Söyleyin Feministlere

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Mağdur Erkekler Platformu:

"Erkek olarak kavgayı ayırmaya çalışınca ya bıçaklanıyoruz, ya dayak yiyen kadın kocasından değil bizden şikayetçi oluyor göz altına alınıyoruz ya da öldürülüyoruz.

Kendi ailemiz sevenlerimiz var, söyleyin feministlere onlar ayırsın kavgaları."

Bu arada platforma katılıyorum. Bunun en güzel örneği Kadir Şeker. Çocuğun hayatı gitti.

hamile kadın haberinde çevredekilerin müdahale etmemesini eleştiren, bunu fırsat bilip erkeklere saldıran binlerce beğeni almış tweetler vardı. erkek düşmanlığı yapanlar hakkında konuşmaya gerek yok zaten, bunları kenara ayırırsak çevreye ve insanlara karşı duyarsız olmak konusunda eleştirilere hak verdiğim gibi kendi seçimlerinin sonucunu yaşayanlara karşı bu kolluk kuvvetinin görevi, yaralanma veya ölme ihtimali olan bir olay için hayatımı riske atamam, zarar gören kişi tarafından bile şikayetçi olunma ihtimaline karşı müdahale etmem diyenlere de hak veriyorum. bunu keskin sınırlarla belirleyemeyiz. çevrede çok kişi olur, saldırgan kişi silahsız olur belki müdahale edilebilir. bu şartlar dışında neden kimse müdahale etmiyor eleştirisi doğru olmaz.

geçenlerde başka bir konuda bu durumla alakalı düşüncelerimi uzunca dile getirmiştim. tekrara düşmek istemiyorum ama dünkü çarşı ortasında, 518745451 tane erkeğin önünde dayak yiyen kadının konusu başka. hiçe sayılmayacak sayıda adam öylece kadının dayak yemesini izledi. biri bacak bacak üstüne atmış, biri çay içiyor. hemen yakınlarda küçücük bir çocuk — kadın ya da adamla bir bağı var mı bilmiyorum — sağa sola bakınıyor, yardım eden yok mu diye. şimdi bu vicdansızlık bambaşka bir boyut; söylenecek çok şey var da küfür ve hakaretsiz çok zor. ben, müdahale edilebilir bir ortamda müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. aksi durumlarda da ya yardım toplarsınız ya da kolluk kuvvetlerine ulaşmaya çalışırsınız. mantıklı ve sağduyulu olmak bunu gerektirir.

Geri