Spora giden biri yumurtayı nasıl yemeli?

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
spor gidin biri yumurta yi nasıl yer omlat mi yoksa haşma mi

Haşlayıp beyazını yemelisin. Ama bazen yani ara sıra sarısını da yesen zararı olmaz. Ya da şöyle söylim, bazı arkadaşların anlayacağı dilde yokuşta çıkarken sarısını da yesen kulaklarına zerer etmez :D

Yumurtanın beyazına yulaf ezmesi karıştırırsanız etkisini ikiye katlarsınız.

Ancak size tavsiyem ve önemlisi "taze ve organik" yumurtalardan seçmeye çalışın malumunuz gelişen teknolojiyle gıdaların güvenirliği azalıyor ve fayda yerine zarar getiriyorlar.

Eğer dinç bir bağışıklık sistemi ve bünyeniz var ise çiğ bıldırcın yumurtasıda tavsiye ederim :)

Ya aslında hem bir vejeteryan hemde uzun süredir vücut geliştiren biri olarak birde şunu eklemeliyim ki

Bitkilere yönelmeniz sağlığınız açısından daha iyi olur.
Mesela omlet yumurta yerine brokoli yerseniz hem hedeflediğiniz protein miktarına ulaşırsınız hemde omlet yaparken kullanıp vücudunuza alacağınız gereksiz yağdan kurtulursunuz. Hafif ve sağlıklı...

Eşit miktarlarda hesapladığımızda ;

100 gram tavuk göğsünde 30 gram protein bulunurken
100 gram fındıkta 33 gram protein bulunuyor.
Kalori hesabına girersek yine fındık önde.

Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarmalısınız. Karbonhidrat ihtiyacını "bitkisel yağlı" sebzeli makarna ile gerektiği kadar karşılarsınız.
Bundan daha iyi bir seçenek haşlanmış nohuttur.
Ve pek çok bitkisel kaynak vardır bunu karşılamanız için...

Spor dönemi metabolizmanızda değişimler meydana geleceğinden süt ürünlerini çok az kullanmalısınız zararı yoktur ancak akne sivilce oluşumunda etkisi tespit edilmiştir.

Son olarak su...

Suyu ne kadar çok içerseniz o kadar çok sağlıklısınız demek...
Ancak birden çok fazla su içmemelisiniz.
Azar azar tüm güne yayarak içebildiğiniz kadar çok su için özellikle su kaybının arttığı bu mevsimde en önemlisi bu diyebilirim.

Mak res senin yüzünden sabah erken kalkıp yumurta hamaş yapacam ya acıktırdın gece gece :liv:

Sarisindan ayırmak günah yaa yumurta domates salatalık çekti canım ppoff

Beyazini siz yiyin, sarisi benim olsun :D
O degil de Chevy ben hic su icmiyorum, ben olmus mu oluyorum simdi :P

Beyazini siz yiyin, sarisi benim olsun :D
O degil de Chevy ben hic su icmiyorum, ben olmus mu oluyorum simdi :P

henüz değil :D
muhtemelen çaydan kahveden yaşayacak kadar su alıyosundur :p :p

ama su içmemeye devam edersen vücudun bitkin düşer başın falan ağrır yorgun hissedersin :p
su içiniz efem faydalıdır :D

Ben sarısı kayısı kıvamında olunca anca yerim o haşlamayı,kırmayı her türlü zaten sıkıntı yok :p

Haşlayıp beyazını yemelisin. Ama bazen yani ara sıra sarısını da yesen zararı olmaz. Ya da şöyle söylim, bazı arkadaşların anlayacağı dilde yokuşta çıkarken sarısını da yesen kulaklarına zerer etmez :D

Bazi arkadaşlar dirken haju ?ben tekik makres yüzünden devrik cümle kurmaktan sogudum şimdi haşlanmış yiyorum ben her sabah yokuş aşsa bide

Geri