Spor yapmamak

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Spor yapmak denilince akla doğrudan spor salonları geliyor oysaki sağlıklı kalmak için harekeli bir yaşam sürmek de spor sayılır,

Her gün tıka basa yiyip kalorinin anasını ağlatıp akşam da salona gidip 2 resim çekip 300 kalori yakan bizden değildir.

aralıkta başlayacam
göbeği eriteyim ya

Benim bölük pörçük bir spor yaşamım var. Çok küçükken -ergenlik diyelim- düzenli spor yaptığım (anam sağ olsun) bir dönemim var ve sonra covide kadar tık yok. Covidden çıkarken online pilates dersleri aldım galiba 1 sene kadar ve sonra bu yıla kadar tekrar ara. Hazirandan beri yine başladım, reformer pilates yapıyorum. Pilates, ağır bir spor değil, biliyorum ama benim de kas hedefim yok zaten. Dinç olmak istiyorum ve bana çok iyi geliyor. Ruhuma da öyle. Atladığım zaman arıyorum. Devam edeceğim gittiği yere kadar. Keşke yirmilerimde tanışsaydım diye düşünüyorum reformerla. Sporla ve sanatla haşır neşir olmak, ruha ve zihne çok iyi geliyor. (Bu arada kendi kendinize spor yapma motivasyonunuz varsa evet bu çok güzel ama benim böyle bir disiplinim yoktu, o yüzden merkez tam olarak benlik. hamlığımdan kurtuldum)

köpeği olduk efendim, kö pe ği......
yapmayınca afakanlar basıyor.
ama bir yandan da aşırı üşeniyorum hele erzurum gibi yerde kış gelip de -15-20°'lerde spora gitmek gerçekten g*t istiyor.
gerçi squattan ötürü o g*tü yaptık ama olsun :d
ahh bir de izin dönüşlerinde ha bugün başladım, ha yarın başlayacağım diye üşengeçlik yapmasam iyi olacak da, o da ayrı bir zevkli oluyor be kardeşim.

epeydir yapmıyordum, bugün pilatese kaydımı yaptırdım bakalim hayırlı olsun bana .p

Ara vererek zaten spor yapıyordum ama yaklaşık bir buçuk yıldır ağırlık kaldırıyorum. Spora gidemediğim günler kendimi gerçekten çok bitkin hissediyorum. Protein tozunu @Run gönderiyor. alsjlsls Malı çok iyi tavsiye ederim. alskjljslaj

Bence spor böyle bir başlıkla hafife alınacak bir konu değil. Çağın hastalıklarına veya insanların genel hantallıklarına bakılacak olursa herkesin edinmesi gereken bir spor rutini olmalı. Veya, nickini hatırlamayıp az önce yukarıda okuduğum bir yorumda söylendiği gibi en azından bir hareket rutini olmalı. Beslenme açısından zaten ne yediğimizi ne içtiğimizi bilmiyoruz bile. Sürekli sinsice zehirlendiğimize dair haberler ve bilgiler dolaşıyor. Hastalıklara bakacak olursan zaten tükenmiş noktadayız. Bu şartlar altında bari en azından beden, akıl ve ruh sağlığımıza spor yaparak katkıda bulunmalıyız. Yani bir hasta oldum, 30 günü geçti spordan düşeli. Eskiden iki gün yatar iyileşirdik. Şimdiki hastalıklar da bir değişik. Dünyanın binbir türlü hali içerisinde en azından sporla kendimizi ayakta tutmalıyız. Çok şey katıyor.

@Alavarez canım benim, senin için her zaman hazırız. Ne istersen anında elinde, malımız iyidir.. malın iyisinden anlarız her zaman :)
Ne vereyim, var mı ihtiyaç.
@Nyctophilia ne zaman istersen yardımcı olmaya çalışırım.

hafta sonu yürüyüşleri spor sayılır mı?

@Alavarez canım benim, senin için her zaman hazırız. Ne istersen anında elinde, malımız iyidir.. malın iyisinden anlarız her zaman :)
Ne vereyim, var mı ihtiyaç.
@Nyctophilia ne zaman istersen yardımcı olmaya çalışırım.
Ajxndndnjd

images

Geri