Sri Lanka Anısı: Küçük Hesaplar

Konu sahibi son olarak 2576 gün önce görüldü
Bu sabah bir arkadaşım ile konuşurken aklıma geldi bu anım, hemen paylaşayım sizlerle =)

'Adamın o kadar parası var ama 5 tl nin hesabını yapıyor' sözüne 10 kişiden 9 u' zaten öyle zengin oluyorlar' tepkisini verir. Klişeler,klişeler =) Gerçek olan şu: Küçük hesaplarla zengin olunmaz. Zaten zengin olanların bazılarında zenginliğinden yararlanmaya çalışan çok insanla muhatap olmanın getirdiği savunma refleksi gelişir, tutar gözetmeksizin her parasal işlemde endişe ile hareket ederler.

Küçük hesap demişken bir anım aklıma geldi. Sri Lanka'nın Kandy şehrinde kaldığım hostelden turistik bir gösterinin yapıldığı salona gitmek için rikşa denilen motorsiklet taksiye bindim. Baştan anlaştığım gibi sürücüye 100 rupi yani yaklaşık 2 tl ödedim. Gösteri sonrası salondan çıkınca hava kararmıştı, çevirdiğim tüm rikşacılar 200 rupi istedi ve pazarlığa yanaşmadı. Ben de inat ettim yön duygumun zayıflığına aldırmadan yürümeye karar verdim. Az gelişmiş ülkelerde aydınlatma yetersiz oluyor genelde ve geceler pek ışıltılı olmuyor. İdare eder aydınlatmanın olduğu salon çevresinden uzaklaşınca karanlık çoğaldı. Aydınlık gördüğüm bir yola girdim ama meğer arka arkaya geçen üç arabanın farları imiş aydınlığı veren. Arabalar uzaklaşınca yol zifiri karanlık oldu ve ben hareketsiz kalakaldım. Ama rahattım; nasılsa bir araba geçecekti onun farları sayesinde geri dönebilecektim. Bir sonraki arabanın gelmesi 3-4 dk sürdü ama bana 3 saat gibi geldi =) İlk gelen arabanın ışığıyla koşa koşa geri dönüp pazarlıksız ilk bulduğum rikşaya bindim. 2 lira için korku yaşamıştım, ne kadar aptal olduğumu sayıkladım durdum. Ve o günden sonra gezilerimde 5 liranın altı için hesap yapmamaya karar verdim =)

neyseki tatlıya bağlanmış durum

Bu olaydan çıkaracağımız ders, siz siz olun gece yarısı az gelişmiş ülkelerde taksici veya rikşacılar ile pazarlık yapmaya kalkmayın. Bir an önce otel/hostelinize dönmeye bakın.

Ben olsam al sana 300 rupi derdim, para savurmak hoş şey.

Bu olaydan çıkaracağımız ders, siz siz olun gece yarısı az gelişmiş ülkelerde taksici veya rikşacılar ile pazarlık yapmaya kalkmayın. Bir an önce otel/hostelinize dönmeye bakın.

Çok gezen biriyseniz seyahat öncesi kendinize bir limit belirleyip ona göre hareket etmek gerekir =) Pazarlık olmazsa olmazımdır mutlaka yaparım ama o günden sonra o tarz ülkelerde asla yapmamaya karar verdim =)

Çok gezen biriyseniz seyahat öncesi kendinize bir limit belirleyip ona göre hareket etmek gerekir =) Pazarlık olmazsa olmazımdır mutlaka yaparım ama o günden sonra o tarz ülkelerde asla yapmamaya karar verdim =)

böyle durumlarda küçük miktardaki ücretlerin hesabını yapmamak gerekir güvensiz şehirlerde. insan canından önemli değildir kanımca

tanıştığınız cocuklar kısmını anlayamadım biraz acabilir misiniz:))

Yaşları 7-12 arası değişen çocuklar. Bir önceki anımda var mesela ufaklıklar=) Turistlere karşı farklı bir ilgileri var merak ediyorlar, sürekli gülüyorlar, rehberlik yapmak istiyorlar, tabi ücret karşılığında =) O yaşlarda para kazanmaya başlamışlar, iletişimde sıkıntı yaşıyoruz çoğu zaman ama yine de anlaşabiliyoruz aşırı sevimli bakıyorlar, vereceğin paranın bir kaç katını ödüyorsun seve seve =) Genel olarak çocukları zaten çok severim.

Yaşları 7-12 arası değişen çocuklar. Bir önceki anımda var mesela ufaklıklar=) Turistlere karşı farklı bir ilgileri var merak ediyorlar, sürekli gülüyorlar, rehberlik yapmak istiyorlar, tabi ücret karşılığında =) O yaşlarda para kazanmaya başlamışlar, iletişimde sıkıntı yaşıyoruz çoğu zaman ama yine de anlaşabiliyoruz aşırı sevimli bakıyorlar, vereceğin paranın bir kaç katını ödüyorsun seve seve =) Genel olarak çocukları zaten çok severim.

aydınlatman iyi oldu sen dahi olsan fesatik düşüncelerim oluşmuyo değil iyi kötü hücum edince arada kalıyorum sormam en iyisi:))

teşekkürler gezenti bayan :))

aydınlatman iyi oldu sen dahi olsan fesatik düşüncelerim oluşmuyo değil iyi kötü hücum edince arada kalıyorum sormam en iyisi:))

teşekkürler gezenti bayan :))

Hemfikirim =) Hiç önemli değil sorulara açığım her zaman, rica ederim morrcuğum.

Eskiden forumlarda daha akıcı dil kullanılıyormuş .Rikşa yı da öğrenmiş olduk

Geri