Sosyal Medyada ''Çok Mutlu'' İmajı Yaratıp Aslında Mutsuz Olan İnsanlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
asla beceremiyorum şunu. ayrıca zaten ne gerek var? insanlar beni çok mutlu bilince noluyor..saçma işler..hiç kasamam kendimi

çevrende olup bitenin farkında olan biri değilsen instagram'da takıldığın her sürede iç muhasebeni yapıp kendini üzersin. herkes mutlu, herkesin güzel bir yaşamı var bir benim mi yok düşüncesi bitirir kişiyi.

bir akım daha var ismi var mı bilmiyorum twitterdan sürekli bir olay haberi beklemek :D

Şekilci bir topluluk oluştu ülkemizde maalesef. Şatafat, lüks, başkalarına gösteriş öne geçti.

Sosyal medyada uzun zaman harcamak bile başlı başına mutsuzluk belirtisidir çünkü günlük yaşamdan uzak kalındığı anlamına gelir.

Sosyal medya, yapılan paylaşımların çoğunun hem abartılı hem de bilgi kirliliğin yoğun olarak yaşandığı bir ortam ve amacına uygun kullanım yapan kişi sayısı oldukça az maalesef...

Günlük yaşamdaki yalnızlığını sosyal medyada gidermeye çalışan insanlar, gerçek yaşamlarını sürekli maskeleme çabası içindeler çünkü kabul görmeme korkusu yaşıyor ya da hiç tanımadıkları insanlarla rekabet içine girmeye çalışıyorlar.

Sosyal medyadaki bu yarışın yansıması olarak, günlük yaşamda da her şey gösteriş üzerine kurulmuş durumda ve en iyisine sahip olabilmek tüm ömürlerini tüketen insanlar var. Tatile giderken bile kendi bütçesine ya da zevkine uygun olanı değil de sosyal medyada paylaşım yaptığında en çok beğeni alacak yerleri seçiyorlar. Otellerde fotoğraf çekip paylaşmaktan, havuza / denize girmeye vakti olmayan insanlar mevcut oysaki oraya sevdikleri ile tatil yapma gelmemişler miydi? Elbette birkaç poz çekip paylaşabilir ancak aynı gün içerisinde, elli tane mayo / kıyafet değiştirip otelin her bölümünde fotoğraf çekme çabası hiç de anlaşılır bir durum değildir.

Mutlu olmak için öncelikle iç huzur gerekli yoksa neye sahip olunursa olunsa asla tatmin olunamayacak ve çok daha fazlasının peşine düşülecektir.

Herkesin sadece evinde telefon olduğu zamanlar güzeldi

Insan gösteris merkezli bir yaratiktir.
Yaptigi her sey görülsün,takdir edilsin ister.
Yaptiklarinda samimiyse bir sorun yok aslinda.
Hani takdir edersin vs vs.
Videoda da oldugu gibi,varolusunu bir iluzyona bagliyorsa,sknti var demektir. Onu da ben yargilayacak degilim.
Bir uzmana görünebilir...kesinlikle özgüven eksikligi vardir.

aslında herkese biraz biraz hak verdim ama sosyal medyanın özellikle instagramın genel olarak kullanım tarzı bu. güzel hissettiğiniz, eğlendiğiniz, mutlu hissettiğiniz anları fotoğraflayarak paylaşmak. benim mutsuz olduğum zamanlar aklıma bile gelmez paylaşım yapmak. zaten mutluluk uğraşı gibi biraz bu tarz mecralar. bir ilüzyon yaratıyorsa da insanlar, bunu da çok görmüyorum, bana ne. ben etkilenmiyorum. ilüzyon ya da gerçek. sezen’in dediği gibi “dünya malında, komşu bağında, billa gözüm yok; dururum dümdüz”

aslında herkese biraz biraz hak verdim ama sosyal medyanın özellikle instagramın genel olarak kullanım tarzı bu. güzel hissettiğiniz, eğlendiğiniz, mutlu hissettiğiniz anları fotoğraflayarak paylaşmak. benim mutsuz olduğum zamanlar aklıma bile gelmez paylaşım yapmak. zaten mutluluk uğraşı gibi biraz bu tarz mecralar. bir ilüzyon yaratıyorsa da insanlar, bunu da çok görmüyorum, bana ne. ben etkilenmiyorum. ilüzyon ya da gerçek. sezen’in dediği gibi “dünya malında, komşu bağında, billa gözüm yok; dururum dümdüz”

ben nasılım sen anlat .p

önce çevresineydi
şimdi kime ulaşabilirse
insanı değiştirmeye çalışmak
sadece zaman kaybıdır

Belki bazıları gerçekten mutludur. Bilemeyiz orasını.

Kendi çevremden izlenimlerimi paylaşayım. Çok mutlu gördüğüm tüm yakınlarım artık ayrı yaşıyor veya ayrıldılar. Aşırı mutluluk bir süre sonra kötü sonuçlanıyor diye düşünüyorum. Mutlulukta aşırıya kaçmayın.

Twitter hesabım yok, Facebook senelerdir kullanmıyorum, İnstagram bir denedim, sonra kaldırdım. WattsApp mecburen, hatun ile oradan yazışıyoruz. İrcforumları şu an aktif. Telefonum geceleri kapalı, çünkü kuzenler gece yazışmayı seviyor ve uykumu bölüyorlar.

Her şeyin bir bağımlılığı oluyor.

bisi yazcamda uzerine alinir diye korkuom diğer yazdigim seyleride uzerine alinio iyice sogudu benden hsshsjjssj bruh

herkes seni mutlu bilir, mutsuz olduğunu ise sadece sen. kime neyin şovunu yapıyorsun, şovunu yaptığı şeyin fakiridir.

Tek mutluluğu like olanlar ne acınası durumdalar üzcü :(
Çok like almadığım için en mıtlu benim kjjjjjjhjv

Geri