Sosyal medya insanı mutsuzlaştırıyor mu?

Konu sahibi son olarak 1416 gün önce görüldü
oJlSKN.jpg

Instagram’ı akıllı telefonu olan herkes neredeyse kullanıyor. We Are Social 2019 verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 38 milyon kişi Instagram kullanıyor. Yapılan pek çok araştırma sosyal medya kullanımının insanları depresyona sürüklediğini göstermekte. 'Twitter eşittir negatif, Instagram eşittir pozitif, Facebook eşittir emeklilik' gibi bir denge oluşmuş durumda. İnsanlar bu platformlara ön yüklemesi yapılmış halde geliyor. Örneğin, Twitter’da pozitif, mutluluk saçan bir paylaşım yaptığınızda etkileşiminiz negatif paylaşıma oranla bir hayli düşük oluyor. Instagram’da olumsuz bir şey paylaşırsanız etkileşiminiz yok denecek kadar az oluyor.
Sistem seni her şeye rağmen çok mutluymuş gibi görünmeye zorluyor. Zaten aslında etkileşimin ateşleyici gücü de buradan geliyor. İnsanlar başkalarının hayatlarını bir nevi röntgenleyerek ya kendini anlık iyi hissediyor ya da kendi bulunduğu şartlara göre kıyaslayarak mutsuzlaşıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kaptırırsan kendini mutsuz olursun.

Zamandan çalıyor. Hayatın boşa geçiyor.

Biz Twitter kullanıyoruz :) Instagram bana dandik geliyor. Her dakika şişmiş dudaklar, koca kafalı erkekler önümüze çıkıp duruyor.

Okuduğum tüm çalışmalar bu bilgiyi doğrular nitelikteydi. Mutsuzlaştırmasının yanında insanı bozuyor.

Yani zihinsel ve psikolojik deformayona sebep oluyor.

Ben sosyal medyadan önce de mutsuzdum ben zengin olsam yine mutsuz olurum benim çok param olsa yine mutsuz olur

Takmayacaksin tak acacaksin.

'bi insan bunun neden fotoğrafını çekip niye buraya koyar' dediğim o kadar şey görüyorum ki :honk:
tamam en büyük aşk sizin, tamam hepinizin sevgilisi var, tamam en mutlu sizsiniz, tamam arabanın her açıdan ayrı bi duruşu var, tamam evlenme teklifi aldığını eklediğin 22 fotoğrafla ispatladın artık çekilebilirsin demek istiyorsun ama diyemiyorsun işte :honk:

en büyük arzularımdan biri bir gün şu uygulamaları kapatıp silip gitmek zira cehalet mutluluk :honk:
twitterı seviyorum ama tam yıkık mekanı :honk: ama orayı da instagramla karıştıranlar yok değil :honk:

Bilimsel araştırmalara göre 'sosyal medya bağımlılığı' diğer tüm bağımlılıklar gibi, insan beyninde negatif yönde değişime sebep oluyor. Beyin kıyas yaparak çalışır ve gördüğü her şeyi gerçek kabul eder. Sosyal medyada gördüklerinizle de farkında olmadan kıyaslama yapar ve yaşadığınız hayattan zevk almamaya başlarsınız.

Sosyal medyada çok fazla vakit harcamanın insan gelişimine hiçbir katkısı olmadığı gibi son yıllarda gençlerde intihar oranını arttırdığı da bilinen bir gerçektir.

Sanal hiçbir zaman gerçeğin yerini tutamaz çünkü o yüzden mutsuzluk doğal.

Gerekli ve gereksiz her türlü bilgiye anında ulaşımı sağlıyor.
Bakış açısı diyelim.

Kullanmıyorum pek. Forum dışında.
Mutluluk buna bağlı mı ki? Neden mutsuzum o zaman lan!?

kimin nasıl bi bok olduğuyla
ilgilenmiyorum
kokmasınlar yeter

Olur mu la ne alakası var.

evet çünkü yalan söyleyorsunu ve bunu durumuyorsunu yalan yalan oluyor sonuç mutsuzluk...

hayır, mutsuz olmak isteyen insanlar için başka bir nedenden ibaret oluyor.

Bazen forum bile mutsuz ediyor birbirimize sarıp kapışıyoruz veda eden oluyor dayanamayıp geri dönen oluyor. İşte böyle , fazla kaptırınca kendini mutsuz olan olabilir. Etkilenmeyen de olur. Kişiye , nasıl kullandığına, ne kadar bağımlı olduğuna bağlı.

Geri