Squid Game’i Sevenlerin İzlemekten Büyük Bir Keyif Alacağı 11 Dizi

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Genellikle aksiyon ve romantik yapımları ile bilinen Güney Kore, Squid Game isimli dizi ile alışılmışın dışında bir yapım ortaya çıkardı. Squid Game, son zamanlarda izleyicilerin üzerinde büyük bir etki bırakarak çok popüler bir hale geldi ve Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başardı. Hal böyle olunca Squid Game dizisini izleyip beğenenler, Squid Game’e benzer dizileri araştırmaya başladılar. Sizler için Squid Game benzeri dizileri bir araya getirdik. İşte Squid Game benzeri diziler.

1. Panic (2021) – IMDb: 6.6
Panic

Teksas’taki küçük bir kasabada yaşamlarını sürdüren öğrenciler, her yıl liseden mezun olduktan sonra hayatlarını değiştirmek amacıyla bir yarışmaya katılırlar. Panic isimli yarışmaya katılan öğrenciler, bu yarışmada en derin korkularıyla yüzleşirler. Bu yaz yapılacak olan yarışmada bazı değişiklikler mevcuttur ve ödül daha fazladır. Hal böyle olunca yarışmaya katılan oyuncular, yarışmayı kazanabilmek için ne kadar risk alacaklarına karar vermelidir. Squid Game benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Olivia Scott Welch, Ray Nicholson, Mike Faist ve Jessica Sula yer alıyor.

2. Alice in Borderland (2020-) – IMDb: 7.7​

Squid Game benzeri diziler

Hayatta hiçbir hedefi olmayan ve video oyunlarında oldukça iyi olan bir bilgisayar oyuncusu ve iki arkadaşı, kendilerini ansızın paralel evrendeki Tokyo’da bulur. Paralel evrendeki Tokyo’da sıkışıp kalan arkadaşlar, burada hayatta kalmak için bazı ölümcül oyunları oynamak zorundadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Kento Yamazaki, Asahina Aya ve Tao Tsuchiya yer alıyor.

3. All of Us Are Dead (2022-) – IMDb: 7.5​

Squid Game benzeri diziler arasında bulunan yapım, eğitim gördükleri lisede bir zombi virüsünün patlak vermesiyle orada sıkışıp kalan öğrencilerin enfekte olmamak için verdikleri mücadeleyi konu alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Park Solomon, Cho Yi-hyun ve Park Ji-hoo yer alıyor.

4. 3% (2016-2020) – IMDb: 7.3​

3%

İkiye bölünmüş bir dünyada bir taraf zenginlik içinde sefa sürerken, diğer taraf büyük bir fakirlik içinde yaşamaya çalışmaktadır. Yoksulluk içinde yaşayan insanlara zengin olan tarafa geçme şansı verilir. Ancak bu fırsatı yakalamak hiç kolay olmayacaktır. Çünkü aday olan kişilerden sadece %3’ü bu sefaletten kurtulmayı başarabilecektir. Dizinin oyuncu kadrosunda Bianca Comparato, Cynthia Senek ve Rodolfo Valente yer alıyor.

5. Hellbound (2021-) – IMDb: 6.6​

Hellbound

Yaşanan son şeylerden sonra dünya tam bir cehenneme döner. Doğaüstü varlıklar insanları korkunç bir şekilde cezalandırır ve onları cehenneme mahkum eder. Doğaüstü varlıkların bu eylemi dünyada büyük bir kaosa neden olur ve bu ortam ilahi adaleti benimseyen dini bir gruba zemin hazırlar. Dizinin oyuncu kadrosunda Yoo Ah-in, Kim Hyun-joo ve Kim Sung-cheol yer alıyor.

6. Dr. Brain (2021-) – IMDb: 6.7​

Dr. Brain

Beyin konusunda uzman bilim insanı Sewon, ailesini gizemli bir kazada kaybedince hayatı altüst olur. Bunun üzerine Sewon, yaşanan olayları aydınlatmak için kurbanların beyinleriyle iletişim kurarak onların anılarına erişir. Dizinin oyuncu kadrosunda Lee Sun-kyun, Lee Yoo-young ve Park Hee-soon yer alıyor.

7. Sweet Home (2020-) – IMDb: 7.3​

Ailesini trajik bir kazada kaybeden Hyun, yalnız kalan bir lise öğrencisidir. Evini terk etmek zorunda kalan Hyun, canavarların insanlığı yok etmeye çalıştığı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Hyun, insanlığı kurtarmak için zamana karşı bir mücadele vermelidir. Squid Game benzeri diziler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Song Kang, Go Min-si ve Lee Do-hyun yer alıyor.

8. Red Rose (2022-) – IMDb: 6.4​

Red Rose

Squid Game benzeri diziler arasında bulunan Red Rose, telefonlarına bir uygulama indirdikten sonra hayatları kabusa dönen bir grup genci konu alıyor. Telefonlarına ‘Red Rose’ adında bir uygulama indiren bir grup üniversite öğrencisinin hayatı kabusa döner. Uygulama, kullanıcılardan her defasında daha da zorlaşan bazı taleplerde bulunur. Fakat zamanla olaylar daha da kötüleşir ve bu gençler kendilerini gizemli bir güçle karşı karşıya bulurlar. Dizinin oyuncu kadrosunda Amelia Clarkson, Isis Hainsworth ve Ellis Howard yer alıyor.

9. Kaiji: Ultimate Survivor (2007-2011) – IMDb: 8.3​

Squid Game benzeri diziler arasında bulunan ve oldukça popüler olan anime, borçlarından kurtulmaya çalışan bir adamın kendini tuhaf bir oyunun içerisinde bulmasını konu alıyor.

10. Liar Game (2014) – IMDb: 7.5​

Kang Do-young, yarışmacılarına birbirlerini kandırmaları için para veren bir reality şovu olan “Liar Game”e yarışmacı olarak seçilir. Yarışmada başarılı olmak isteyen Kang Do-young, tam bir dolandırıcı ve yalan makinesi olan Ha Woo-jin’den yardım ister. Dizinin oyuncu kadrosunda Lee Sang-yoon, Shin Sung-rok ve Kim So-eun yer alıyor.

11. Extracurricular (2020) – IMDb: 7.6​

Ciddi suçlarla dolu bir dünyaya adım atan örnek bir lise öğrencisinin çifte hayatı, bir sınıf arkadaşının onun sırrıyla ilgilenmesiyle altüst olur. Dizinin oyuncu kadrosunda Kim Dong-hee, Park Ju-hyun ve Nam Yoon-su yer alıyor

Squid Game izlemedim ama ilgimi çekiyor. Bunlar da ilgimi çekti.
Paylaşım için teşekkürler.: )))

Beğenmenize sevindim sağolun @döngüsel
Squid Game izlemedim ama ilgimi çekiyor. Bunlar da ilgimi çekti.
Paylaşım için teşekkürler.: )))
Çoğunu izlemişim zaten @BuYuCu :D
Vallahi doğrudur abi. Benim Film veya sinema kültürüm pek yok abi. Hatta sana şunuda söyleyeyim TV bile izlemem geçmişte onunla ilgili bir yazı yazmıştım başka bir platformda onuda sana bir ara paylaşırım burada..

Günaydın @climax Abi Bahsettiğim yazıyı buldum. 2017 yılında yazmısım bu yazıyı bahsettiğim platforma

TV bile izlemem geçmişte onunla ilgili bir yazı yazmıştım başka bir platformda onuda sana bir ara paylaşırım burada..

Televizyon izlemiyorum, peki neden? Aslında çok açık, dinleyin, yada okuyun!!

Genelde tv izlemem, ama sabahları hiç izlemem, bir dönem sabah şekerleri tadın da bir sürü magazin programı vardı. Tam onlardan kurtulduk derken, hop bu sefer izdivaç programları ele geçirdi gündemi. Üstelik adı sabah programı ama öğlen üçe dörde kadar sürüyor.

Bu sabah erken uyandım, tabi bir sevgilim olmadığı için gidip ona güller falan almadım, neyse, biraz televizyon izleyeyim dedim. Elime kumandayı alıp açacaktım ki odamda ki tvnin bozulduğunu anladım ve ince bir küfür savurdum, sanki bozan ben yada bizim evden biri değilmiş gibi. Sonra utandım ama, ok yaydan çıktı bir kere.

Uflaya puflaya annemin yanına gittim, baktım o saçma izdivaç programlarının izliyor, dur bir bakalım neymiş ne değilmiş diye başladım izlemeye.

İlk program;

İki tane kelli felli avukat bey, bayan bir sunucu, 30 lu yaşlarda ve 60 lı yaşlarda iki bey, oturmuşlar bir konuyu tartışıyorlar. 60 lı yaşlarda ki bey 30 lu yaşlarda ki beyin babası, ve bunun kızı 30 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş. Bunlar şu an Fransa'da olan eski enişteden- öldürülen kızın eski kocası değil!! şüpheleniyorlar. Eski enişte canlı yayına bağlanıyor, ilk soru; Beyefendi; Kızı siz mi öldürdünüz? Yuhh yani yuhh ki ne yuhh. Ne bu ya!! Bu olay bu kadar basit mi*

Direk kanalı değiştirdim.

İkinci program; Yine bir izdivaç programı, birileri geliyor şu boyda, şu kiloda, saçı olan, işi olan vs vs.sayıyor sonra biri geliyor aha ben aradığın adamın/kadınım diyor evleniyorlar. Sunucu bunları baş göz ediyor. Biz buna halk arasında bişey diyoruz ama yeri değil.

32 Yaşında bir evlilik yapmış, bir bayan geldi sıraladı isteklerini; en fala 10 yaş büyük olsun, işi olsun, SAÇI olsun!! Bu kadar kadının hayattan beklentisi bu iş, saç.

Demekki bundan önce ki eşinin ya işi yoktu, ya şaçı!! Ben anlam veremiyorum, bir yuva kuracaksınız, ömrünüzün sonuna kadar aynı yastığa baş koyacaksınız, aradığınız özellik SAÇ!! Yahu bu adamın saçı dökülürse boşanacak mısın?
-Hakim bey biz boşanıcaz

-hımm şiddetli geçimsizlik mi?

-Hayır, saçı yok

-yaz kızım, davacının en yakın akıl hastahanesine, davalının en yakın saç ekim merkezine....

Nedir bu ya!!

Bir diğeri soruyor, içki ve sigara kullanmasın, işi olsun, yakışıklı olsun, bana sahip çıksın kollasın beni vs vs.

Şimdi soruyorum, bu hanım ablamızın karşısına; 10 tane fabrikası tonla parası olan bir bey çıksa dese ki, mal varlığımın yarısını size yapacağım, lakin ben her gün içerim, ve ayda bir de olsa Kıbrıs'a gider şansımı denerim, benimle evlenir misiniz?

Bana sakın hayır der demeyin, kesinlikle inanmam. Kısaca bu programlar tam bir saçmalık!! Bana göre demiyorum bu kez direk söylüyorum SAÇMALIK!!

Biri demiş zamanında başka bir programda duydum, döşü kıllı olsun diye al sana kıllı döş mutlu olun emi!

Yazılacak, anlatılacak o kadar çok şey var ki, insan, acaba hangisini yazsam diye düşünmekten hiç bir şey yapamıyor. Bir arkadaşımın sürekli kullandığı bir söz vardı; en kötü karar kararsızlık derdi hep. Haklıydı da.

Dün bir arkadaşımı ziyarete gittim, bu çocuk benim asker arkadaşım. Askerliğini yapmış her erkek gibi benimde sayısız askerlik anım var, lakin şimdi onları burada anlatma niyetinde değilim, beki daha sonra

Bu arkadaşım ile bir süredir görüşemiyorduk, aynı şehirde olmamıza rağmen, teknolojinin tüm imkanlarını kullanabilmemize rağmen(araba, metro, feribot, otobüsler, minibüsler) insan hayatını düşündüğümüzde uzun sayılabilecek, bir süre görüşmedik. Nedendir bilinmez.

Sonra düşünmeye başladım, neden yahu!! İki adımlık mesafede ki, çok değer verdiğin bu arkadaşını görmeye gitmiyorsun yada o neden seni görmeye gelmiyor. Şöyle bir etrafıma baktım, insanlar sürekli bir yerlere gidiyor. Onlarca insan yürüyor ve daha fazlası, motorlu araçlar ile bi yerlere gidiyor, derken başımız üzerinden bir uçak geçiyor. Yahu diyorum bu insanlar nereye gidiyor, sevdiklerini görmeye mi? Pek çoğu için cevaplıyorum, ve bu pek çoğu gerçekten pek çoğu; HAYIR.

Burası büyük bir şehir, ve bu büyük şehrin getirisi olarak insanlar birbirlerini tanımıyor. Herkes birilerine selam veriyor ama kimse kimseyi tanımıyor. Çünkü insanların birbirlerini tanımak için zamanı yok, ne acı. Bir kısmı işine gidiyor, bir kısmı okuluna. Herkes daha iyi bir gelecek için bir şeylerin peşinde. Durup iki kelam edecek, bir muhabbetin belini kıracak vakitleri yok.

Eskiden beri günümüze gelen bir fotoğraf vardır; elinde fincan tutan bir çocuk, yüzünde koca bir gülümsemeyle- bir fincan tuz alabilir miyim, bizde kalmamış ta, diyerek sırıtıyor. Ne tatlı ne hoş, ama artık çoğu ebeveyn çocuğunu alt komşuya yollamıyor, çünkü her an alt komşunuzun sapık bir katil olması muhtemel. Ne kadar korkunç.

Bu kimin suçu, yada bu bir suç mu, orasını bilemem ama şu var ki bu, gerçek. Ne berbat. Birbirimizden uzaklaşıyoruz, farklılaşıyoruz, unutuyor ve unutuluyoruz. Buna mecburuz çünkü daha iyi bir gelecek için sürekli bir yerlere gitmeliyiz, birbirimiz ile sohbet edecek, hal, hatır soracak vaktimiz yok.

Artık birinin halini, hatırını sormak için bir buket çiçek alıp evine gitmek, bir fincan kahve içerek sohbet etme devri bitti. Birini mi özledin aç telefonu, göresin mi geldi aç interneti, çok komik bir fıkra mı geldi aklına yaz herhangi bir internet sitesine sonuna da xD koy oldu bitti.

Eleştirmiyorum, üzülüyorum sadece. Bende bunlardan biriyim çünkü. Dün en yakın arkadaşlarımdan birini ziyarete gittim, bir daha ne zaman giderim bilinmez. Ayrılırken şöyle bir diyalog geçti

-Neyse ben kalkayım artık, Allah'a emanet ol

-Görüşürüz kardeşim, kendine dikkat et

Görüşürüz tabi ya, neden görüşmeyelim, hele bir işleri yoluna koyalım da, geliriz. Tabi bu işler bunca senede yoluna girmediyse bundan sonra gireceği de şüpheli. İnsanoğlu bu işi hiç bitmez, eskiden sevmediğimiz birinin davetini nazikçe geri çevirmek için derdik; Kusura bakma o gün işim var, şimdi en çok sevdiğimiz insana bile diyoruz; işim var!

Sonra her ikimizde sanki bu aranın uzayacağını bilir gibi,

-konuşuruz msnde

-tabi konuşuruz

Başka neyimiz kaldı ki, ne mektup bekleyen birinin heyecanı, ne yol gözleyen birinin merakı, sadece msnmiz kaldı, onada eyw

Televizyon yaşayan bir organizma @BuYuCu nefes alıyor değişiyor.
İzleyenin talebiyle dönüşüyor sonra bu dönüşüm izleyiciyi de dönüştürüyor.

Şu an kimsenin önemsemedigi bir ulusal sağlık sorunundan bahsedecem.

Her gün yerli dizi var akşam ve hepsi gece yarısı bitiyor. Bunları izleyen insanlar da banliyö insanları. Sabah erken kalkan otobüse binen insanlar. Dizi biter bitmez yattıklari saniye uykuya dalsalar, asla 8 saat uyumuş olmayacaklar.

Kronik olarak uykusuz kalacaklar aylar belki yıllar boyu.

Sonra distimi, beyin sisi, dikkat bozukluğu, kronik yorgunluk..

... Zombi gibi dolaşıyorlar sokakta. Kitleler halinde.

Diyeceğim o ki TV içeriği zaten bok. Onu yemeye alıştı insanlar. Bari uykularini almasınlar ellerinden. Ben mecbur muyum sabahları uykulu insanlarla muhatap olmaya.

Geri