BirDevrinSonu
Üye
-
-
-
-
-
Söz verdik***8230;
Ömrümüzün sonuna kadar burada birlikte kalacağımıza, hep birbirimizi seveceğimize, hep böyle destek olacağımıza, 3. insanları aramıza sokmayacağımıza, birbirimizin her şeyi olacağımıza dair sözler verdik***8230;
Sen daha cesurdun söz verirken, bense daha çekingen***8230; Bazen gözlerimin içine korkuyla baktın söz veremediğim için. ***8220;Gideceksin sen***8230;***8221; dedin kırgın ses tonunla, ***8220;Söz veremiyorsun***8230;***8221; diye başını önüne eğdin, bense sadece sarılabildim***8230; Gidecekmiş gibi duruşuma, veda eder gibi susuşuma, hiç gelmemiş gibi konuşmalarıma üzüldün en çok***8230; Kıyamadığım o damlaları omuzlarıma bıraktın sımsıkı sarılıp, acı sözleri de ekledin bazen damlaların yanına***8230; ***8220;Senden nefret ediyorum***8221; demiştin bir defasında gözünde birkaç damlayla hatırlıyor musun; ***8220;Beni kendine bu kadar bağladığın için senden nefret ediyorum, ama seni seviyorum***8221; demiştin***8230; O zaman ne yapacağımı bilememiştim, arkasından bir de ***8220;Bana söz ver ölene kadar yanımda kalacaksın, başka kimseyle gülme, başka kimseyi sevme, başkalarına cümleler kurma, sadece benim ol, sadece senin olayım***8221; demiştin de yine cevap verememiştim, gözlerim dolmuştu, donup kalmıştım öylece***8230;
Oysa sadece korkuyordum ben; sözümü tutamamaktan, sözümü tutamadığım için bir gün benden nefret etmenden korkuyordum. Deli gibi korkuyordum***8230; Sen ısrarla söz isterken ben neler düşünüyordum***8230;
Ya ölürsem, ya bir gün senden ayrılıp karanlık ve soğuk toprağa sarılırsam? Ya tenime senin gözyaşların yerine yağmurlar yağarsa o soğuk kış günlerinde? Çok kızar mısın bana, kırılır mısın? Beni sevmekten vazgeçer misin sözümü tutamayıp seni yalnız bıraktığım, hatta senin dünyandan sonsuza kadar gittiğim için? Ben o karanlık toprakta üşürken yatağın da sana soğuk gelir mi? Hani şehrinden her ayrılışımda o yatak sana büyük geliyor, o odaya giremiyorsun ya üzüntünden öyle üzülür müsün? Nasıl dayanırım ki buna***8230; Beni arar mısın, yoksa sözümü tutamadığım için unutarak mı ceza verirsin bana? Unutabilir misin sahi beni? Her şeyini sana adamış olan, tüm hücrelerini sevginle dolduran ***8220;Eşim***8221; dediğin kadını unutabilir, ondan nefret edebilir misin?
Ya hayat alırsa beni senden? Sözümü tutamamam için elinden geleni yapıp yenerse beni? Senden uzakta bir yerlerde nefes aldığım için kızar mısın bana? Yoksa ***8220;Nefes alıyor ya***8230;***8221; deyip avutur musun kendini? Yerime başka birini koyabilir misin? Başka bir kadına ***8220;Sevgilim***8221; ***8220;Kadınım***8221; diyebilir misin? Birlikte gittiğimiz yerlerden nefret edip, dokunduğum tüm eşyalardan bir çırpıda kurtulur musun? Yazdığım notları, fotoğraflarımızı, dokunduğum elbiselerini, birlikte yaptığımız şeyleri bir bir yok eder misin kızgınlıkla? ***8220;Söz vermişti***8230;***8221; deyip kızar mısın bana? Beni anımsadığın anlarda hem bana hem kendine kızıp, benimle hiç tanışmamış olmayı diler misin? Bilmiyorum***8230;
Korkuyorum***8230; Sözümü tutamamaktan, seni bensiz bırakmaktan, bir gün bana duyduğun o sevginin yerini derin bir nefret almasından, benden başkasına ***8220;Eşim***8221; demenden korkuyorum***8230; Biliyorum korkarak yaşanmaz, ben söylemiştim hatta bunu, ama***8230;
***8220;Gitme***8221; deyişlerini hatırlıyorum, her şeyimle yanında durduğum anlarda bile gitmemden korkup sımsıkı sarılışlarını, uzun konuşmalarını anımsıyorum***8230; Olur da bir gün bir başına kalırsan ne yaparsın nasıl yaşarsın? Seni toparlamak, hayatını yoluna koymak, güzel şeyler yaşatmak için bu kadar uğraşmışken ben ya ters yöne atılan bir adımla yıkılırsa hepsi; ***8220;Söz vermiştin***8221; deyip sözümü tutamadığım için yaptığım her şeyi yıkarsan***8230;
Keşke hesaplayabilsem hayatı***8230; Keşke süprizleri olmasa hayatın***8230; Her söz ver dediğinde ***8220;Kalabildiğim kadar burada kalacağım***8221; diye ucu açık cümleler kurmak yerine, söz verebilsem sana***8230;
Affet sevgilim; sözümü tutamamaktan, sevginin yerine nefretin geçmesinden korkuyorum, ama yine de söz veriyorum; son nefesime kadar seninle kalacağım***8230; Nefeslerimi seninle tüketip son nefesimi de senin yanında alacağım, en son seni göreceğim gözlerimi kapatmadan önce, en son seninle konuşacağım***8230;
Söz***8230;