stokçuluk

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Günümüz şartlarında artık herkes kendi bütçesine uygun olanı yapıyor çünkü fiyat artışlarını takip etmek çok zorlaştı. Çoğu ürün ve hizmet bedelindeki kontrolsüz artış, birçok insanı indirim takip etmeye ve stok yapmaya itiyor. Kedi-köpek maması buna örnek olabilir çünkü her mamayı yemeyen evcil hayvanlarınıza sürekli almak zorunda olduğunuz markalar var ve indirim olduğunda raflarda ürün kalmıyor.

Gıda ürünlerini hiç stoklamadığımı fark ettim.
Tarihi geçiyor, bozuluyor.

Bu net babam..

Ondan bana geçti pandemiden kalan alışkanlıkta diyebiliriz..

Ayarım yok ne alırsam toplu alırım eğer bozulmayacak ürünse tabi..

Zamanında sayın Süleyman Demirel 5 Cent'e muhtacız diye bir söz söylemişti. Bu da artık yurt dışından hiç bir şeyin gelmeyeceği anlamını taşıyordu. Ülkede üretilen bir şey de yoktu. Birden her şey değer kazandı. Var olan da zam gelecek umuduyla saklandı. Bu durum alışkanlık halini aldı ve kanımıza işledi.

Günümüzde de kriz çıkacak, üretim duracak umuduyla her şeyi stoklayanlar var.

Bir de ucuzu topluca satın alıp, İnternet'ten pahalıya satışa çıkaranlar var.

Ben de zamanında büro'da malzeme stoklardam çekmecemde. Yenisi gelmeden önce biterse mağdur kalmayım diye. Diğer arkadaşlar da aynısını yaparmış.

biraz önce tıraş olurken fark ettim. dört beş yıl önce aldığım yaprak jiletler hala duruyor. 100'lü 100'lü almışım.

Onlar cildini tahriş etmiyor mu..?
genel olarak yaprak jilet kullanımından dolayı mı sordun yoksa üç beş yıllık ürün diye mi? uzun zamandır klasik yöntemle tıraş oluyorum, memnunum. bebeksi cildim bir zarar görmedi.
gillette'nin ikili, üçlü bıçaklarını kullandığımda ara sıra kızarıklık oluyor. klasik tıraşı denemediysen bir dene. güzel bir alet al, kaliteli bir markadan bıçakları al. daha sonra biraz kes kendini. kese kese alışırsın.

Son kullanma tarihi geçmiştir at 😁
kullandığım bıçaklar bir dönem karadeniz sularında gemi olarak yüzüyordu, hey gidi hey. karadeniz'in hırçın sularıyla mücadele etmişler, zaman ne yapabilir onlara.

genel olarak yaprak jilet kullanımından dolayı mı sordun yoksa üç beş yıllık ürün diye mi? uzun zamandır klasik yöntemle tıraş oluyorum, memnunum. bebeksi cildim bir zarar görmedi.
gillette'nin ikili, üçlü bıçaklarını kullandığımda ara sıra kızarıklık oluyor. klasik tıraşı denemediysen bir dene. güzel bir alet al, kaliteli bir markadan bıçakları al. daha sonra biraz kes kendini. kese kese alışırsın.

kullandığım bıçaklar bir dönem karadeniz sularında gemi olarak yüzüyordu, hey gidi hey. karadeniz'in hırçın sularıyla mücadele etmişler, zaman ne yapabilir onlara.
Yok tarihten değil onlar kullanım olarak sormuştum..

Bi deterjan bir de kağıt havlu stoklarım bitmesinden en çok korktuğum şeyler çünkü 💃🏻💃🏻

Geri