"Spartacus" Spin-Off Dizisi "House of Ashur"

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
"Spartacus" Spin-Off Dizisi "House of Ashur" İçin Çalışmalar Başladı

Starz "Spartacus: House of Ashur" dizisini duyurdu.

Starz, on yıl önce gösterime giren hit dizisi "Spartacus" ile aynı dünyada geçen on bölümlük yeni drama dizisi "Spartacus: House of Ashur"a yeşil ışık yaktı.

Dizi "tarihi değiştiren, erotik, heyecan verici, inişli çıkışlı bir deneyim" olarak özetleniyor ve en az bir önemli ölümü büyük ölçüde yeniden ele alsa da orijinali temel alıyor. Nick Tarabay, köle isyanını bastırmak için Romalılarla işbirliği yapan zeki ve entrikacı Suriyeli köle Ashur rolünü yeniden canlandıracak. “Spartacus: Vengeance”ın sonunda karakterin başı Vezüv Dağı'nın eteklerinde kesilmişti.

Yeni dizi, Ashur ölmeseydi ve Romalılara Spartacus'u öldürüp köle isyanını bastırmada yardım etmesi karşılığında, bir zamanlar Batiatus'un (John Hannah) sahip olduğu gladyatör okulunu hediye alsaydı ne olurdu sorusunu soruyor.

Baş yazar ve yürütücü yapımcı Steven S. DeKnight, yeni dizi için aynı sıfatla geri dönecek, bu da şu soruyu akla getiriyor: Eğer bu ölümü yeniden kurgulayabiliyorlarsa, başka hangi orijinal karakterler (ölü veya diri) geri gelebilir?

DeKnight yaptığı açıklamada şunları söylüyor: "On yıl sonra sevdiğiniz bir diziye geri dönme fırsatına sahip olmak çok nadir, harika bir fırsat. STARZ, Lionsgate ve eşsiz Nick Tarabay'la birlikte Spartacus destanının bir sonraki bölümünü oluşturacağım için bundan daha heyecanlı olamazdım."

Orijinal dizi 2010-2013 yılları arasında yayınlandı. Ünlü yıldızı Andy Whitfield ilk sezonun ardından, kanserden vefat ettiğinde rolü Avustralyalı aktör Liam McIntyre devraldı.

toplaşıp uykusuz şekilde bir sezonu izlediğimizi hatırlıyorum. eski tadını vermeyecek büyük ihtimal ama olsun, kötü de olsa ismi için açar izleriz.

Öncekilerin tamamını izledim ancak çok fazla müstehcen içeriğe maruz kaldım umarım her bölüme sex sahnesi koymazlar. Özellikle eşcinsel olanlar rahatsız edici.

Dizinin konsepti o zaten.
Tarihi acidan, dogru olan yalniz kahramanlarin isimleri ve patrici kesim olabilir.

sezon finalini yaptı. ilkiyle kıyaslanamaz ama son birkaç bölüm harikaydı.
gladyatörleri beğenmedim, iyi diyebileceğimiz bir adam vardı onu da harcadılar zaten. ama ne yalan söyleyeyim ashur'u da sevdirdi. umarım ikinci sezon son bölümlerin kalitesinde olur.

IMG_9489.jpeg

Dizideki favori karakterlerim.

Ben de bugün bitirdim. Güzeldi, beğendim. Öyle waoow değil ama kesinlikle izlenir. Seks diğer spartacus serilerinden daha fazla, kan daha az.

Achilla ana karakterlerden ama hikayesi biraz silik işleniyor. Bir alt metin koymuşlar karaktere güzel de alt metin ama anlatısı zayıf kalmış. Genel olarak zaten dizide eleştirebileceğim tek husus bu karakterlerin şimdisi çok anlatılıyor ama geçmiş motivasyonları onları buraya getiren kısımlar bir iki cümle. O yüzden eksik kalıyor biraz, hikayeye tam giremiyoruz. Anlat işte bana bir iki dakikalık sekanslarla Doctorenin öyküsünü falan.

Ashur fazla büyük oynuyor, o mübalağalı tavır bazen yoruyor insanı. Araştırmadım ama kesin tiyatro kökenli bu adam. Bu kadar mimik ordan kalma.

Tarchon, Achilla, Tarchonun babası, Ferox Kardeşler, J.Sezar, Sezarın karısı vs de gayet iyi oynuyor. İzlemek keyifli.

Sadece şu salak kız babası ve anası boktan oynuyor.

Ana karakteri babasından sonra oğluna da sundukları an diziden umudu kestim. Senaryoyu Brazzers falan yazıyor galiba. Neyse ki son bölümde eski Starz tadını verdiler. Yine de kandan ve seksten ibaret bu diziyi ısrarla tavsiye etmiyorum. Daha çok cinsel içerik, daha az savaş. Olmadı.

İlk nesil Spartacus evreninde de bunlar vardı, fakat o dizide her karaktere zaman ayrılmış, hepsinin bir hikayesi, hedefi ve ağırlığı vardı. Oenomaus denen doctorelerin doctoresi, aynı anda Spartacus ve Crixus'u yere serebilen, Theokoles'e şansa ihtiyaç duymadan kafa tutabilen tek adamdı. Gannicus keza tek başına bir orduydu. Crixus'un "seninle başka bir dünyada kardeş olmayı isterdim ama bu dünyada mümkün değil" sözü ve çok daha fazlası ezberimizde. Agron, asi ordunun en aklı başında ve güçlü savaşçılarından biriydi derken, bunların hepsi gerçek bir Ludus'un sahibi olan Batiatus'un meyveleriydi.

Şimdiki Doctoreyi parlak bir çocuğa dürttürüyorlar. Heh, işte yeni bir aslan parçası doğacak dediğimiz herifi cücelere doğratıyorlar. Hemen peşinden gelen kadın kahramanı baba ve oğula sunuyorlar falan. Suriyeli mülteci zaten kafaya koymuş illa Roma'yı ele geçirecek. Lan oğlum çıkın arenada adam akıllı kılıç sallayın! Yok, illa çapraz sevişmeler, misafirin yanında kölesine dil attıranlar falan.

Ulan Ashur'un ölümünü rüyaya çevirdiniz. Yine de herifi sahiplendik yükselsin diye ama Spartacus mezarından kalkıp gelirse hakkıdır.

Geri