Sosyal Medyanın Gücü

Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
1600437959540.png

Bireylerin ve özellikle gençlerin birbirleriyle buluştukları, birbirlerini anladıkları, takip ettikleri, birbirlerinden haberdar oldukları yerlerdir sosyal paylaşım ağları.

Sosyal medya hem bir sosyalleşme alanı olabilirken, hem de gerçek hayattan uzaklaşıldığı için asosyalleşme alanlarıdır da aynı zamanda.

Nasıl giyineceğimize, nasıl görüneceğimize, nereye gideceğimize, nasıl eğleneceğimize artık sosyal paylaşım ağları karar verir oldu.

Mutlu olmak için şunları tüketmeli, şu mekanlara gitmeli, şu yemeklerden yemeli, şu kişiler gibi görünmeli, şu kişilerin yaptıklarını yapmalı ve şu kişiler gibi düşünmeliyiz...

Insanlar sosyal medyayi neden bu kadar çok sevdi?

Sosyal medyanin toplulugu olan bizler, neden bu topluluğun bir parçası olmayı bu kadar önemsiyoruz?

Peki başkalarının sizi beğenmesi, sizi takip etmesi çok mu önemli?

Son düzenleme:
insan evladı denilen canlı bilakis övülmek ve şöhret olmak istiyor. istisnasız her menşei'den kavimde bu arzu görülüyor.
tabi bu isteğe kızma ya da yerme hakkımız yok, çünkü hepimiz sosyal ağlara ilk türediklerin de tuz yalatılmış ineklerin kırlarda koşuşturması edasıyla dahil olduk.

gençlerin ergenlik dönemlerinde daha dolu dizgin yaşansa da belli yaşa gelenler artık çokta şaapmayalım yaa moduna giriyor.

750 liraya alınan kışlık bot'lar 350 liraya alınan markalı kotlar belli yaş aralığı için geride kaldı.

döğüşmen guzum döğüşmen kıvamına geldik : dddd

haaa bir de " tatlı şey uyudun mu?" var.
ne alaka demeyin internet ucuzladı, eskiden böyle kısa şeyler yazılmaz, olan kontör dolu dizgin mesajlara kullanılırdı : ddd

Sosyal medyanın yeterince büyüyüp kişiye özel ulaşmasıyla sosyalleşme günümüzde pik yapma seviyesindedir.

Örneğin....

Aracı programların en önemli özelliği kişiden ilk olarak bir karakter oluşturmasını istemesidir. Forum siteleri, sözlükler, sosyal medya programları, arkadaşlık uygulamaları hatta müzik programları sizden bir sosyal karakter oluşturmanızı ister. Her platform için kendi bilgilerinizi girerek bir karakter oluşturursunuz. Hatta sizden kendinizi anlatmanızı, hobilerinizi, fobilerinizi, sizinle ilgili kişisel özelliklerinizi yazmanızı ister. Her seferinde ‘hakkınızda’ kısmına özlü söz, güzel ve anlamlı bir cümle, etkileyici kelimeler yazmak için uzun uzun düşünürsünüz. Bir nevi kendinizi sorgulamanızı ister. ‘Acaba buraya ne yazsam kendimi daha iyi ifade ederim?’ diye güzel bir özet yazıp galerinizdeki en güzel fotoğrafınızı koyarak sosyal karakteri hazır hale getirirsiniz. Hiç kimse fotoğraf kısmına kötü bir fotoğraf seçmez çünkü sosyal ağ dünyasını kişinin vitrini olarak düşünür ve hep daha çok beğenilmek isteriz.

Forum sitelerinde en ilgi çekici cümleleri söyleyip bilgili biri gibi görünmek isteriz. Kelime hatası yapmamak için arama motorunda kelimeleri arattığımız zamanlar bile olur. Bu sayede kelimenin ne anlama geldiğini de öğreniriz. Sözlüklerde hiçbir şeyi beğenmeyen, her şeyi eleştiren, eleştirmen ve ukala bir karakter olmak isteriz çünkü orada beğenilmeyen kullanıcılar ilgili görür zannederiz. Ama birine ne kadar çok hakaret edersek o kadar küçüldüğümüzü bilmeyiz. Sosyal medyada yemeğin tadına bakmadan önce takipçilerimizin tadına bakmasını isteriz ya da denize girmeden önce onların yüzmesini isteriz. Ülkemin gündemine bakıp o an herkes neyi konuşuyorsa hemen onu konuşmak isteriz. Böylece herkese sosyal karakterin son güncellemesini başarıyla yaptığını gösteririz. Arkadaşlık sitelerinde hiç kimseyi beğenmeyip herkesin beğenisini almak isteriz. Yani, burada da herkese sol gösterip gizli gizli sağ tarafa yürürüz.

Sosyal medyanın yeterince büyüyüp kişiye özel ulaşmasıyla sosyalleşme günümüzde pik yapma seviyesindedir.

Örneğin....
Hiç kimse fotoğraf kısmına kötü bir fotoğraf seçmez çünkü sosyal ağ dünyasını kişinin vitrini olarak düşünür ve hep daha çok beğenilmek isteriz.

Arkadaşlık sitelerinde hiç kimseyi beğenmeyip herkesin beğenisini almak isteriz. Yani, burada da herkese sol gösterip gizli gizli sağ tarafa yürürüz.

yoooo ben istedim ve kötü fotoğraf ekledim.

yooo hemen hemen herkesi beğenirim, seni de beğendim bu kıyağımı da unutma : ddd

Sosyal medyanın gücü inkar edilemeyecek düzeyde var. Aslında medyanın bir gücü var zaten ve bu gücü propaganda olarak bariz şekilde kullanılabilir de.
Sosyal medyanın gücüne dair bana anormal gelen bir ülkeyiz. Sosyal medya mahkemesi, Sosyal medya merkez bankası, Sosyal medya silahlı kuvvetleri gibi çeşitli kollarda çalışıyor insanlarımız ki trolleri saymıyorum daha. Ülkeyi sosyal medyadan yönlendirmeye çalışmak da kötü bir durum.
Sosyal medya sayesinde televizyondaki kalitesiz, bilgisiz yayınlardan kurtulmak sevindirici tabi.

Ülkemizde ve hatta dünyada propaganda aracı olarak fazlaca kullanılıyor milyonlara kolayca erişmek istiyorsanız biraz paranızın olması yeterlidir.

Bazen sosyal medya beni oldukça yoruyor.
İnsanların birbirlerini beğenilerine, yediklerine, içeriklerine, giydiklerine ve gittikleri yerlere göre sınıflandırıldıkları bir ortam burası.
Ne yazıktır ki adaleti bile sosyal medya sayesinde sağlayabiliyoruz.
Sosyal medya sayesinde sesimizi duyurabiliyoruz. (:
Bu duruma nasıl geldik meçhul. Eskiden sosyal platformlarda insanlar karşılarındaki insanlara saygı duyardı, tartışma bile dozunda olur, belirli bir süre sonra ortam yatışırdı. Ama şimdi insanlarda daha çok kin, öfke ve hırs var. İnsanlar artık ofkelerini, hırslarını başkalarından çıkarıyor ve ne acıdır ki artık çoğu insan birbirine kin besliyor. Bizimle aynı düşüncede olmayana ne saygımız var nede inancımız. (:
Sosyal medya değerlerimizi öldürüyor.

Su sosyal medya hic iyi olmadi. Ben hic sevmiyorum. Hesaplarim var ama ne girdigim var ne baktigim. Sadece birilerine ulasmak icin giriyorum o kadar.

Bir yandan iyi, bir yandan kotu. Iyi tarafi kolay iletisim araci. Kotu yani ise insanlar kendini cok fazla kaptiriyor. Hatta cokca dolandirici icin ev haline gelmis. Ben sevmiyorum.

Haftanin tartisma konusu sona ermistir katilan arkadaslarima tesekkur ederim

Geri