Soslu Brüksel lahanası tarifi! Kendisi küçük ama lezzetiyle tam bir ziyafet sunuyor

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Salata, Garnitür ve Soslar
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü

Brüksel lahanası, genellikle et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilen son derece sağlıklı bir sebzedir. Özellikle diyet menülerinin bir numaralı sebzesi haline gelen Brüksel lahanasından son derece sağlıklı bir yemek yapmaya ne dersiniz? Hazırsanız karşınızda soslu Brüksel lahanası tarifi...

Soslu Brüksel lahanası tarifi! Kendisi küçük ama lezzetiyle tam bir ziyafet sunuyor

Yoğun iş temposunun sonrasında eve geldiğinizde genellikle kapsamlı ve uğraştırıcı yemekler pişirmek için fazla zamanınız olmuyor. Dünden kalan yemekleri ısıtmak ya da birkaç malzemeyle daha basit yemekler pişirmek çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Akşam yemeğinde hafif ve lezzetli bir şeyler hazırlamaya ne dersiniz?

SOSLU BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

MALZEMELER

• 10 Brüksel lahanası
  • 1/2 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı bal
  • 1/2 çay kaşığı hardal
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kuru dereotu

HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanalarını hafif tuzlu su dolu bir tencereye koyun. Orta ateşte yumuşayana kadar 8-10 dakika pişirin. Tereyağı, bal, hardal, tuz, karabiber ve dereotu karıştırın. Servis yapmadan önce sosu üzerine dökün. Afiyet olsun!

brokoli iyi fakat brüksel lahanası... allam nimet diye bişi demek istemiyorum ama yani eyyyy karıncaya can veren rabbim, brüksel lahanası biraz iç acıtıcı olmamış mı yani sizce de...

hakikaten korkuncmus bi davette de yedim ve evde de denedim. ben sos olsam ve brüksel ile tanissam utancimdan yerin dibine girerdim.
belki de bu lahanayi olabildigince haslayip olabildigince bol bi yogurda banip, bol bol pul biber ve naneyle kaplayabilirim. böylece kimse yemez. iyi bi sey yazacaktim. olmadi.
yok, yemem ya... tamam besin filan ama yenmez yani.. kokusu rahatsiz ediyor. yine de bu brüksel lahanasindan güzel, yenilebilir bi sey yapabilen biri kesin vardir yoksa soyu tükenirdi. ben yemiycem. lari yesin.

Geri