Spikerlik, Sunuculuk ve Diksiyon

Konu sahibi son olarak 3410 gün önce görüldü
Arkadaşlar İstanbul'da spikerlik, sunuculuk ve diksiyon eğitimi almak istiyorum. Bu eğitim nerelerden alınabilir?

Arkadaşlar İstanbul'da spikerlik, sunuculuk ve diksiyon eğitimi almak istiyorum. Bu eğitim nerelerden alınabilir?

Facen varsa Yaşar Temel'i bul .. Mesaj at selamımı söyle kankam olur .. O sana ne yapman gerektiğini anlatır .. Yaşar Temel Kanal 24 de Spor Spikeri ..

Teşekkürler. Ben de araştırma yapıyorum. Baktığım yerler arasında Dialogla İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk arasında kararsızım. Medya Koçu Hakan Öztürk sadece birebir eğitim veriyor diye okudum. Sizin de tavsiyenizi değerlendirecem. Sağolun...

selam. ben de veririm. (ders)

çok güzel at yarışı spikerliği yaparım. en dış kulvardaaannn....

İyiymiş de bana televizyon yada radyolu olanından lazım... :)

Gerçekten mi yoksa sizde diğerleri gibi laylaylom mu yapıyorsunuz. Ben ciddi ciddi bu konyu düşünüyorum. Özelliklede bireysel eğitim şeklinde. Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk, bu eğitimleri veriyormuş diye okudum birkaç gün önce. Konuyu sizinlede görüşebiliriz gerçekten böyle bir çalışmanız varsa.

Merhaba, geçen ay Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün spikerlik ve sunuculuk bireysel çalışmalarının tamamına katıldım ve bitirdim. Yaklaşık iki hafta kadar öncede kendi memleketimde yerel bir televizyon kanallında spiker ve sunucu olarak işe başladım. Gerçi küçük bir kanal ama bir yerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu arada şunu gördümki Hakan Öztürkün profesyonel stüdyoları birçok televizyon kanalında bile yok!! Yaptırdığı çalışmaların bir kısmını burada bile yeni yeni uyguluyorlar daha. :) Spikerlik ve sunuculuk mesleğini yapmak isteyenlerede buradan kesinlikle işin peşini bırakmayın ve bu işi tam olarak öğreten Hakan Hoca'dan yardım alın diyorum. Büyük yada küçük demeden biryerden başlayın. Herşey birden olmuyor. Zamanla dahada iyi olacak. Darısı sizlerinde başına... :)

Valla orada yani İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk'ün yerinde sadece bireysel çalışmalar yapılıyor. Kurs gibi değil yani. Stüdyoları falan profesyonel diyebilirim. Birkaç televizyon kanalını da gördüm oradan biliyorm. En az lise mezunu olmak gerekiyormuş. Sertifika falan yok. Zaten kanallar iş başvurusunda sertifika falanda sormuyorlar. 1-2 gün önce TRT sınav yapmış orada bile sormamışlar. En az 50 yere CV falan gönderdim oradan biliyorum. :) Sadece tamamlama belgesi, referans mektubu birde haber ve program demolarını veriyorlar. İş garantisi falanda vermiyorlar ama spikerliği ve sunuculuğu yapabileceğini düşündüklerinede işe yerleşmede bayağa bir sahip çıkıyorlar. Ücrette müşteriden müşteriye değişiyor. Mesela ben ilk gittiğimde önce ücretsiz olarak danışmanlık aldım sonrada performansıma bakıldı. Ona göre de ücret belli oldu. Mesela ben yaklaşık 2800 ödedim. Kimi 3250 kimide 2500 ödedi. Değişiyor senin durumuna göre yani. En iyisi bireysel olması ama bence çünkü spikerlik kursuna gitseydim bu seviyeye gelmem 8-10 ay bile alabilirdi belkide. Gerçi şu an memleketimde yerel bir televizyonda başladım ama ilerde inşallah daha kurumsal bir televizyon kanalına geçerim diye umuyorum. İnşallah sizinde gönlünüzce olur. :)

Valla orada yani İletişim ve Medya Koçu Hakan Öztürk'ün yerinde sadece bireysel çalışmalar yapılıyor. Kurs gibi değil yani. Stüdyoları falan profesyonel diyebilirim. Birkaç televizyon kanalını da gördüm oradan biliyorm. En az lise mezunu olmak gerekiyormuş. Sertifika falan yok. Zaten kanallar iş başvurusunda sertifika falanda sormuyorlar. 1-2 gün önce TRT sınav yapmış orada bile sormamışlar. En az 50 yere CV falan gönderdim oradan biliyorum. :) Sadece tamamlama belgesi, referans mektubu birde haber ve program demolarını veriyorlar. İş garantisi falanda vermiyorlar ama spikerliği ve sunuculuğu yapabileceğini düşündüklerinede işe yerleşmede bayağa bir sahip çıkıyorlar. Ücrette müşteriden müşteriye değişiyor. Mesela ben ilk gittiğimde önce ücretsiz olarak danışmanlık aldım sonrada performansıma bakıldı. Ona göre de ücret belli oldu. Mesela ben yaklaşık 2800 ödedim. Kimi 3250 kimide 2500 ödedi. Değişiyor senin durumuna göre yani. En iyisi bireysel olması ama bence çünkü spikerlik kursuna gitseydim bu seviyeye gelmem 8-10 ay bile alabilirdi belkide. Gerçi şu an memleketimde yerel bir televizyonda başladım ama ilerde inşallah daha kurumsal bir televizyon kanalına geçerim diye umuyorum. İnşallah sizinde gönlünüzce olur. :)

Cansu Hanım, tavsiyeniz üzerine Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün Medya ve İletişim Koçluğu Stüdyasu'nda spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldım. Tam anlamıyla profesyonel bir uygulama yapıyorlar. Yardımınız için çok teşekkür ederim... :)

Profesyonel spikerlik ve sunuculuk için en doğru adres "Medya ve iletişim Koçu Hakan Öztürk" diyorum. Bu meslekleri yapmayı isteyen herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim...

Geri