Maria puder kardeşim ben bunun güvenle.alakalı olmadığını aksine psikolojik bir tramva olduğunu düşünüyorum. Güven çok farkli bişey...
İnsanlarımız gerçekten zor bir dönemden geçmekte ve günlük hayatın tamaşasına bir sorun daha eklenince yük ağırlaşıyor hal böyle olunca kopma noktaları daha belirginleşiyor gibi...
Enazından ben öyle düşünüyorum...
Bahsettiğiniz şeyler insanda bir güven problemi oluşmasına sebep oluyor.
Yaşadığımız çağ in getirdiği maalesef bi takım psikolojik sorunlar olduğu söyleniyor ki bu hızlı yozlaşma ya ben güvensizlik diyorum.
Bakın geçen dostlarla bir sohbette bir erkek arkadaşımız evleneceği insan bana sadık olsun, aldatmasin minvalinde bir cümle kurdu şaşırdım
ve dedim ki; kardeşim zaten bu insan seninle evlenmiş evlenmeye karar vermis elbette sana sadakat yemini edip bunu tutacaktır keza sende öyle yapmalisin dedim bunu deme nedenim, bu lafı söyleyen kişinin vakti ile kız arkadaşlarını aldatması ve onlara türlü yalanlari söylediğini gayet iyi bildigimden.
Yani demem o ki, insan bir şey söylerken yaparken karşı taraftan beklerken önce dönüp kendisine bakmalı ben ne yapıyorum da bunu hak ediyor muyum diyebilmeli kendi kendini tanımadan bir başkasını tanımak için kendini yormamali.
Benim için insan ilişkilerine başlarken her şey gayet net olmalı derim. Sosyal varliklariz çevremizde arkadaşlarımız ailemiz var.
Şimdi tutup bir sevgilim oldu diye herkese sırtımi neden doneyim?
ben buna çok kızıyorum hele bazı kadınlar bayılıyor hayatlarını bir erkeğe adamaya. Evlensem neden her şeyden elimi çekmek zorunda kalayim? Ben normal bir insanım bir Merhaba alacağım bir selam vereceğim insan olabilir hayatımda çevremdeki kişilerin benim ilişkime saygı duyması yine benim elimde diye düşünüyorum. Insanlar saygı duymaları biraz tutum ile alakali.
Sosyal medya kullanan karı kocalarin sayıları hiç azımsanmayacak derecede fazla üstelik bunu gayet normal olarak kullanan.. mutlu insan arayış içinde olmaz zaten diye düşünüyorum .
güvenmedigim biri ile zaten birlikte olamam huzursuz bir insan olup çıkmak istemem.