Stokholm sendromu

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendisini kaciran/zorbalik eden kisiye baglanma, asik olma durumu.

kuzunun kurda aski.
Katilin gozunden dunyayi goren mahkum hali

Tecavüzcüsüne aşık olan kurban.

Başıma benzer bi durum gelmişti. Algilarin ters düz olmasi:))

tecavüzden kurtuluş yoksa zevk al mantığına sahip olan yarım akıllıların tam olma çabası

İsmini 1973 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşanan bir olaydan almaktadır. Bir banka soygunu esnasında rehin tutulan bir kadın soyguncuya duygusal olarak bağlanır ve yargılanırken soyguncuyu savunmakla kalmaz aynı zamanda nişanlısından ayrılır ve soyguncu hapisten çıkınca soyguncu ile evlenir. Psikolojik olarak ise hayatta kalma içgüdüsüne bağlanır. Çünkü olay esnasında rehine, saldırganın yaptığı küçük iyilikleri gözünde büyüterek ve şiddet eğitimini yok sayarak aslında ortada bir tehlike olmadığı, aralarında özel bir bağ kurulduğu düşüncesine kapılır.

Günlük hayatta ise özellikle de kişilerin kendilerine kötü davranan, zarar verenlere aşık olması ve bağlaması halinde kullanılan bir ifade.

Türkçe karşılığı ise kızlar piç erkeklere aşık olur efendi erkeklerle evlenir.

@Sanem hanımcığım, sözlük konum ile birleştirir misiniz başlığı............

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bunun çaresizlikten olduğunu düşünüyorum aşk değil de muhtaç olma durumu onu mecburen bağlıyor. Böyle aşk olmaz.

Ben bunun çaresizlikten olduğunu düşünüyorum aşk değil de muhtaç olma durumu onu mecburen bağlıyor. Böyle aşk olmaz.
Karşı tarafın üstünlüğünü kabul etmek zorunda kalıyor çünkü yaşadığı yoğun stres sonucu, kendini rahatlatmak adına ona sevgi duymaya mecbur hissediyor, yalnız ve çaresiz hissetmek yerine güven duyma çabası kısaca.​

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Çok ilginç bir sendrom. İsmi hep dikkatimi çekmiştir.

terazi burcudur ve ilgiyi sever.
asko kuskodur gerektiğinde eril bir tavra da burunebilir.

• Kahkaha
Tepkiler: W
Geri