Styrofoam IB ısı yalıtım levhaları

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
NEREDE KULLANILIR?

Styrofoam* IB, binaların duvar, kolon kiriş ve tavan yüzeylerinde içeriden veya dışarıdan, sonradan yapıştırılarak ve/veya dübellenerek alçı sıva veya lateks katkılı, çimento bazlı sıvalar uygulanarak kullanılmaktadır. Levhalar, sıva tutuculuğunu arttırmak amacıyla yüzeyleri pürüzlü olarak üretilmektedir.

ic-cephe-mantolama-2.jpg

NASIL UYGULANIR?​
- İçten yalıtım uygulamalarında levhalar, çimento bazlı yapıştırma harcı ile iç duvar yüzeyine yapıştırılır. Yüzeyin yapışmaya uygun olması ve kat yüksekliğinin 3m.'yi aşmaması halinde levhalar dübel ile tespit edilmeyebilir. Levhaların birleşme derzleri üzerine file bandı yapıştırıldıkdan sonra, doğrudan levhalar üzerine 5 mm. kalınlığında alçı sıva uygulanır. Boya yapılacaksa ince bir kat saten alçı uygulaması tavsiye edilir.

- Isıtılmayan bodrum tavanlarında Styrofoam IB levhaları, çimento bazlı yapıştırma harcı ile tavan yüzeylerine yapıştırılır. Yapıştırma harcı bir süre kurumaya bırakılır ve levhalar, m²ye 6 adet gelecek şekilde plastik çivili izolasyon dübelleri ile arka yüzeye tespit edilir.

- Kullanılmayan bodrum mekanlarında levha yüzeylerine sıva uygulaması yapılmayabilir. Kullanılan mekanlarda ise lateks katkılı, çimento bazlı hazır sıvalar doğrudan levha yüzeyine uygulanır. Tüm sıva yüzeyine (henüz kurumadan) alkaliye dayanıklı cam tülü sıva donatısı file, çelik mala yardımıyla yapıştırılır.Daha sonra tekrar birkaç mm. kalınlığında sıva yapılarak kurumaya bırakılır.

ic-cephe-mantolama-3.jpg
1) Duvar iç yüzeyi
2) Yapıştırma harcı
3) Styrofoam IB ısı yalıtım levhası
4) File bandı
5) Alçı sıva (min. 5mm.)
6) İç cephe boyası

AVANTAJLARI
- Styrofoam IB ısı yalıtım levhaları, bodrum tavanları, balkon vb. çıkma altları, kolon ve kirişlerde hem kalıp için konarak hem de sonradan yapıştırılırak kullanılabilir ve üstün ısı yalıtım özellikleri sayesinde ısı köprülerini ortadan kaldırır.

- Pürüzlendirilmiş levha yüzeyleri, malzemenin hem yapıştığı sathı, hem de üzerine sürülen sıvayı sıkıca kavrar, bina ömrü boyunca bozulmaz ve ısı yalıtım değerini korur.

- Isı yalıtımı olmayan mevcut binalarda içten yalıtım uygulaması ile büyük miktarda yakıt tasarrufu sağlanır. Ayrıca yoğuşma ve dolayısıyla küflenmeyi engelleyerek konforlu bir yaşam mekanı sağlar.

- İçten yalıtımda, buhar difüzyon direnci yüksek olan levhalar buhar kesici gerektirmez, dolayısıyla buhar kesiciden donatı filesinden sıva malzeme ve işçiliğinden tasarruf sağlar.

- Duvar iç yüzey sıcaklığının ortam sıcaklığına hareketini ortadan kaldırır. Yüzey bozulmasını, boya ve sıva dökülmelerini önler.

- Styrofoam IB, ısı yalıtım levhaları sık sık yenilenme gerektirmez ve bina ömrü boyunca ısı yalıtım değerini korur.

- Isıtma ve soğutmanın, daha küçük, daha ekonomik cihazlarla yapılabilmesini sağlar. Bakım ve işletme giderlerinden tasarrufu getirir.

Geri