Stelyum ve yalnız gezegen

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü
Bu başlıkta astrolojik bazda karakteristik özellikleri ilgilendiren,aslında bir çoğunuz için de paradoks olan kısa ve öz iki kavrama değineceğim .
Örnekleme olarak özellikleri daha sık bilindiği için Balık ve İkizler burcunu kullanacağım
Çevremizde "Balık burcuyum ama hiç duygusal değilim; ne zaman ağladığımı hatırlamıyorum" , "Balık burcuyum ve hakikaten de çok duygusalim", "İkizler burcuyum fakat alakam yok, çok sessiz ve kararlı biriyimdir" ,"Tam bir ikizler burcuyum; şeytana danışmanlık hizmeti veriyorum" şeklinde yarı ciddi yarı geyik görüşlere mutlaka denk gelmişizdir. İşte stelyum, yalnız planet dediğimiz kavramlar bu durumu önemli ölçüde etkilerler. Stelyum dediğimiz kavram bir burçta üç ya da daha fazla planetin konumlanmasi anlamına gelirken, yalnız planet-gezegen kavramı ise gayet sade, adından da anlaşılacağı üzre bir planetin tek başına bir burçta konumlanmasi, yakınlarında başka bir planetin olmaması, başka bir planetten az görünüm alması ya da hiç görünüm almaması durumudur . Balık burcuyum fakat duygusal değilim diyen birinin haritasına baktığımızda, Güneş inin tek başına Balık ta olduğunu Oğlak, Başak gibi mantıksal burclarda bir stelyuma sahip olduğunu görebiliyoruz . Böyle bir durumda kişi Güneş'inden ziyade, stelyuma sahip burcun niteliklerini yansıtabilecektir. Fakat bu demek değil ki sadece Güneş Balıkta olanlar duygusal olmaz... Stelyum durumu sadece tek bir parametredir. Kişinin duygusalligini etkileyen ev sistemleri,ay fazlari gibi durumlar da vardır ki konumuz bu değil .
Mesela yakın bir zamanda "Ben İkizler burcuyum fakat alakam yok" diyen birinin haritasına baktım . Ay,yükselen , Merkür ve Venüs Boğa burcunda Güneş i ise yalnız İkizler burcundaydi. Bu kişi gerek dürtüsel olarak gerek ilişkisel olarak elbetteki Boğa'nin doğasını hayatına daha çok aktaracaktir.
Bir kişinin hem Güneş'i hem de Güneş ile beraber iki üç planeti aynı burçta olursa da bu kişi burcunun doğasını çok daha yoğun yaşayabilecektir. "Burcumun özelliklerini iyi taşıyorum" diyenlerde de genelde buna rastlayabiliyoruz fakat ben bu durumu çok sağlıklı bulmuyorum arkadaşlar. Hani nerede çokluk orada bokluk diye bı tabir var ya o hesap . Çünkü gezegenler tek bı alanda toplanınca, birbirlerine destek olmaktan ziyade kendini ispatlamak için bir tür yarış halinde olurlar. Toplu kavusumlardan (stelyum) ziyade daha bireysel yerleşimleri ve bireysel yerleşimlerin aldığı görünümleri (60,90,120,180) harita açısından daha işlevsel ve sağlıklı buluyorum . Özellikle Güneş ,Satürn gibi planetler yalnızken daha az zararlı olup daha verimli çalışırlar. İstisna durumlar da vardır Örn; Ay
Yalnız olmasını istemeyiz. Özellikle önünde ve arkasında iyicil gezegenler varsa şahane olur .
Yalnız bir Ay duygusal baskilanma,duygusal sorunlar,yalnızlık gibi problemler getirebilir .

Son düzenleme:
Geri