Spor yaparak ne kadar zamanda kas yapılabilir

Konu sahibi son olarak 3073 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Spor Hekimliği Uzmanı Doç. Dr. Bülent Aksoy spor yapılarak ne kadar zamanda sağlıklı kaslara sahip olunabileceğini anlattı.

248kaslardd999d.jpg

KOL: Yeterince ağırlık çalışarak sağlıklı bir insanın kas yapısı 8-12 ay içerisinde gelişir. Kol kasları için düşük ağırlıklarla yavaş yavaş ve zamana yayarak başlamak gerekir. 25 yaşında sağlıklı bir kişi daha önce spor yapmadıysa bir kilodan başlaryıl sonunda ağırlıklar 40-50 kiloya kadar çıkabilir.

KARIN: Egzersizler ile başlanıp mekik ile devam edilir. Mekik sayısı başlangıçta 10X10'dur. Günde 10 kez 10'ar defa... Daha sonra bu sayı 200-300'lere kadar çıkabilir. Sekiz ay bir yıl gibi bir süre sonunda istenen baklava görünümü oluşur.

GÖĞÜS: Göğüs kasları için halter kaldırmak ve egzersizler yapmak gerekir. Düzenli çalışıldığında bir yılın sonunda kaslar gelişir.

BACAK: Yürüyüş ve koşu ile bacak kasları tam anlamıyla geliştirilemez. Ağırlık çalışarak 8-10 ayda daha kolay geliştirilebilir. Güç egzersizleri de yapmak gerekir. Hiç spor yapmamış bir kişi bir kilodan başlayarak 40 kiloya kadar çıkabilir.
...
..

alıntıdır

Çok fazla kas yapmak bana hiç bir zaman mantıklı gelmedi. herşeyin azı kar çoğu zarar

Dünyadaki tüm erkeklerin baklavaları olsaydı çekilmezdi.
Azıcık göbek lazım.:yimaa:

Valla bady e tekrar başladım ben.
1 ay bitecek çok fazla kasıyorum. Hiçte bile 8-10 ay falan değil hani gelişim süreci :D

normal bir insan için ideal zamanlar bunlar en azındann kendini zorlamadan ağır ağır başlamak için :)

Bir deri bir kemik dediğimiz insanlarda genel olarak 2-3 ay içersinde kaslarda belirginleşme görülür.
Fazla kilolu insanlar için bu süre zarfında " kas yapmak " değil " yağ yakmak " işlemi uygulanır. Ki bu da boğaza göre değişiyor :D
Kas yapmak ile Kasa hacim vermek arasında çok fark var.

Bir deri bir kemik dediğimiz insanlarda genel olarak 2-3 ay içersinde kaslarda belirginleşme görülür.
Fazla kilolu insanlar için bu süre zarfında " kas yapmak " değil " yağ yakmak " işlemi uygulanır. Ki bu da boğaza göre değişiyor :D
Kas yapmak ile Kasa hacim vermek arasında çok fark var.

Evet. 2-3 ay boyunca sadece setlerinizi, kaldırabileceğiniz net ve makul ağırlığı bir de altyapıyı hazırlarsınız. Ondan sonrası mesele işte. Hacimmi yapacaksın ? Var olanımı koruyacaksın..

valla ben korumakla ugraşıyorum tabi korurken birazda olsa ekleme yapmak zorunda kalıyoruz :D

Ya insan ister istemez canı çekiyor :D Mesela 60 kilo göğüs giriyorsan bir zaman sonra onu korurken çok rahat geliyor. Olmuşken bari bir 5 kilo daha alayım diyorsun. böyle böyle 60 kilo halter oluyor sana en sonunda 120 kg :D Öyle olunca da bir bakmışsın aynada bir Hulk var :D

:) aynen öyle oluyor ama bizim için aşırı kasın olması gereken yerler kollar ve ayaklar :D :)

:D Pazular, omuzlar, sırt, kanat ve karın olsun yeterli :D

onlarda lazım ama bizde o bölgelerle rakibe darbe verdigimiz için onlar daha önemli tabiki :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri