Sorumluluk & Vurdumduymazlik!

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Simdi koseyi kaptik ya, klasik yazarlar gibi ona salla, buna salla, egitimden gir, devletten cik, koseyi doldur 'Hitleri kap' anlayisinda olmam gerekmesine ragmen, kendi 'sorumsuzluklarimdan' ornek vererek ben dahil cogu genc arkadasimizda bas gosteren bu belayi irdelemeye calisacagim. Makaleye girelim o halde ;

Bugunlerde bir proje uzerinde ev arkadaslarimizla beraber ''calismaya calisiyoruz!''. Projenin alt yapisi ve olusumu icin uzun uzun oturup konusmamiza ragmen tam anlamiyla ise koyulduk diyemem. Baslamak icin ihtiyacimiz olan hersey olmasina ragmen bir vurdumduymazlik mevcud, peki sebeb nedir?

a) Çok paramiz var, kicimizi kaldirmak icimizden gelmiyor?

b) Forum gibi cok buyuk bir ugrasimiz var! Mumkunati yok zaman kalmiyor?

c) SORUMSUZLUK

Cevabin a veya b siklari oldugunu dusunen arkadaslarimiz sag ust kosedeki 'X' isaretini tiklayarak konudan cikabilir ve forum oyunlarinda 'keyifli' vakitler gecirebilirler.

Maalesef, ben ve arkadaslarim buyuk bir sorumsuzluk girdabi icerisindeyiz, hepimiz birbimize karsi ; O sunu yapmiyor? ben neden bunu yapayim, bu gelmezse o olmaz, o olmazsa şu hic olmaz! şu hic olmazsa onlarin bitmesi imkansiz!! etc. gibi sacma sapan dusunceler icerisindeyiz, bunun sebebi maalesef daha once kendimizi pozitif anlamda gelistirecek kisiligimize ve hayatimiza katki saglayacak toplumsal ve kisisel projelerden uzak durmamizdir.

Peki bu toplumsal ve kisisel projeler nedir, yenirmi? diye kendi kendinize sormayin, 'kit' turkcemle ben aciklayayim. 9 yasinda 'İ' sahsi copu dokecekken, babasi gelir ; Birak oglum? ben dokerim! der. 12 yasindaki 'A'' sahsi icin gunun olayi 'sigara' icmektir. 10 yasindaki 'E' sahsinin ise aklinda o yasta yan mahalledeki kiz vardir! El meal: Kucuklugumuzden itibaren sorumluk almaya bilincli olarak zorlanmamis ve 'iş ahlaki' oturtulmamistir. Sen temeli saglam olmayan insaata gokdelen dikmeye kalkarsan belediyenin yikmasina gerek kalmaz, 3. katta pizza kulesi gibi yamulur zaten. Sonra bakarsin '''' 27 YASINDAKI '''' Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'e vay pez....k bu yasta Forbes'in en zenginler listesine girmis.. der hayiflanirsin.

Maalesef arkadaslarim calismadan, emek vermeden, yeri geldiginde hayatindan feragat etmeden birseyler basarilmiyor,Yasadigimiz ve bildigimiz dunyaya (Uzayda hayat varsa bilemem!) kicinin uzerine oturup birseyler basarmis bir insan evladi gelmedi zaten. Bu yastan sonra bizde 'Sorumluluk' bilinci olusurmu? bakalim, zorlayacagiz insallah (Pek sanmam) Peki ya sende? sen, sen bu yaziyi okuyan? Sen ne yaptin bugune kadar? Karpuz buyudumu karpuz? onun daha fazla buyumesini istemiyorsan en yakin zamanda ozelestirini yapiyorsun ve bu sacma hayatindan vazgecip once 'MILLETIN' sonra kendin ve ailen icin 'yararli' birseyler yapmaya cabaliyorsun.

Onemli Not: Imla hatalari, argolar icin kusura bakmayiniz, eh kendimi sansurleyemecegime gore pek sorun varda denemez.

Ibrahim Celik

10.12.2010

Yazıyı okurken neden ev arkadaslarım yazmış ki dedim önce çünkü artık aile babası ibrahim var :) sonra fark ettim ki tarih 2010 benim senin bizlerin irc ve forumları bırakıp reel hayata sorumluluklarımızı fark edip sorumsuzluktan kurtulmaya döndüğümüz dönemlere denk geliyor. Bizler doğru insan olarak yetiştirdik çok şükür kendimizi. Sorumluluklarının bilincinde bireyler olduk. Temelde ailelerimiz bize kıyamadığı için ağır sorumluluklar yükleyemese de sağlam atmışlar ki temelimizi biz üzerini yükselebildik. Şükürler olsun.

Açık yüreklilikle kendini eleştirip hiç birşey saklamadan bizimle paylaştığın için hissettiklerini kaleme döktüğün için teşekkür ederim. Yüreği güzel insan.

Dem evet 8-9 yil once yazdigim makaleler, bende acip okuyorum kafa yapisi hayata bakis acim nasilmis diye. :)

Onumuzdeki ay itibariyle yenilere baslarim insallah.

• Beğen
Tepkiler: Dem
Dem evet 8-9 yil once yazdigim makaleler, bende acip okuyorum kafa yapisi hayata bakis acim nasilmis diye. :)

Onumuzdeki ay itibariyle yenilere baslarim insallah.
İnsallah.. Keyifle takip etmekteyim [emoji4][emoji1652]

Samsung Note5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: X
Sorumsuz insanlar hayatın her alanında yük getirirler çünkü onların yarım yaptığı işi sürekli birileri tamamlamak zorunda kalır. İş hayatında da özel yaşamda da her insan üzerine düşeni hakkı ile yerine getirebilse zaten hayat çok daha kolay ilerleyecektir fakat nedense birileri sürekli kaytarmayı seçiyor.

Antoine de Saint-Exupery "İnsan olmak her şeyden önce sorumlu olmaktır." der. Hepimiz sadece kendi yaşamımızdan değil başkalarının yaşamından da sorumluyuz, bu sebeple herhangi bir konuda üzerimize düşeni hakkı ile yapmak, görev değil insan olmanın bir şartıdır.

Yıllar evvelinde yazdığınız açık yüreklilikle özeleştiride bulunduğunuz bu yazı zamanımızın en büyük problemi kanımca.. Sorumluluk bilinci oturmamış gençler, mevcut sorumluluğu yerine getirmemek adına iş hayatında geri planda kalmayı tercih eden çalışanlar, dünyanın yükünü omuzlarında hissederken yetiştirdiği çocuklarına yetemeyen ebeveynler ve toplumda sayısız örnekleriyle karşılaşmak mümkün.. Maalesef ki oldukça rahatsız edici bir durum kişinin hem kendi dünyasında hem de hayatı paylaştığı insanlar nezdinde.. Tam da bu yazıyı kaleme aldığınız yıllarda benimde üstesinden gelmeye çalıştığım ve hiç haz etmediğim bir özelliğim vardı ki; ertelemek..
Çok şükür şu anda bu özelliğimden eser kalmadı diyebilirim. En önemli nokta olan problemin tespiti ve bu özelliğin hayatımıza verdiği zararı en aza indirgemek adına bir şeyler yapıyor olmak şart.. Aksi takdirde ileri vadede ki tek kazancımız(!) telafisi mümkün olmayan pişmanlık duygusu olacaktır.
Bu arada Sevgili X bugün ki duruşunuzun ve bizlere yansıyan başarınızın tesadüf olmadığını destekler nitelikte bir makale okuduğumu düşünüyorum. Başarılarınız daimi olsun.

Sorumsuz insan çıkmış olduğu yolun inanç sahtekârıdır. Kendilerine sorumsuzluklarını belirttiğinizde de, zikzaklar çizip inkara başvuruyorlar.

Sorumsuz insanlar hayatın her alanında yük getirirler çünkü onların yarım yaptığı işi sürekli birileri tamamlamak zorunda kalır. İş hayatında da özel yaşamda da her insan üzerine düşeni hakkı ile yerine getirebilse zaten hayat çok daha kolay ilerleyecektir fakat nedense birileri sürekli kaytarmayı seçiyor.

Antoine de Saint-Exupery "İnsan olmak her şeyden önce sorumlu olmaktır." der. Hepimiz sadece kendi yaşamımızdan değil başkalarının yaşamından da sorumluyuz, bu sebeple herhangi bir konuda üzerimize düşeni hakkı ile yapmak, görev değil insan olmanın bir şartıdır.

Umarim birgun bu konularinda anaokulu ve ilkokuldan itibaren verilmeye baslandigi sosyal sorumluluk bilincinin asilandigi bireylerin yetistigi bir ulke goruruz.

Yıllar evvelinde yazdığınız açık yüreklilikle özeleştiride bulunduğunuz bu yazı zamanımızın en büyük problemi kanımca.. Sorumluluk bilinci oturmamış gençler, mevcut sorumluluğu yerine getirmemek adına iş hayatında geri planda kalmayı tercih eden çalışanlar, dünyanın yükünü omuzlarında hissederken yetiştirdiği çocuklarına yetemeyen ebeveynler ve toplumda sayısız örnekleriyle karşılaşmak mümkün.. Maalesef ki oldukça rahatsız edici bir durum kişinin hem kendi dünyasında hem de hayatı paylaştığı insanlar nezdinde.. Tam da bu yazıyı kaleme aldığınız yıllarda benimde üstesinden gelmeye çalıştığım ve hiç haz etmediğim bir özelliğim vardı ki; ertelemek..
Çok şükür şu anda bu özelliğimden eser kalmadı diyebilirim. En önemli nokta olan problemin tespiti ve bu özelliğin hayatımıza verdiği zararı en aza indirgemek adına bir şeyler yapıyor olmak şart.. Aksi takdirde ileri vadede ki tek kazancımız(!) telafisi mümkün olmayan pişmanlık duygusu olacaktır.
Bu arada Sevgili X bugün ki duruşunuzun ve bizlere yansıyan başarınızın tesadüf olmadığını destekler nitelikte bir makale okuduğumu düşünüyorum. Başarılarınız daimi olsun.

Elinize saglik, her zaman ki gibi bizi utandiriyorsunuz. :)

Sorumsuz insan çıkmış olduğu yolun inanç sahtekârıdır. Kendilerine sorumsuzluklarını belirttiğinizde de, zikzaklar çizip inkara başvuruyorlar.

Maalesef haklisin kiymetli dostum.

Çekilmesi en zor insan tipidir. Bütün hayat enerjinizi sömürür böyle insanlar. Üstelik bunu yaparken farkında da olmazlar, kişilikleri olmuştur çünkü sorumsuzluk. Kendi sorumluluğunun bilincinde olmayan bir insandan da size karşı duyarlı olmasını bekleyemezsiniz. Karşınızdaki insanın sorumluluğunu da kendiniz yüklenirseniz zaman geçtikçe çok yıprandığınızı hissedersiniz. Bencil insanlardır bunlar ve değişmezler en iyisi böylelerinden olabildiğince uzak durmaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
Maalesef sorumluluk bilincine sahip olamayan insanlar iş yüklerini hep başkalarının sırtına bırakan, gittiği her yeri çöp ( düşünsrl ve fiziksel) yığınlarına çeviren insanların hayat enerjisini sömğren tiplerdir.

Dik durmanın, öncü olmanın yada iş yapmanın hep başkalarının sorunu olduğunu düşünerek herşeyden sıyrılmayı bilirler.

Hedeflerinde yeni bir şey inşaa etmek yada mevcudun düzelmesini sağlamak yerine hep karalamak, yermek, aşağılamak başkalarıyla uğraşmak vardır...

Güzel bir yazıydı...
Saygılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri