Soru: "Allah Cennete veya Cehenneme Gidcğmzi Biliyorsa Bizi Bu Dünyaya Ndn Gönderdi?"

Konu sahibi son olarak 2372 gün önce görüldü
[YOUTUBE]zR6kNEE5Dy8[/YOUTUBE]​

Konuşmacı: Mehmet YILDIZ
Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği (Mersin)​

İnsan bazen canının yanacağını bilsede bir şans verir. Neyse konumuzla alakasi yok şefaat eyle yarabbim

Soru; Bizi bu dünyaya cennete veya cehenneme gitmemiz için mi gönderdi?

Yani gönderilmek kısmını peşin kabul etmiş olmamız lazım bunu yorumlamak için. Ama ben bilemiyorum. Henüz tatmin olmadım.

Yani gönderilmek kısmını peşin kabul etmiş olmamız lazım bunu yorumlamak için. Ama ben bilemiyorum. Henüz tatmin olmadım.

Tümevarım yapmamız lazım. Mesela cennet veya cehenneme ne diye gönderiliyoruz? Dünyevi zevkler bile tartışılamıyor iken( Örn: Zevkler ve renkler tartışılmazdır.) cennette ne tür zevkler olabilir? Mazoşist biri cennetten ne zevk alabilir? Eşcinsel olup iyi olan bir insan cennette huriler ( veya gılman) ile pişti mi oynayacak? Cennet veya cehennemi hallettikten sonra dünya kısmına geçelim ve en son yaratılış ve yaratana geliriz...

Bunu dusundugumuzde mevzu. Adem peygamberimiz havva annemize kadar gider.

Neden onlari dunyaya gonderdi?

Iste cevap burada.

niye neden neden nedennnn ooooo ooo ver yansın edemem kadere

Neyse, insanların fıtratında inanmak var ve yapamayacakları ve bilemeyecekleri kısımları yükleyecekleri bir Tanrıya ihtiyaçları var. Adalet beklentilerini karşılayacak bir Tanrı lazımdı. Hepsi bu. E tabi bunu bilen sivri zekalılar kullanır böyle günümüzde ve halihazırda ülkemizde olduğu gibi. Olay bu yani. Kandırıldınız, günaydın canlarım...

Bu tür konuları yorumlarken şu anki durumumuzla, yani edindiğimiz tecrübe, his ve deneyimlerimizle bir de üstüne beynimizin yüzde üçüyle SANKİ ÇOK Bİ HALT biliyormuşuz gibi yorumlama hatasına düşüyoruz ..
İnsan diğer alemde yaratıldığı vakit kahvede pişti oynamayı düşünmeyecek o kadarından eminim ..

Soru; Bizi bu dünyaya cennete veya cehenneme gitmemiz için mi gönderdi?

Kısaca Cevap: Hayır.Dünyaya gönderiliş sebebimiz sadece bu değil.Birçok hikmeti var.

Teferruatlı açıklaması var.Ama şu anda veremem [Nedenini sormayın arkadaşlar (ilerde belki bigün veririm.)]

selam ve dua ile..

Kısaca Cevap: Hayır.Dünyaya gönderiliş hikmetimiz sadece bu değil.
Teferruatlı açıklaması var.Ama şu anda veremem [Nedenini sormayın arkadaşlar (ilerde belki bigün veririm.)]

Sınav için? Teferruatlı vermenize gerek yok. Biz kalu Belada zaten kabul etmiştik rabbi ve sınanmak için dünyaya yollandık? Aslında cehennem ve cennet bile bizden önce vardı ve o halde bizim için yapıldıklarına göre bizim de yaratılacağımız belliydi diğer belli olan her şey gibi değil mi? Dünyaya yollanmak bir ceza mı? Sınav mı? Çünkü yasak elma (veya buğday vs) yendi diye yollandı adem.

Sınav için? Teferruatlı vermenize gerek yok. Biz kalu Belada zaten kabul etmiştik rabbi ve sınanmak için dünyaya yollandık? Aslında cehennem ve cennet bile bizden önce vardı ve o halde bizim için yapıldıklarına göre bizim de yaratılacağımız belliydi diğer belli olan her şey gibi değil mi? Dünyaya yollanmak bir ceza mı? Sınav mı? Çünkü yasak elma (veya buğday vs) yendi diye yollandı adem.

Çok şey biliyorsun, farkındayım ama kafanda çok derinlere indiğin için çıkamamışsın.Yada kafandaki sorulara tatmin edici cevaplar bulamadığın veya işin HAKİKATİni kavrayamadığın için belki de boğulmuşsun.

Allah kurtarsın kardeşim..

Çok şey biliyorsun, farkındayım ama kafanda çok derinlere indiğin için çıkamamışsın.Yada kafandaki sorulara tatmin edici cevaplar bulamadığın veya işin HAKİKATİni kavrayamadığın için belki de boğulmuşsun.

Allah kurtarsın kardeşim..

Ben hala araştırıyorum aslında ve sorular soruyorum ve cevaplar arıyorum... En bilge ile en cahil ayırımı bile yapmıyorum. Neyse, teşekkürler...

Allah bilse idi bugün burada olmaz idiniz...
Mülk suresinde ; Hanginizin daha güzel işler yaptığını görmek için yarattı ayetini göz ardı edemezssiniz...
Bilmek eylemi yaşanılan ve yaşanılması olası şeyler için geçerli bir bilgidir...

Yaradılış kıssası cennette başlamaz... Kuranda 10 larca yaradılış ayetini ( evrimsel süreci) görmezden gelip sadece insanlık serüvenini anlatan iki karekter üzerinden varlığı anlamlandırmak enteresan bir durum.

Neyse daha önce buna dair onlarca yazı yaZdım burada. Artık buraya okadar fazla zaman ayırma gereği duymuyorum.

Bilgi - İnanç - Eylem

Kafamızdaki "beynimizi kemiren" sorulara cevap bulabilmek için, işi en başından ele almalıyız.

Yani ilk önce kendimize şu soruları sormamız gerekiyor:

"Ben kimim, beni yaratan ve bu dünyaya gönderen kimdir, niçin göndermiştir; buradaki işim nedir; nereden geliyorum, nereye gidiyorum?"

Bu soruların yanıtını bulmadan, diğer meseleleri düşünmek insana bir fayda sağlamayacaktır.Dilerseniz şu videoyu izleyelim:

[YOUTUBE]QZ7LSQpaFKI[/YOUTUBE]​

Doğmadan öncesine ait anımız yok. Olsa belki ilerisi için projeksiyonumuz olabilir.

Geri