"Sosyal Yalan"

Konu sahibi son olarak 2657 gün önce görüldü
Son zamanlarda hızla yükselen sosyal medyaya olan bağımlılık her geçen gün artmakla birlikte anlamsız bir hal almaya da devam etmekte.*

Çılgınlar gibi fotoğraf yükleyip trajikomik videolara anlamsızca yorumlar yapan insanlar öylesine alıştırıldı ki bir gün bunları gerçekleştirmeden sanki yaşamanın mümkünatı yok.*Sorunun temeli teknoloji mi? Yoksa bizler miyiz? Pek emin değilim.Ancak emin olduğum tek bir şey var oda insanları birbirinden uzaklaştırmak ve yalnızlaştırmak.*Asıl sorun şudur ki sosyal medya ile bir çok kişi tarafından takip edilen veya arkadaş edinen kişilerin ne kadar yalnız ve mutsuz olmasıdır.

Her geçen gün insanlara daha kolay ulaşmanın, anlamlı şeylerin basitleştirilmesi, insan duygularının sömürülmesi ve tüm bu olayların bir ticaret* çatısı altında toplanması en acı verici yanıdır.*

Yetişkin ve kendini bilen kişilerin ''Sen kaç beğeni aldın?'','' Sen hangi uygulamayı kullanıyorsun?'' Gibi soruların sorulması ise olayın ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu gözler önüne seriyor.

Sosyal medyanın insanları birbirine yaklaştırdığı ve hızlı iletişimin bir numaralı aracı olarak görülse de, insanlığın yalnızlığa mahkumiyeti devam ediyor.*Kalabalığın içinde kaybolan bir çocuk gibi yaşamaya devam etmediğimiz günlerimiz olsun… Kalın sağlıcakla.

bu akıma benim doğru dürüst mesaj yazamayan annem bile katıldı ise gerisini düşünemiyorum.
Attığı fotoğraf 42 like almis diye bana söylüyordu dün.

Teyzem ile aralarında geçen bir dialoga şahit oldum geçen gün ;
Teyzem anneme telefonu az bırakta sohbet edelim dedi
Cidden bu kadar olmamaliydi .....
Nasıl bi uyuşturucu.. toplum olarak duygu kontrol bozukluğu yasiyor gibiyiz.

Bu ortamda tanisip facebook'ta arkadasligimizi surdurdugum bir arkadasim vardi. Asagi yukari 1000'e yakin takipcisi vardi. Hem zeki hem guzeldi, yani bakinca yorumlara gayette sevilen biriydi. Bir gun bana mesaj atmis, beni sildigini, ve de sebep olarak hic begeni ya da yorum yapmadigimi ama ozelde gayet guzel konustugumu dile getirmis. Beni ikiyuzlulukle suclamisti .) O zamana kadar zaten facede pek begeni yapan bir tip degilim :D (o gunden sonra begeni yapmaya basladim millete demek ki cok onemsenilen birsey ) Sarhos bir kafa ile yazdigini dusunup, ertesi gun tekrar yazdim. Ama baktim ki gayet ciddi, bu durum beni asiri derecede rahatsiz etti. Sonra baktim tek tek fotograflarina, ve daha once dikkatimi cekmeyen bir detay fark ettim. Bu kizin butun fotograflarini kendi cekmis selfi ile. Yani baskasinin cektigi yaninda birinin bulunduguna dair hicbir detay yok. Ve korkunc derecede yalniz hissettigini, ve bu begenilerle kendini mutlu ettigini ya da kandirdigini kesfettim. Allah kimseyi yalnizlikla sinamasin deyip cikayim madem.

whatsapp sipariş hattımız siz değerli müşterilerimizin hizmetine açılmıştır. mavi tık açıktır. yok efendim görmedik, aman paketim bitti gibi mazeretlerimiz yoktur. yazın, gönderelim. bakkal gazi, ailenizin tedarikçisi. bakkal gazi, hızlı hizmet-güvenilir alışveriş. bakkal gazi, iki ekmek bi süt.

İnsan her seyde oldugu gibi teknolojininde bokunu cikardi ama bi marsa gidecek vasitayi cikaramadi yaziklar olsun

Geri