Stephen king

Konu sahibi son olarak 3067 gün önce görüldü
stephen king

* korku ve gerilim yazarı

* bazı kitapları filme çevrilmiştir bknz : yeşil yol

* bir çok kitabında hayal üstü güçlerden bahsettiği için benim ilgim biraz azaldı bu sıralar

Zekasına hayran olduğum insan. Sayfaların içinde kaybolmama sebep yazar. Bana kitap okuma alışkanlığını kazandıran, gerilim dolu anları geçince wwwuuu o neydi be dedirten kitaplarının sonunda mutlaka kafamı allak bullak eden bence en iyi korku-gerilim yazarı.

Hayal gücü çok sağlam hayran kaldığım korku ve gerilim yazarı.Ancak üst üste kitaplarını okumamanızı öneririm sıkılmaya başlıyorsunuz.

Sağlam yazıyor harika bı betımleme yeteneği var.

Maalesef çok geç oldu tanışmam. Korku/gerilim tarzı filmlerin çoğunda kıyıda köşede emeği vardır hep. Ya o yazmıştır senaryoyu ya da direkt kitabından uyarlama bir filmdir. Nasıl bir gençlik/çocukluk geçirdiğini çok merak ederim zira çok tuhaf şeyler yazıyor. Henüz bitirmemiş olsam da 'Cep' kitabının başlangıcı bile ürkütücü geldi bana. 'O' ve 'Hayvan Mezarlığı'nı söylemeye gerek bile duymuyorum. Hikayelerinde de en az romanlarında olduğu kadar başarılı. Yanlış hatırlamıyorsam 'Rüyalar ve Karabasanlar' kitabının son hikayesi lavabodan çıkan gizemli bir parmak hakkındaydı. (uyduruyor da olabilirim.) Demem o ki çok tuhaf yazıyor ve aynı oranda iyi işler çıkarıyor. 1408 filminin onun hikayesinden uyarlandığını öğrendiğimde pek de şaşırmamıştım. Çoksatan listesine girip de okunmaya değecek nadir insanlardan derim ben, işinin de ustası.

3 kez Yeşil Yol olmak üzere yirmiye yakın belkide daha fazla yapıtını okudum.
Yalnızca korku ustası vs. diyenlerin yazarın eserlerinden ilgili mesajları almadığını düşünüyorum.
Zira bana göre Korku ve gerilim Stephen King'in anlatmak istediklerini sunmak için kullandığı bir tepsi sadece.
Bakış açılarınızı derinden etkileyebilecek,hayatınıza yön verebilecek olayları korku temasıyla harmanlayıp mükemmel şekilde sunabilen bir yazar.
Dram temasıyla,aşk temasıyla herkes sunabilir fakat özü kaybetmeden korku temasıyla sunabilmek üst düzey bir yetenektir bana göre.
Örn. Yakın tarihte tekrar uyarlanan O/IT filmine odaklanacak olursak;
Derin düşünemeyen Pennywise a çocuklari yiyen ürkünç palyaço gözüyle bakar ve verilmek istenen mesajı almaz.
Derin düşünüp Pennywise ı sürekli kaçıp durduğumuz korkularla özdeştirirsek; sevgiyi,birlik olmayı silah olarak kuşanıp korkularımızın üzerine gitmeyi aksi halde o korkuların canavarlaşıp bizi yeyip bitireceğinin bilincinde olursak, bu şekilde düşünürsek yazarın vermek istediği mesajı almış oluruz.
Pek çok eserinde biliçaltına nakşeden önemli anektodlar var.
Yeşil yol,Bir aşk hikayesi,Kubbenin altında,Cep,Kemik Torbası, O
En etkilendiğim eserleriydi.

Korkmak için buna lâzım değil.
Ismide lâzım değil.
Sevmim.

Bütün Dünya dergisinde çocukluğu ile ilgili okuduğum üzüntülü şeylerdi.
Anneleri eğitimli olmayan erkek kardeşlerin babaları onları terk etmişti. Her öğle arası akıl hastahanesinde çalışan annelerinin yanına yemek yemek için geldiklerinde uzun uzun hastaları gözlemlediği anlatılıyordu.
İnsan doğasının sıra dışı ve maskesiz yanlarını çocukluktan itibaren zor koşullarda tanımış bir insanın hayal gücü de farklı olacaktı.

kitaplarından uyarlanan filmlerini izleyip kitaplarını okumadım. mesafeliyim, bir şans vermek lazım.

Geri