Sosyal Deney

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
Türkiye vefalı ülkelerden yine. Amerika da aynısı yapılmıştı. Var örnekleri, yaşıyoruz. Yemek yerken "açım" diyeni hangimiz kovabiliriz ki? Yüreğimiz yetmez.

Ülkede insanlar gariban ve yokluk görmüş bireyler, halden anlama denilen şey var. Almanya da bu tür olaylar çok nadirdir diye düşünüyorum, açım deyip de birinden bir şeyler isteyen. Bizim ülkemiz de maalesef durum kötü ve yoksul sayısı çok fazla. Yine de güzel bir sosyal deney, bizim ülkenin insanlarının gözü gönlü boldur.

Tuhaf olan geçen gün burada tartıştığımız Amerika'da çekilen videoda da evsiz bir adama pizza veriliyor ve o da başka bir aç insanla paylaşıyordu. Evsiz adam yine Türk'tü. Videolar kurgu olabilir bu durumda, nasıl bir tesadüf ki bu böyle?

Bilgilendirme için teşekkürler Süreyyacığım

Tuhaf olan geçen gün burada tartıştığımız Amerika'da çekilen videoda da evsiz bir adama pizza veriliyor ve o da başka bir aç insanla paylaşıyordu. Evsiz adam yine Türk'tü. Videolar kurgu olabilir bu durumda, nasıl bir tesadüf ki bu böyle?

Bilgilendirme için teşekkürler Süreyyacığım

Doğru olup olmadığını bilemeyiz ama dikkatinizi çekerim hiç bir Amerikalı yemek paylaşmadı veya yemek ısmarlamadı. Amaç o ki. Bir Türk'ün yap(a)mayacağı bir şey. Ondan sonra ki olayın, yani pizzanın geliş itibari ile olan kısmını göz önüne almıyorum bile.

sevgili Lefty video yu önceden de izlemiştim.
"vicdan" ve "merhamet "yaradanın bütün insanoğluna bahşetmiş olduğu bir duygudur.
kimisi zamanla o duyguyu köreltiyor,kimiside o duygulari kutsal addedip hayatini o şekilde idame ettiriyor.
Şu bir gerçek ki biz türk milleti olarak paylaşmayı cok severiz,kanimizda var .
Video ya gelecek olursak ,sanki almanlar hiç paylaşımcı değilmiş gibi gösteriliyor lakin bu tam olarak da gerçeği yansıtmıyor kanaatimce.
misal :biz burada su şişesinin tanesine 25 cent depozito ödüyoruz. bir haftada ortalama bir aile icin 4-7 euro civarı yapıyor .
marketde iade ettigimiz mekanizmada iki button vardir.
birisi para iade icin .
digeri button ise o parayi ihtiyac sahiplerine gida temin eden ve Almanya'nın en büyük gida yardim organizasyonu olan (die Tafeln) e hibe etmek icin.
ki hibe eden almanlara cok rastladım.

Ben bu sosyal deney denen şeyin artık abartıldığını ve ne yalan söyleyeyim cılkının(böyle miydi bu kelime?) çıkarıldığını düşünüyorum. Her konuya sosyal deney ayağı ile bir şeyler yapıp, sosyal medyada rant peşindeler sanki. Yahu yolda biri para istiyor mesela, sosyal deney mi acaba diye aklıma geliyor. Yeter da.
Bu arada videoları izlemedim. Genel bir yorumdu.

[ARGO]İbnenin [/ARGO] birisi sosyal deney yapıyor diye yerde para görsek alamaz olduk, geçen 50 lira hiç oldu öyle...

Deney adil olmamiş
Orda cafeden istiyorsa burda da cafeden istemeliydi

O kadar çok kurgu var ki, insanın inanası gelmiyor. Üstelik bu tür konularda duyar kasmak için kurguda üstümüze yok.

Geri