Sosyal Medya İlişkilere Zarar Veriyor Mu?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Günümüz teknoloji çağında sosyal medyanın iletişim hayatımızdaki yeri ve önemi çok büyük. Her insanın en az bir tane sosyal ağda hesabı bulunuyor. Sosyal medya ilişkilere zarar verir mi? İlişkiler derken hem aşk hem toplumsal ilişkiler açısından zararı var mı?

Evet bozar neyseki bnm icin onemi yok hesabjm var ama sık grmiyorum

asdgfjl

vermez olurmu kendini reklam etme hevesi varsa insanın içersinde
her türlü zararı verir.

Kesinlikle verir .. Cahili cühelası aptalı ukalası bileni bilmeyeni aynı ortam içine denk gelince kaos da kaçınılmaz olur ..

Aslında konu çok güzel Ama yorumlar nedense biraz cılız kalmış....
Bence konuyu biraz daha açarlarsa arkadaşlar hem.daha verimli olur hemde görmediğimiz zararlar üzerinden bizlerde kendimizi koruma kalkanına almış oluruz.
Zarar verdiği kadar elbetteki faydaları da mevcuttur. Herşeyi Yarar yada zarar haline getiren Kullanım amacı yada bilinçli kullanım.değilmidir.

İlişkilerimize zarar verdiği yönü kadar ilişkilerimizi geliştiren yönleride vardır.

Örnekleme üzerinden gidecek olursak;
Sizden yaşça küçük olan ve sizi her gördüğü ortamda saygısından hiç birşey eksik etmeyen biri, yüz yüze olduğunuzda bir konuda anlaşmazlığa düştüğünüzde bile anlayışlı davranan biri bakıyorsunuz sosyal medyada en ufak bir yalnış anlaşılmada bile kendisinden asla beklemediğiniz tepki vtavır ve hakaretleri işitebiliyorsunuz. Çünkü karşınızdaki artık o ali ahmet yada mehmet değil, Kendini sosyal medyadaki yeni arkadaşlarına kanıtlamaya çalışan egoist, bencil, , ukala bir tiplemedir. Ve malesef orada kopan fırtına sizin onu hayatınızın her alanından silmenize neden olmaktadır. Malesef ali artık yalnızdır, ve gerçek hayattan kopuktur...

Erkek arkadaşınıza karşı zaafı olan bir bayan arkadaşı o an duygularına yenik düşmüş ve resminize bir yorum yapmışsa yada eşinize bir yorum yapmışsa, malesef ailelerin yıkımı ve ayrılıklara güvensizliklere kadar uzuyor iş...

Ama diğer yandan uzun yıllar hiç karşılaşmadığımız arkadaşlarımızla sürekli iletişim kurmamızı sağlamakta, verimli tanışmışlıklara aracılık etmekte kitle iletişim aracı olarak önümüzde durmaktadır.....

Yeryüzünde her araç amaca uygun kullanılmadığı süece zarar verir. O halde amaca uygunlukla beraber bilinçli ve hedefler koyarak aynı zamanda belirlwdiğimiz ilkelerimiz çevesinde kullanmalıyız.

İnşallah konuyu daha detaylı konuşmak isterseniz benim de ekleyeceklerim olacaktır.

Unutmayalım ki konu anket konusu değil bir düşünce fırtınası, perspektif konusurdur....

Allah razı olsun kardeşlerim....

whatsapp disinda hic bi sosyal ag hesabim yok bide forum var sadece o kadar yani.
iliskim olursa (ki inanmiyorum bi gun oyle bisi ola) birak sosyal agi telefon bile kullanmicam, kullandirmicam kullanacaksa eger eski internete girisi olmayan telefon kullanir bende hic kullanmam boylece zararimiz olmaz :) careyi buldum kizlar. sevgiliniz olunca eski telefon kullanmasini soyleyin))))

whatsapp disinda hic bi sosyal ag hesabim yok bide forum var sadece o kadar yani.
iliskim olursa (ki inanmiyorum bi gun oyle bisi ola) birak sosyal agi telefon bile kullanmicam, kullandirmicam kullanacaksa eger eski internete girisi olmayan telefon kullanir bende hic kullanmam boylece zararimiz olmaz :) careyi buldum kizlar. sevgiliniz olunca eski telefon kullanmasini soyleyin))))

Bu çözüm olmaz ki. Gözü dışarıda, aklı başka yerde ise işe yaramaz. Seni gerçekten sevmiyorsa işe yaramaz bu dediğin. Güven önemlidir bir ilişkide. Ne kadar kısıtlarsan o kadar çabuk kayar ilgisi dışarıya. Baskı çözüm değildir.

Vallahi feysbukum hocalarımla ilişkimi bozdu.
Forum da derslerle.
Öteki ilişkilerim çok yolunda.
İnsan ilişkilerini bozan sosyal medyanın canı cehenneme. Öyle bozdurmam ben.

Notundibi: Hocalarla ilişkimi de şöyle bozdu, çok geziyorsun diyorlar :p

Bu çözüm olmaz ki. Gözü dışarıda, aklı başka yerde ise işe yaramaz. Seni gerçekten sevmiyorsa işe yaramaz bu dediğin. Güven önemlidir bir ilişkide. Ne kadar kısıtlarsan o kadar çabuk kayar ilgisi dışarıya. Baskı çözüm değildir.

yok ya en iyisidir bos birakinca bildigini yapiyo :nee:
en iyisi odaya kapatalim gozunu baglayalim ellerini baglayalim hic bi sey yapamasin :cici:
ac birakalim tek ilgisi yemek ve cay yada kofe olsun :şirine:

Kullanmayı bilmiyorsunuz sonra suçu başka şeylere atıyorsunuz insanoğlu çok garip cidden.

Güvenmeyi ogrenmek istemiyor.
Kimse kimsenin hayatını kısıtlama hakkına sahip değildir.
Amacına uygun olarak kullandığınız şeyler neden ilişkinize zarar versin? Kendinize mi guvenmiyorsunuz yoksa karşınızdaki kişiye mi?

Maria puder kardeşim ben bunun güvenle.alakalı olmadığını aksine psikolojik bir tramva olduğunu düşünüyorum. Güven çok farkli bişey...
İnsanlarımız gerçekten zor bir dönemden geçmekte ve günlük hayatın tamaşasına bir sorun daha eklenince yük ağırlaşıyor hal böyle olunca kopma noktaları daha belirginleşiyor gibi...

Enazından ben öyle düşünüyorum...

Maria puder kardeşim ben bunun güvenle.alakalı olmadığını aksine psikolojik bir tramva olduğunu düşünüyorum. Güven çok farkli bişey...
İnsanlarımız gerçekten zor bir dönemden geçmekte ve günlük hayatın tamaşasına bir sorun daha eklenince yük ağırlaşıyor hal böyle olunca kopma noktaları daha belirginleşiyor gibi...

Enazından ben öyle düşünüyorum...

Bahsettiğiniz şeyler insanda bir güven problemi oluşmasına sebep oluyor.

Yaşadığımız çağ in getirdiği maalesef bi takım psikolojik sorunlar olduğu söyleniyor ki bu hızlı yozlaşma ya ben güvensizlik diyorum.

Bakın geçen dostlarla bir sohbette bir erkek arkadaşımız evleneceği insan bana sadık olsun, aldatmasin minvalinde bir cümle kurdu şaşırdım

ve dedim ki; kardeşim zaten bu insan seninle evlenmiş evlenmeye karar vermis elbette sana sadakat yemini edip bunu tutacaktır keza sende öyle yapmalisin dedim bunu deme nedenim, bu lafı söyleyen kişinin vakti ile kız arkadaşlarını aldatması ve onlara türlü yalanlari söylediğini gayet iyi bildigimden.

Yani demem o ki, insan bir şey söylerken yaparken karşı taraftan beklerken önce dönüp kendisine bakmalı ben ne yapıyorum da bunu hak ediyor muyum diyebilmeli kendi kendini tanımadan bir başkasını tanımak için kendini yormamali.

Benim için insan ilişkilerine başlarken her şey gayet net olmalı derim. Sosyal varliklariz çevremizde arkadaşlarımız ailemiz var.
Şimdi tutup bir sevgilim oldu diye herkese sırtımi neden doneyim?
ben buna çok kızıyorum hele bazı kadınlar bayılıyor hayatlarını bir erkeğe adamaya. Evlensem neden her şeyden elimi çekmek zorunda kalayim? Ben normal bir insanım bir Merhaba alacağım bir selam vereceğim insan olabilir hayatımda çevremdeki kişilerin benim ilişkime saygı duyması yine benim elimde diye düşünüyorum. Insanlar saygı duymaları biraz tutum ile alakali.

Sosyal medya kullanan karı kocalarin sayıları hiç azımsanmayacak derecede fazla üstelik bunu gayet normal olarak kullanan.. mutlu insan arayış içinde olmaz zaten diye düşünüyorum .

güvenmedigim biri ile zaten birlikte olamam huzursuz bir insan olup çıkmak istemem.

İnsanları gerçek arkadaşlıklardan , dostluklardan uzaklaştırıyor, insanlar artık sanal yaşar oldular.

Aşklar sanal oldu hatta çocuklar bile bizim çocukluğumuzdaki oynadığımız oyunları bilmiyor oyunlar sanal oldu.

Dengeyi kıramıyor ve iç denetim olmadan şu cihazlara teslim oluyoruz.

Bahsettiğiniz şeyler insanda bir güven problemi oluşmasına sebep oluyor.

Yaşadığımız çağ in getirdiği maalesef bi takım psikolojik sorunlar olduğu söyleniyor ki bu hızlı yozlaşma ya ben güvensizlik diyorum.

Bakın geçen dostlarla bir sohbette bir erkek arkadaşımız evleneceği insan bana sadık olsun, aldatmasin minvalinde bir cümle kurdu şaşırdım

ve dedim ki; kardeşim zaten bu insan seninle evlenmiş evlenmeye karar vermis elbette sana sadakat yemini edip bunu tutacaktır keza sende öyle yapmalisin dedim bunu deme nedenim, bu lafı söyleyen kişinin vakti ile kız arkadaşlarını aldatması ve onlara türlü yalanlari söylediğini gayet iyi bildigimden.

Yani demem o ki, insan bir şey söylerken yaparken karşı taraftan beklerken önce dönüp kendisine bakmalı ben ne yapıyorum da bunu hak ediyor muyum diyebilmeli kendi kendini tanımadan bir başkasını tanımak için kendini yormamali.

Benim için insan ilişkilerine başlarken her şey gayet net olmalı derim. Sosyal varliklariz çevremizde arkadaşlarımız ailemiz var.
Şimdi tutup bir sevgilim oldu diye herkese sırtımi neden doneyim?
ben buna çok kızıyorum hele bazı kadınlar bayılıyor hayatlarını bir erkeğe adamaya. Evlensem neden her şeyden elimi çekmek zorunda kalayim? Ben normal bir insanım bir Merhaba alacağım bir selam vereceğim insan olabilir hayatımda çevremdeki kişilerin benim ilişkime saygı duyması yine benim elimde diye düşünüyorum. Insanlar saygı duymaları biraz tutum ile alakali.

Sosyal medya kullanan karı kocalarin sayıları hiç azımsanmayacak derecede fazla üstelik bunu gayet normal olarak kullanan.. mutlu insan arayış içinde olmaz zaten diye düşünüyorum .

güvenmedigim biri ile zaten birlikte olamam huzursuz bir insan olup çıkmak istemem.
Şimdi taşlar yerine oturdu...
Malesef bu yalnış.yapılmakta ve toplumda bunu doğru olarak algılamaktadır. Birey kendi yapınca sorun yok.ama karşısındakinden bunu yapmamayı talep edebilecek.kadar yüzssüz...
İnşallah temenimiz odur ki insanlar neyi niiçin yaptıklarını fehm eder ve adımlarınıda ona göre atarlar...
Allah razı olsun detaylı bilgilendirme için.
Güzeldi.. Ve okumaya değerdi...

Evladım, bu medya sosyal değil asosyal. İnsanoğlu sürü halinde inanmaya çok muhtaçtır. Gerçeği bile bile sırf hazziyet duygusu için kendini beyinsizleştiren, durgunlaştıran, bir odaya hapsedip vakit kaybetmesine ve dünyadan uzaklaşmasına sebep olan asosyal medyaya memnuniyetle sosyal medya denilebiliyor. Nedir bu sosyal medya dedikleri bi söylesenize? Nispet denen zımbırtıdan öteye geçirebiliyor mu cemaati? İnsanın mayasını bozuyor mayasını, ilişkiye zarar vermek de neymiş?

Geri