Star Wars Evreni

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Daisy Ridley, “Rise of Skywalker”dan 15 Yıl Sonra Geçecek Yeni Star Wars Filmiyle Rey Rolüne Geri Dönüyor

Daisy Ridley, yeni Star Wars filmi ile rolünü yineleyecek. Rise of Skywalker’dan 15 yıl sonrasını konu alacak yapımın çalışmaları başladı.

Daisy Ridley, bir kez daha Rey karakterini canlandırmaya hazırlanıyor. 2019’un sonlarında vizyona giren The Rise of Skywalker’dan 15 yıl sonrasını anlatacak yeni Star Wars filmi duyuruldu.

Lucasfilm yeni bir duyuruyla Skywalker’ın Yükselişi’nden 15 yıl sonra geçecek ve Daisy Ridley’nin Rey Skywalker rolüne geri döneceği filmi açıkladı. Henüz ismi açıklanmayan yapım, Rey’in liderliğinde yeni bir Jedi Düzeni’nin kurulmasına odaklanacak ve Ms. Marvel’ın yönetmeni Sharmeen Obaid-Chinoy tarafından yönetilecek. Rey filmde Jedi Ustası unvanını üstlenmiş durumda.

Ridley son olarak Skywalker’ın Yükselişi’nde görülmüş ve karakteri filmin sonunda büyükbabası Sheev Palpatine’i (Ian McDiarmid) yenmesinin ardından Skywalker adını almıştı. Devam üçlemesi onun karakteri ve Adam Driver’ın Kylo Ren’ine karşı savaşırken Han Solo (Harrison Ford), Leia Organa (Carrie Fisher) ve Luke Skywalker (Mark Hamill) ile güçlerini birleştirerek hiç kimseden Jedi’a yükselişi üzerine kuruluydu.

Daisy Ridley, Yeni Star Wars Filmine Katıldı

Rey rolünde geçirdiği zaman hakkında konuşan Ridley daha önce şunları söylemişti:

“Son filmde benim için ilginç olan şey, bir kahraman olup hiçbir yerden gelmeyebileceğin ya da bir kahraman olup kelimenin tam anlamıyla evrendeki en kötü insandan gelebileceğindi. Anne ve baban değilsin, büyükannen ve büyükbaban değilsin, soyundan değilsin ve senden önceki nesiller değilsin.”

Daisy Ridley’li Yeni Star Wars Filmi 2025’te Çıkabilir

40 yılı aşkın bir süredir devam eden Skywalker efsanesinin son bölümü olan ve Star Wars evreninin geri kalanının üzerine inşa edildiği temel olan Skywalker’ın Yükselişi ABD gişe hasılatında 500 milyon dolar ve dünya çapında 1 milyar dolar sınırını aşmasına rağmen eleştirmenlerden ve bazı hayranlardan olumsuz eleştiriler almıştı. Daisy Ridley için role dönüş, oyuncuya Yıldız Savaşları evrenindeki bazı yanlışları düzeltme şansı da sunacak.

Star Wars Celebration 2023 etkinlikleri kapsamında duyurulan filmin ne zaman vizyona gireceği ya da filmde başka hangi oyuncuların yer alacağı ise henüz açıklanmadı.

Etkinlikte onaylanan tek film bu değil. Kathleen Kennedy zaman çizelgesini genişleteceklerini doğruladı. James Mangold’un filmi Jedi’ların başlangıcına ve gücün ilk keşfine odaklanacak. Dave Filoni de “destansı bir savaş” olarak adlandırılan bir The Mandalorian filmini yönetecek.

Star Wars’u Daha da Genişleten Disney, İki Yeni Dizinin 2024’te Geleceğini Doğruladı

Star Wars dizi evreninde son olarak Ahsoka‘yı hayranlarla buluşturan Disney, 2024 yılında yayınlamayı planladığı yeni Star Wars canlı aksiyon diziler hakkında açıklama yaptı.

Disney‘in web sitesinden yapılan bilgilendirmede, canlı aksiyon diziler Star Wars: The Acolyte ve Star Wars: Skeleton Crew, 2024 yılında izleyicilerle buluşacak.

Star Wars: The Acolyte, High Republic döneminin ilk canlı aksiyon anlatımı olarak ikonik serinin tarihçesinde öncü bir adım olacak. Star Wars filmlerinde çok az değinilen High Republic dönemini keşfetmek, yaratıcı ekibe geniş Star Wars destanı içinde yeni hikayeleri ortaya çıkarma ve karakter anlatılarını derinleştirme şansı sunacak.

Star Wars: Skeleton Crew ise New Republic döneminde geçiyor ve The Mandalorian, Ahsoka ve The Book of Boba Fett‘te kurulan zaman çizelgelerini tamamlıyor. Bu da Disney‘in çeşitli Star Wars yapımları arasında tutarlı bir anlatı dizisi oluşturma çabasını gösteriyor. Ayrıca daha fazla crossover olayları ve daha derin hikaye anlatımı potansiyeli taşıyor.

Öte yandan Disney‘in duyurusu Star Wars televizyon yayın programında olası değişikliklere de işaret ediyor. Dizilerin web sitelerinde listelenme sırası, The Acolyte‘in Skeleton Crew‘dan önce prömiyer yapabileceğini gösteriyor. Buna göre; Star Wars: Skeleton Crew‘un 2023’ün sonlarında gösterime gireceği yönündeki önceki söylentiler boşa çıkmış oluyor. Büyük ihtimalle dizi 2024’ün sonlarına ertelendi.

Bir diğer konu ise Andor‘un 2. sezonunun Disney‘in 2024 programında yer almaması. 2023 yılında çekilen Andor‘un ikinci sezonunun başlangıçta 2024 sonbaharında yayınlanması bekleniyordu ancak, 2023 SAG-AFTRA ve WGA grevleri muhtemelen prodüksiyon takvimini etkiledi ve yayın tarihini 2025’e itti.

Star-Wars-Skeleton-Crew-1024x576.jpg

Star-wars-acolyte-1024x576.jpg

ayağını sürürsün de dükkana insan dolar ya, star wars serisini izlemeye başladığımdan beri üzerime dizi yağıyor. teker teker gelsenize ya, ben nasıl yeteyim hepsine. andor'u da son çıkan ahsoka'yı da izlememiştim, biraz bunaldım diye sanırım üst üste izlemekten, madem andor 2025'e kaldı onu bi aradan çıkarabilirim. yeterince ara verdim çünkü...

Açıkçası bu dizi olayını bende sevmiyorum @Melodram fakat bu serinin herşeyi olan Lucas öyle bir evren yaratmış ki 46 senedir bundan para kazanıyor ve kazanmaya devam edecek.bu evrende karakter çok,her birine film yapsalar yüzlerce film çıkar ama digital platformların çoğalması,Disney'in star wars koleksiyonunu barındırması ve neredeyse biten sinema kültürünün diziyle ayakta kalması yüzünden bu tip dizileri daha çok görürüz.

ayağını sürürsün de dükkana insan dolar ya, star wars serisini izlemeye başladığımdan beri üzerime dizi yağıyor. teker teker gelsenize ya, ben nasıl yeteyim hepsine. andor'u da son çıkan ahsoka'yı da izlememiştim, biraz bunaldım diye sanırım üst üste izlemekten, madem andor 2025'e kaldı onu bi aradan çıkarabilirim. yeterince ara verdim çünkü...
andor disney'in star wars evreninde yaptığı mandalorian ile birlikte en başarılı iş bu arada ama jedi yok, sith yok, ışın kılıcı yok, tamamen baskın emperyal sistemin galaksinin ufak gezegenlerinde, bu gezegenlerde yaşayan insanlarda ve bu insanların kültürlerinde yarattığı etkiyi konu ediniyor. bu haliyle, star wars evreninden bağımsız düşünüldüğünde bile çok kaliteli bi dizi. ashoka'yı falan boş ver aç bunu izle...

andor disney'in star wars evreninde yaptığı mandalorian ile birlikte en başarılı iş bu arada ama jedi yok, sith yok, ışın kılıcı yok, tamamen baskın emperyal sistemin galaksinin ufak gezegenlerinde, bu gezegenlerde yaşayan insanlarda ve bu insanların kültürlerinde yarattığı etkiyi konu ediniyor. bu haliyle, star wars evreninden bağımsız düşünüldüğünde bile çok kaliteli bi dizi. ashoka'yı falan boş ver aç bunu izle...
bilgilendirme için teşekkürler, yazarsınız galiba... ashoka'yı boş verdiğimi biliyorsun zaten, andor'dan devam :emoji_writing_hand: (işalla)

Özür dilerim.
Hep Star Trek faniydim,faniyim...bu fani dünyada, yildizlarin savaslari gibi bir seye adapte olmak, cok produktif bir aksiyon degil.
Neticede, Star Trek in bir misyonu var.
Yildizlar arasi barisi saglamak.Bir felsefesi var.
He dünya icinde barisi sagladik da, sira evrendeki barisa mi geldi diyebiliriz.
Ama pasifist bir yanimiz mevcut.

“Game of Thrones”un Yaratıcıları Bir Dönem Üzerinde Çalıştıkları “Star Wars” Projesinin Detaylarını Açıkladı

“Game of Thrones” dizisinin ardındaki ikili David Benioff ve D.B. Weiss, bir dönem üzerinde mesai harcadıkları Star Wars filmi hakkında konuştu.

Game of Thrones dizisinde yaratıcı koltuğunu paylaşan David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi, bir dönem Lucasfilm’in Star Wars evreni için direksiyonun başına geçmişlerdi. Ünlü yönetmenlerin geliştirdiği proje daha sonra rafa kaldırılsa da ikili bugün hâlâ o yapıma dair söyleyecek bazı sözler saklıyor.

George R.R. Martin’in dünyaca ünlü fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı serisini HBO için ekrana taşıyan David Benioff ve D.B. Weiss, dizi sonra erdikten sonra dönemin en çok “aranan” yönetmenleri pozisyonuna yükselmişti.

İkili için Disney’den Netflix’e birçok yapım şirketi sıraya girmiş ve Benioff ile Weiss’ı bünyesine kazandırmak için sözleşmeler önermişti. İlk etapta öne çıkan Lucasfilm de 2019’da ikiliden bir Star Wars üçlemesi sözü almıştı. Ancak aynı yıl bu projede daha ileri gidilmemiş ve Game of Thrones’un yaratıcıları Yıldız Savaşları evreninden ayrılmıştı.

Game of Thrones’un Yaratıcıları İlk Jedi’ları Anlatan Star Wars Üçlemesi Çekecekti

Şimdilerde Netflix’in Cixin Liu uyarlaması bilimkurgu dizisi 3 Body Problem ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Benioff ile Weiss, geçen günlerde The Hollywood Reporter’a verdikleri demeçte iptal edilen Star Wars projesi hakkında konuştu.

Star Wars’a dair sessizliğini bozan ikili, Lucasfilm’in iptal kararı aldığı üçleme hakkında merak edilenleri yanıtladı.

“İlk Jedi hakkında bir film yapmak istiyorduk. Temel olarak Jedi Düzeni ve ilk ışın kılıcı nasıl ve neden ortaya çıktı…”

Benioff’un açıklamalarına ek olarak Weiss ise şakayla karışık şunları aktardı:

“Rian Johnson filmine The Last Jedi adını verdiğinde çok sinirlenmiştik. Üzerinde çalıştığımız filmin bariz ismini tam anlamıyla yok etti.”

Benioff, Lucasfilm’in projeden neden çekildiğini ise şu şekilde açıkladı:

“Lucasfilm nihayetinde bir ‘İlk Jedi’ hikâyesi çekmek istemedi. Aklımızda çok özel bir hikâye fikri vardı. Ama onlar bunu yapmak istemediklerine karar verdiler. Bunu da tamamen anlıyoruz. Bu şirket ve fikri haklar onlara ait. Aradıkları droidler bizler değildik.”

Game-of-Thrones-Yaraticilari-Star-Wars-Film-Projesi.jpg

Geri