Sosyal medyada "Yılbaşı kutlamıyorum çünkü..." akımı başlatıldı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Sosyal medyada "Yılbaşı kutlamıyorum çünkü..." akımı başlatıldı:

-Çünkü ben müslümanım.

-Çünkü geleneklerimi satmıyorum.

-Çünkü gösteriş için yaşamıyorum.

-Çünkü bu toprakların bayramları daha anlamlı.

-Çünkü kim bir kavme benzerse onlardandır.

Ağzını ayırıp ben kutlamıyooğrüm’un yılbaşı versiyonu.dd

Yılbaşı, doğum günü, evlilik, bla bla herhangi bir yıl dönümünü kutlamıyoruz, etmiyoruz, yapılmasın edilmesin deyip deyip kutlu doğum haftası kutluyor olmaları...

Papa gelince de sesinizi çıkarsaydınız ya Allah'ın ezikleri

gidiyim de yılbaşı ağacımın başında sıcak şarabımı yudumlarken bakayım videoya , sonra izlemek için kaydet
edit : bu arada ağacımı görmediyseniz hemen -anlık- bölümüne gidip ağacıma bakın.

noel 25 aralıktır.

biz gerçekten yıl bittiği ve yeni yıla geçtiğimiz için umutlanıp sevinip sevişip kutluyoruz.

bir kavme benzememek vs vs

**Spam/Adversiting** çocukları keşke o kavime biraz benzeseniz , ne çalışkanlığınız ne Türklüğünüz ne müslümanlığınız kalmış.

hepsi sahte. din iman para ve akp.

hepiniz furkan bölükbaşı mıydı neyin başıydı soyadı onun gibi içeri gireceksiniz.

gidiyim de yılbaşı ağacımın başında sıcak şarabımı yudumlarken bakayım videoya , sonra izlemek için kaydet
edit : bu arada ağacımı görmediyseniz hemen -anlık- bölümüne gidip ağacıma bakın.
Hanımefendi siz Zenginsiniz galiba
Bu arada yılbaşı ağacını 1 ay önce hazırlamak ciddi statü farkını gösteriyor ya…
İki duvar kesişimine çiviler çakıp yeşil boyun simleriyle sarcam xdxd fakiriz ama vizyonsuz değiliz bende kutlucam banane xdxd

Hanımefendi siz Zenginsiniz galiba
Bu arada yılbaşı ağacını 1 ay önce hazırlamak ciddi statü farkını gösteriyor ya…
İki duvar kesişimine çiviler çakıp yeşil boyun simleriyle sarcam xdxd fakiriz ama vizyonsuz değiliz bende kutlucam banane xdxd
yok ya ne zengini ağacı ormandan kökledik de getirdik eve
süsleri de gittiğimiz kahvecilerden senenin başından beri araklıyoruz anca bu kadar birikti :( ...
şarap için de 1-2 aydır birikim yapmamız gerekti hallettik şükür...

Videoyu çektiğin telefon hangi kavme ait acaba.? Telefondaki işletim sistemi? Bilgisayarın ? Kullandığın araba ? İnstagram? YouTube? Facebook ? X ?
Dünya, kuantum fiziği, yapay zeka, insansız cihazlar, gelişmiş robotik teknoloji ile uğraşırken bizim gündemimize bak.
Hz. İsa'yı Allah göndermedi mi? Tüm dünya, kainat, canlılar, insanlar, zaman, takvimler Allah'ın yarattığı şeyler değil mi?
Her şeye düşman olan insan, bir takvimin bitişi ve başlangıcına bile düşman olma niyetinde. Bir takvimin bitişi & başlangıcını kutlamayla, binlerce yıllık kökleşmiş geleneklerimiz ve kültürümüz yok olacaksa vay bizim halimize zaten.
Bilgi ve teknoloji çağındayız, devamlı ileriyi düşünmek ve gelişmek zorundayız. 2026 yılında mağra adamı gibi yaşayacak halimiz yok değil mi? İstesek de istemesek de tüm dünya çok güçlü şekilde birbirine senkronizedir, bağlıdır.
Covid19 denilen virüs ortaya çıktığında, sen başka kavmin virüsüsün bize asla bulaşamazsın diyebildik mi? Biz tek bir türüz. İnsanız. Ve burasıda insanlığa ait Dünya gezegeni. Farklılıklarımız dediğimiz şeyler, mesela ten rengimiz, ırkımız, dilimiz, kültürümüz aslında sadece zenginliklerimizdir.

Bekledigim olaylar. Daha yilbasi gecesi sokakta tekbir ile yuruyecek kucuk cemaatleri gorecegiz. Gecen yilbasinda oldugu gibi.

Geri