Starbucks kuyruğu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Konya Kentplaza’da halk ekmek kuyruğu gibi kahve höpürtme kuyruğu var..bazen ahaber hak veriyorum.bu lükse anlam veremiyorum tıklım tıklım her yer.
0327DC63-1F32-44B0-B785-80772E87C94C.jpeg

Başka kahveci mi kalmadı yahu
Her şeyin sebebi bu sosyal medya platformları insanlar paylaşım yapma derdine gidiyor çoğu

Benim milletim her seyin en iyisine layik.

starbaksta fiyatlar sıradan kafelerdeki kahve fiyatlarından daha pahalı değil. yıllardır hep daha uygundu hatta. ben çok kahve içerim ve çok kalabalık yoksa starbaks önceliğim olmuştur hep. kafelerde porsiyonlar küçük ve kahveler de lezzetsiz. starbaks ise her yerde standart bir tat ve fiyat sunuyor sürpriz yok. tercih ediliyor olması bana saçma gelmiyor.

Kahveleri güzel bence ama gidenlerin çoğu kahve için gitmiyor...

geçen yıl ekim ayından beri gitmemiştim..... doğum gününde hediye edilen içeceği aldım geçende...... allahım bi sıra var bi sıra var..... başka bi şeyin sırası olsa birbirini çiğneyen türk insanı derli toplu, mesafeli bir sıraya girmiş..... orduda asker böyle nizami sıraya girmiyodur..... hayran kaldım enayiliklerine.....

Malumatın da dediği gibi Starbucks lüks değil aksine ortalama bir yer. İş çıkışı okula geçerken muhakkak uğradığım ve yoğun bir lokasyonda olması sebebiyle de bahsi geçen kuyruğu daima çektiğim bir yer. Çünkü basit bir sütlü filtre kahvenin lezzetini Starbucks tadında hiçbir yerde deneyimleyemiyorum.

Gerçekten çok pahalanmış türkia.iki kaşıklık tiramusu 50 TL olurmu,nane-limonlu çay 28 TL en az maaş 40 bin TL olmalı ki geçinelim..

Sosyalleşmek de temel ihtiyaçtır. Lux tüketim değil. Ve Starbucks, Colombia gibi kafelerde sabah açıldığından akşam kapanışına kadar 1 bardak aldığınız icecekle oturduğunuz yerden hiç kalkmadan günü gecirebiliyorsunuz kimse size kalk artık 1 birseyler daha iç bana para kazandır yoksa masayı terk et demiyor. 30 tl 40 tl ye aldığınız kahve size saatlerce arkadaşlarınızla keyifli zamanlar geçirebileceğiniz ya da İnterneti bedava kullanabileceginiz bir ortam sunuyor. Diğer kafelerde oturduğunuz an görevli arkadaş gelir sipariş alır ve siz daha son yudumu alıp bitirmeden yeniden gelir başka birsey ister misiniz diye sorar sizde üstünüzdeki baskıyla bir sipariş daha verirsiniz. 2 saatlik bir masa kullanımı sonucu kasada en az 100 tl ( kişi başı) öder ve kafeden ayrılırsınız. Peki hangisi daha pahallı :) Starbucks ya da benzeri bir kafe çalışanı veya işletme sahibi değilim. Sadece oluşmuş olan algı yanlış bence.

Son düzenleme:
Zaman zaman tercih ettiğim bir mekan ve genelde kalabalık olması sebebi ile çok gitmiyorum. Gittiğimde de sıra olursa başka yeri tercih ederim çünkü aynı kalitede alternatif yerler mevcut, sırada zaman kaybedemem.

Geri