Söz Hakkı

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha önce çok defa gündeme gelmesine rağmen bir türlü gündeme alınmayan önemli bir hak söz konusu.
Son yaşanan gelişmeler ışığında, banlanan ve ciddi ithamlarla zan altında bırakılan @Run ve @Aze’ye tanınacağı ifade edilen savunma hakkı, bugüne kadar kendilerine verilmiş değil.
Oysa her iki üyenin de, haklarında yöneltilen suçlamalara karşı kendilerini ifade etmek ve savunma yapmak istediği biliniyor.

Bu nedenle, forum yönetimine ( @RK & @Swat ) çağrıda bulunmak amacıyla bu başlığı açıyorum. Ağır ithamlarla karşı karşıya bırakılan bu arkadaşlarımıza, en temel haklardan biri olan savunma hakkının tanınmasını umuyorum.
Çünkü suçlandıkları konularla alakalı çok fazla spekülasyon söz konusu. En azından bu spekülasyonların sonlandırılması için bir adım atılmalıdır..

Son düzenleme:
Run u zerrece sevmem. O da bana bayılmaz. Ancak söz hakkı verilip, ne olduğunu bizlere de anlatmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Jüri üyesi Fave.

Biz bunu o zaman boşuna yazmadık arkadaşlar şuana kadar sustuysak sırf bazı şeylere olan saygımızdan ve dostlarımıza ve arkadaslarımıza olan güvenimizden ve vefamızdan sustuk.

Sanmayın ki hala 2/0 geriden geliyoruz :)

. Herşeyin farkındaydık ama susmayı tercih ettik . Öyle İşine gelince yağlı ballı olacaksın ama aranız bozulunca basrolde senin olduğun olayın suçunu başkasına atacaksın.
Eğer o gün dediğiniz gibi bu arkadaşlara savunma hakkı verecekseniz o günün bugün olmasını arzu ediyorum.
Ama yok biz kararımızın arkasındayız diyorsanız.
@Anna Karenina `nın bahsettiği kişiyide siz yönetime arkadaşlarımızın banı açılır ve kendilerine söz hakkı verilirse konuyu bütün çıplaklığı ile anlatacaklardır. Kişiler banlanmalarına vs birsey demiyorlşar ancak dedikleri şu madem ortada öyle bir olay var neden numarayı bize veren ulu orta etrafa dağitan kişi banlanmıyorda bizi hedef aldılar. Yoksa kişilerin banlanmalarını kendileride sorun etmiyor.
Sadece 1 sefere mahsus banımızın kaldırılıp forum içerisınde kim kimın özel hayatını sorgulattı
Esas Yılanın başı kim neden bugune kadar kimse bu kişiye dokunmadi.
Kısaca Adalet ise herkese adalet ama yok biz kendi adaletımızı kuracağiz diyorsanız
Sizede eyw

Forumda bir kişi var yani bu kişi öyle bir yaratık ki numaralarımızı dağıtıyor özel bilgilerinize erişiyor. Bu kişi şu an banlı değil…suç işlediğinin farkında bile olmayıp bir de orada burada bu bilgileri dağıtıyor. sen neden bu kadar milletin hayatının meraklısı olmuşsun .. çok iğrenç bir kızsın…

İyide Kişilerin numarasını o şahıslara veren kim acaba
:)
Sorgula şunu bunu diyen bizdekide merak işte

Biz bunu o zaman boşuna yazmadık arkadaşlar şuana kadar sustuysak sırf bazı şeylere olan saygımızdan ve dostlarımıza ve arkadaslarımıza olan güvenimizden ve vefamızdan sustuk.

Sanmayın ki hala 2/0 geriden geliyoruz :)

. Herşeyin farkındaydık ama susmayı tercih ettik . Öyle İşine gelince yağlı ballı olacaksın ama aranız bozulunca basrolde senin olduğun olayın suçunu başkasına atacaksın.
Eğer o gün dediğiniz gibi bu arkadaşlara savunma hakkı verecekseniz o günün bugün olmasını arzu ediyorum.
Ama yok biz kararımızın arkasındayız diyorsanız.
@Anna Karenina `nın bahsettiği kişiyide siz yönetime arkadaşlarımızın banı açılır ve kendilerine söz hakkı verilirse konuyu bütün çıplaklığı ile anlatacaklardır. Kişiler banlanmalarına vs birsey demiyorlşar ancak dedikleri şu madem ortada öyle bir olay var neden numarayı bize veren ulu orta etrafa dağitan kişi banlanmıyorda bizi hedef aldılar. Yoksa kişilerin banlanmalarını kendileride sorun etmiyor.
Sadece 1 sefere mahsus banımızın kaldırılıp forum içerisınde kim kimın özel hayatını sorgulattı
Esas Yılanın başı kim neden bugune kadar kimse bu kişiye dokunmadi.
Kısaca Adalet ise herkese adalet ama yok biz kendi adaletımızı kuracağiz diyorsanız
Sizede eyw
Diğerlerinin nicki verildi bu kadin kim nick versene ender ?

başlıkta anlatıldığı gibi kimseye söz hakkı verilmedi durumu yok, süreç o şekilde işlemedi. Hakkını talep ettiginiz arkadaşınız eksik iletmistir. Sayet yazacaklarimda eksik fazla bisey var ise, kisilerin izni olursa paylaşırım.

aze rumuzlu kullanıcının banı zaten iletişime açık bırakıldı. ulaşma imkanı varken tercih etmedi.

run ve aze tarafında ise nopasaran benimle iletişime geçti. kendisiyle görüştük, süreci baştan sona anlattım.

o görüşmede de açıkça söyledim isteyen herkes benimle direkt iletişime geçebilir, numaram verilebilir, hatta mersin’e yolu düşerse gelir çayınımi içer konuşuruz dedim açık adresimi verdim.

yani ulaşamadılar gibi bir durum yok.
akabinde aze’ye numaram iletildi. kendisi yazdı, saatleştik ama karşılıklı müsaitlikten dolayı görüşme o an gerçekleşmedi.

sonrasında randius ile görüşeceğini söyleyip o şekilde ilerledi. yani burada da söz hakkı kullanıldı.

run da aynı şekilde benimle iletişime geçti. yaklaşık 55 dakika telefonda konuştuk. sürecin hukuka taşındığını açıkça ifade ettim. buna rağmen konuşma içinde, sürecin sonucu ne olursa olsun ayrıca görüşüleceğine dair ifadeler kullandı. ben de çekinilecek bir durum olmadığını, isterse gelip çayını içebileceğini söyledim 1 saatlik il mesafesindeyim, bir yere gecip oturursan gelirim dedim saat farketmeksizin sanırım aksini iddaa etmiyordur. konuya yaklaşımım baştan beri net.

özetleyecek olursam kimsenin konuşması engellenmedi. isteyen herkesle birebir iletişim kuruldu, bilgi verildi.

@Blackheart siz dahil ulaştınız, randius üzerinden iletişim sağlandı ve süreç hakkında bilgi paylaşıldı.

ama şu kısmı netleştirelim konu forum başlıklarında tartışılacak bir seviyeyi geçmiş durumda. mesele artık forum içi bir polemik değil, hukuki bir süreç. bu noktadan sonra muhatap forum değil, savcılık makamıdır.

sürecin ne kadar süreceği bizim değil hukukun takdiridir. 3 ay sürer, 3 yıl sürer o ayrı konu. ama söz hakkı verilmedi’ söylemi gerçeği yansıtmıyor.

Hukuk, yargı yolu tüm üyelere açıktır. Bugün runin ip adresi loglari nasil savciliga iletildiyse, yarin başka üye içinde savcilik bilgileri talep ederse üyeyi uzaklastirip istenilen bilgileri gerekli birimine veririz. Bununla yükümlüyüz.

Bu numaraları dağıtan şahıs kim ve neden sadece tek taraflı yargı yapıldı. Banlanan kişiler haklı ya da haksız ne ise, kendilerini anlatsın. Dahil olan başka üyeler var ise onlar da süresiz banlansın.

yargı süreci denildiği için fazla söz edilmedi. gelinen şu süreçte ben de aze ve run'a söz hakkı verilmesi taraftarıyım. kim ne dedi, kim ne yaptı, kim suçlu, kim suçsuz bunlar muamma ve bu iki kişi hakkındaki iddialar salt doğru gibiymiş hareket ediliyor forumda.
doğru yanlış çıkar ortaya, bu iki kişinin kendini savunmaya hakkı var.

Bu numarayı dağıtan ve servis eden kişi için neden işlem yapılmadı peki..

Özel hayatı ihlal deyip durdunuz bizim özel hayata müdahale olunca nedense süresiz banlar verildi..

Yönetim ısrarla anlamıyor. Numaralarımızı dağıtanı biliyor musunuz? Yoksa özel olarak korumaya mı aldınız? Elimde görüntüsü var ya . Özel istekte bulunuyor arsız. Arkadaşlar hepimizin soyağacına kadar merak ediyor. Hiç huzurlu olmayın… o numarayı veren kişiden davacıyım bu böyle bilinsin…

başlıkta anlatıldığı gibi kimseye söz hakkı verilmedi durumu yok, süreç o şekilde işlemedi. Hakkını talep ettiginiz arkadaşınız eksik iletmistir. Sayet yazacaklarimda eksik fazla bisey var ise, kisilerin izni olursa paylaşırım.

aze rumuzlu kullanıcının banı zaten iletişime açık bırakıldı. ulaşma imkanı varken tercih etmedi.

run ve aze tarafında ise nopasaran benimle iletişime geçti. kendisiyle görüştük, süreci baştan sona anlattım.

o görüşmede de açıkça söyledim isteyen herkes benimle direkt iletişime geçebilir, numaram verilebilir, hatta mersin’e yolu düşerse gelir çayınımi içer konuşuruz dedim açık adresimi verdim.

yani ulaşamadılar gibi bir durum yok.
akabinde aze’ye numaram iletildi. kendisi yazdı, saatleştik ama karşılıklı müsaitlikten dolayı görüşme o an gerçekleşmedi.

sonrasında randius ile görüşeceğini söyleyip o şekilde ilerledi. yani burada da söz hakkı kullanıldı.

run da aynı şekilde benimle iletişime geçti. yaklaşık 55 dakika telefonda konuştuk. sürecin hukuka taşındığını açıkça ifade ettim. buna rağmen konuşma içinde, sürecin sonucu ne olursa olsun ayrıca görüşüleceğine dair ifadeler kullandı. ben de çekinilecek bir durum olmadığını, isterse gelip çayını içebileceğini söyledim 1 saatlik il mesafesindeyim, bir yere gecip oturursan gelirim dedim saat farketmeksizin sanırım aksini iddaa etmiyordur. konuya yaklaşımım baştan beri net.

özetleyecek olursam kimsenin konuşması engellenmedi. isteyen herkesle birebir iletişim kuruldu, bilgi verildi.

@Blackheart siz dahil ulaştınız, randius üzerinden iletişim sağlandı ve süreç hakkında bilgi paylaşıldı.

ama şu kısmı netleştirelim konu forum başlıklarında tartışılacak bir seviyeyi geçmiş durumda. mesele artık forum içi bir polemik değil, hukuki bir süreç. bu noktadan sonra muhatap forum değil, savcılık makamıdır.

sürecin ne kadar süreceği bizim değil hukukun takdiridir. 3 ay sürer, 3 yıl sürer o ayrı konu. ama söz hakkı verilmedi’ söylemi gerçeği yansıtmıyor.

Hukuk, yargı yolu tüm üyelere açıktır. Bugün runin ip adresi loglari nasil savciliga iletildiyse, yarin başka üye içinde savcilik bilgileri talep ederse üyeyi uzaklastirip istenilen bilgileri gerekli birimine veririz. Bununla yükümlüyüz.

Bahsedilen tüm konuşmalar forumda söz hakkı kullanılmadan önce direkt yönetim ekibine kendilerini ifade etmelerinden ibaret, benim bahsettiğim söz hakkı ise forumda, genel bir söz hakkını kapsiyor. Zira bu arkadaşlar, birtakım suçlamalarla itham edildiler ve suçlamalar içerisinde biz forum üyelerini de ilgilendiren kısımlar söz konusu. Hal böyleyken, forum üyelerini de kapsayan birtakım suçlamalar varsa, konu yargıya taşındı ve artık yargı makamının konusu demek abesle iştigaldir.
Kaldı ki kendilerine ulaşan bir tebligat veya ifadeye çağırılma durumu da yok henüz. Eğer gerçekren bir şkayet varsa, şikayet dilekçesinin kabul olunduğuna dair kvkk'yı dikkate alarak paylaşım yapılmalıdır. Aksi halde bu konu şu haliyle iki kişinin üzerine yıkılmış gibi görünüyor ve yukarıda konuya verilen desteklere bakılırsa, bu şekilde düşünen sadece ben değilim. Insanlar neler olup bittiğini, kendilerinin bu konularla ne kadar ilgisi olduğunu bilmek istiyorlar.

Adamın Karısını bile sorgulatmıs ARKADAŞ o kadar meraklı
Tamam biz forum üyelerını sorgulatıyorsun eywallah ama milletin karısından ailesınden ne istıyorsun dıye adama sorarlar.

• Wow
Tepkiler: ne
forumun ortasında banlari açılıp söz hakkı nasıl verilsin be fantezi olur bu. bu insanlar burada laf anlatsalar illa ki üçüncü kişilerden de bahsedecekler. bunu kimse göze almaz, birilerinin daha başı yanar. umarım bu olayın altında birileri korunmuyordur.

O kişiye süresiz ban verecekseniz bizde mahkemeye verelim..

Elimizde ss var dedik yönetici eskisi geçmişe dönük işlem yapılmıyor dedi..

Yapılanlar ne olucak peki bizim özel hayat nerede kaldı..?

Konu yargiya zaten taşındı bu net.

şu noktadan sonra bunun forumluk bir tarafı kalmadı. olay çizgiyi geçti, biz de forum kuralları ve üye güvenliği kapsamında gerekli yetkimizi kullanıp ilgili hesaplar hakkında dondurma/ban işlemini uyguladık.

benzer şekilde sınırları zorlayan, işi hukuki boyuta taşıyan davranışlar için kimse bana bir şey olmaz kafasına girmesin.. böyle bir durumla karşılaşan üyeler isterlerse suç duyurusunda bulunabilir. resmi makamlar bizden bilgi talep ettiği anda, mevzuat çerçevesinde gerekli veriler zaten savcılıkla paylaşılır.

kısacası forum ortamını bozan, üyeleri hedef alan, işi kişisel veriye ve tehdide götüren kim varsa, karşılığının sadece forum uyarısı olmadığını bilsin.

burası serbest alan değil, herkes sınırını bilecek.

Ellerin de log bilgi olan var ise birilerinin numarasını araştırıp dağıttığına dair benim ile dm den paylaşabilirler. Gerekli işlem yapılacaktır. Bu konuyu bu gün burada kapatma niyetindeyim artık mesai harcayacak boş zamanım yok maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri