vücudumuzun yüzde 60'ından fazlasını oluşturan su hayati bir öneme sahiptir. Enerji seviyesinin yükselmesinden, sindirimin iyileşmesine, ağrıların dinmesinden, cilt güzelliğine kadar tüm organların hatta tüm hücrelerin fonksiyonu için suya ihtiyacımız vardır. Yeterli su tüketmek bağışıklık sistemi dahil olmak üzere tüm vücudun işlevlerini desteklerken, suyun nasıl içileceği de en az bunun kadar önemli.

İbni Sina, "Gece uykudan uyanınca susamış olunsa bile su içmek çok zararlıdır. Vücut ısısı düşeceğinden akciğere kan hücum eder. Sinirlere zarar verir ve bedene titreme verir." diyerek gece su içmenin doğru olmadığını yıllar öncesinden söyleyerek uyarmıştır.
  1. Yemekle birlikte su içmeyin, sindirim siteminiz bozulur. Bu nedenle yemekten yarım saat önce su içmeyi bırakın, yemekten sonra da 1 buçuk saat sonra su içebilirsiniz.
  2. Öğün aralarında yudum yudum su için.
  3. Gece rahat uyumak istiyorsanız 1 saat öncesinden su içmeyi bırakın.
  4. Sabah kalkınca 2 bardak ılık su için ve içine 1-2 yemek kaşığı sirke katın. Bu metabolizmanızı harekete geçirecek, ferahlık sağlayacak ve acıkma hissinizi geciktirecektir.
  5. Çok acıktığınız an su için, acıkma hissinizin geçtiğini göreceksiniz.
  6. Soğuk su içmemeye çalışın. Oda sıcaklığında su için.
  7. Su içimini artırmak için suyun içerisine elma, limon, nane, salatalık dilimleyip koyabilirsiniz.
  8. Susama hissiniz gelmeden su için. Bu vücudun yeterli su dengesini sağlar.
  9. Plastik şişelerde su içmeyin, cam şişelerde su içmeye çalışın.
  10. Yumuşak sulardan ziyade sert sular tercih edin. Sert sular mineral yönünden dahah zengindir ve daha alkalidir.
  11. Suyunu içtiğiniz an biraz ağzınızda bekletin. Bu yöntem diş ve ağız sağlığınıza iyi gelecektir.
Kaynak

3632150_73ca948d9f02fd498a3f21c2571b3ae2_640x640.jpg

yemekten önce sonra
yatmadan önce
zor be

Böbrekler için o kadar önemli ki su içmeye özen göstermek gerekiyor.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
her türlü içiyorum ya
bazen ara verin diyor

Uykudan uyanınca ağzımız kuruduğunda su içmemizde karaciğer için çok zararlı diye biliyorum.
Çözümü ise ağzımızı çalkalayıp geri yatmalıyız.
Yemekten sonra 1 saat yeterli diye biliyorum.
1698320374371.png
Böyle baya uzun bir denetim listesi var. :emoji_grin:

kendin taze taze sıkıp sade maden suyunun içine atıyorsan iyi, yoksa çöp.
Elbette taze limondan bahsediyorum çünkü hazır olanların tadı çok şekerli geliyor.
Icardi "Hazır limonlu soda için" deseydi o zaman çöp diyebilecek miydin acaba?:)

Sabah ilk uyanıldığında 1 bardak su ile güne başlamak toksinleri yok eder ve canlılık verir. Yapıyorum denedim yüze aydınlık veriyor daha canlı gibi düşünün

Sabahları ben de güne doğrudan su ile başlarım.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
İşte Lefty cim ile bir ortak yön daha Alfa kadın !

Geri