Star Wars

Konu sahibi son olarak 2313 gün önce görüldü
Kurgusal bir Galakside bir baba ve oğlun savaşı, iyi ve kötünün savaşının başka bir galaksiye sıçramış hali, mükemmel teknolojilerine rağmen ışın kılıçlarıyla ortalıkta koşuşturan koca adamlar, yaratıklar ve makineler.

Ve bu kurgusal Galakside ki en önemli muhabbet "GÜÇ" sadece belli bir kesimin kontrol edebildiği yok edici dalga.

Şimdi bu gücü kontrol eden meleğimsi tarafın adına "Jedi" Lucifer tarafına ise "Sith" demişler.

Bu da NTV den ;

Serinin büyük bölümü, onun yolculuğunun hikayesine dayanır. Seçilmiş kişidir. Jedi tarafından keşfedilir, eğitilir. Usta ve yürekli bir savaşçı olur. Ama sonra ruhunu kötülük kaplar. Dönemin idaresindeki en güçlü figür ve aslında bir Sith olan Palpatine tarafından kışkırtılır. Karanlık tarafa geçer. Anakin olarak doğduğu evrene bir Sith lordunun ismiyle, Darth Vader olarak hükmetmek ister. Aşkı için intikam almak isteyen, bunun için de Jedi içindeki “çürümüşlüğü” gerekçe gösteren bir kayıptır aslında. Onun bu hüzünlü dönüşümü, bütün serinin kalbini oluşturur. Akla şu söz gelir: “Hepimizin içinde kötülük var, önemli olan onunla ne yaptığımız”.

Seçilmiş kişi demişler ama yanlış demişler :gamer:

FELSEFE: YODA

Jedi akademisinin başı ve bütün felsefesinin başlıca temsilcisidir. İsminin çağrıştırdığı gibi Buda etkileri vardır. Onun felsefesiyle yetişen Jedi şövalyeleri, mutlaka bir ustayla birlikte dolaşır. Eğitimlerine böyle devam ederler. Antik çağlardaki gibi giyinirler. Evlenmezler. Yoda din kurduğunu iddia etmez gerçi ama kurduğu devrik fakat bilgece cümlelerle seyirciyi hayli etkilediği kesindir.

En iyi sözüdür üstadın yada benim en sevdiğim diyelim;

train-yourself-to-let-go-of-everything-you-fear-to-13500928.png

Kuekuatsheu Anakin seçilmiş kişidir, bir anlamda kendi yarattığı karanlığı yine kendi kararı ve son darbesiyle bitirmiştir. Hem kendini hem de ustasını yok ederek İmparatorluk düzenini ortadan kaldırmıştır.

Lakin ki bu galaksinin en kral adamı bana göre Obi-Wan'dır. Diğer Jedi Master'lar konseyi kıraathaneye çevirip pişpirik oynarken ne kadar karanlık taraf pisliği varsa Obi-Wan temizlemeye çalışmış, tüm bu süreçte kendi öğrencisini karanlık tarafa geçmekten alıkoyamamış, sonrasında Cumhuriyet ve Demokrasi için onun da karşısına çıkmıştır. Gerçi kazanmasına rağmen onu öldürmemiştir ama olsundur, çünkü bu zaten Anakin'in kaderidir...

Raskolnikov benim bildiğim Luke seçilmiş kişi, hatta obi-wan ve yoda da bunu söylüyor birisi anime serisinde geçiyordu konuşmanın diğeri filmde yanlış hatırlamıyorsam.

[YOUTUBE]jeG215-yu-k[/YOUTUBE]

Yoda'nın söylediklerini tam hatırlamıyorum ama, "Seçilmiş kişi hakkında yanıldık" diyordu tabi bunu başka bir anlamda da söylemiş olabilir ama bildiğim kadarıyla Luke seçilmiş olan.

Kuekuatsheu bu sahne Obi-Wan'ın yeni doğmuş Luke'u alarak inzivaya çekildiği ve zamanı gelince babasının karşısına çıkarmak üzere koruyup eğittiği dönemde geçiyor. Yani Anakin'in Vader oluşundan biraz sonraki dönem.

Jedi'lar karanlık tarafa geçen Anakin'in seçilmiş kişi olamayacağını ve bu konuda yanıldıklarını düşünüp, Luke'un zamanı geldiğinde Sith'leri yok edebilecek tek kişi olduğuna inanıyor. O yüzden bu videoda Maul sorduğunda Obi-Wan "evet o seçilmiş kişi" diyor.

Sonrasında görüyoruz ki o Luke büyüyüp babasıyla yüzleşiyor ve onun içindeki iyi tarafı tekrar bulmasına yardımcı olup kendi canı pahasına İmparator'u öldürmesini sağlıyor.

Kuekuatsheu bu sahne Obi-Wan'ın yeni doğmuş Luke'u alarak inzivaya çekildiği ve zamanı gelince babasının karşısına çıkarmak üzere koruyup eğittiği dönemde geçiyor. Yani Anakin'in Vader oluşundan biraz sonraki dönem.

Jedi'lar karanlık tarafa geçen Anakin'in seçilmiş kişi olamayacağını ve bu konuda yanıldıklarını düşünüp, Luke'un zamanı geldiğinde Sith'leri yok edebilecek tek kişi olduğuna inanıyor. O yüzden bu videoda Maul sorduğunda Obi-Wan "evet o seçilmiş kişi" diyor.

Sonrasında görüyoruz ki o Luke büyüyüp babasıyla yüzleşiyor ve onun içindeki iyi tarafı tekrar bulmasına yardımcı olup kendi canı pahasına İmparator'u öldürmesini sağlıyor.

Sonuç olarak seçilmiş kişide yanılmış olmuyorlar mı? Evet, sonunda imparatora karşı beraber dövüşüyorlar ama ilk başta sidious'a karşı savaşacak kişinin anakin olduğunu düşünüyorlar hatta obi-wan'ın da dediği gibi "senin karanlık tarafı yok etmen gerekiyordu, katılman değil" velhasıl yanılıyor da olabilirim.

Sonuç olarak seçilmiş kişide yanılmış olmuyorlar mı? Evet, sonunda imparatora karşı beraber dövüşüyorlar ama ilk başta sidious'a karşı savaşacak kişinin anakin olduğunu düşünüyorlar hatta obi-wan'ın da dediği gibi "senin karanlık tarafı yok etmen gerekiyordu, katılman değil" velhasıl yanılıyor da olabilirim.

İşte kehanete göre "Bir Jedi çıkacak ve güce dengeyi getirecek" deniyor, herkes de bunun Anakin olduğunu düşünüyor. Lakin Anakin karanlık tarafa geçince diyorlar ki "dur lan bu değil demek ki, o zaman olsa olsa Luke'dur".

En sonunda anlaşılıyor ki seçilmiş kişi Anakin ama kehanet yanlış yorumlanmış. Meğerse seçilmiş kişi iki tarafı da görüp limitlerine kadar yaşıyor, hatta galaksideki en kötü adam olup ortalığın anasını ağlatıyor, sonra tekrar aydınlığı seçip kehaneti gerçekleştiriyor

İşte kehanete göre "Bir Jedi çıkacak ve güce dengeyi getirecek" deniyor, herkes de bunun Anakin olduğunu düşünüyor. Lakin Anakin karanlık tarafa geçince diyorlar ki "dur lan bu değil demek ki, o zaman olsa olsa Luke'dur".

En sonunda anlaşılıyor ki seçilmiş kişi Anakin ama kehanet yanlış yorumlanmış. Meğerse seçilmiş kişi iki tarafı da görüp limitlerine kadar yaşıyor, hatta galaksideki en kötü adam olup ortalığın anasını ağlatıyor, sonra tekrar aydınlığı seçip kehaneti gerçekleştiriyor

Evet, savaşta droidini bile geride bırakmayan, dostları için ölüme gözü kapalı koşan bi adamın karanlık tarafa geçmesi de büyük bir trajediydi.

Bu arada bi belgeselde George lucas, seçilmiş kişi anakin demiş bütün itnelik burada disney'in oluyor :gamer:

Evet, savaşta droidini bile geride bırakmayan, dostları için ölüme gözü kapalı koşan bi adamın karanlık tarafa geçmesi de büyük bir trajediydi.

Bu arada bi belgeselde George lucas, seçilmiş kişi anakin demiş bütün itnelik burada disney'in oluyor :gamer:

Bence serinin en güzel yanlarından biri de Cumhuriyet'in nasıl kolayca tiranlığa dönüşebileceğini göstermesi. Kendi yarattığı korkuları sona erdirmek için daha fazla güç, daha fazla yetki isteyen biri ve kalıcı refah için geçici süre demokrasiyi askıya almakta beis görmeyen bir kitle. Ve sonrasında Cumhuriyet'in yıkılıp mutlak kudrete dayanan İmparatorluğun gelişi.

İlk filmi 1977 yılında çekilmiş efsane seri filmler arasındadır, dünyada en çok fanı olanlar seri filmlerden biridir.

Hala LOTR mı yoksa Star Wars mı? sorusuna cevap veremiyorum misal.

Sozlukte basligi olmamasina sasirdim.

May the force be with you diyelim o halde.

Star Wars serüvenine Animasyon dizisiyle başlamıştım, Skywalker böyle efso hareketler, mükemmel çılgınlıklar yapıyor falan neyse ben diyorum kendi kendime bu Anakin Darth Vader'in anasını ağlatır, Darth Vader kim köpek falan hayır yani ne bileyim lan droidi için bile canını hiçe sayan adamın sonradan karanlık tarafa geçeceğini? o yüzden ben üstat yodacıyım, birde Darth Maul u eccik seviyorum birde siz bilmezsiniz Asajj Ventress var o karıyı da severim.

Tamam beyler ben ortadaymışım tarafım yok benim...

Ama şu sözü şuraya bırakayım;

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Geri