Soru 4

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
Şeytan !
Yaşı bilinmiyor ama bildiğimiz kadarıyla insanlık tarihi kadar eski belki daha da eski ..
Bir zamanlar ALLAH'ın sevgili kulu, yüceltilmiş ve onurlandırılmış bir zat ..
Sonra İnsanın yani Adem'in yaratılmasıyla kıskançlığa ve kibire kapılıp günahkar oluyor ve lanetleniyor ..
Sonra da kıyamete kadar İnsanlığı ALLAH yolundan alıkoymak tek gayesi oluyor ve varlığını bu amaç üzerine kuruyor ..

Sorum şu ; ALLAH'ı hemen hepimizden daha iyi tanıyan, ALLAH'a hepimizden daha çok yaklaşan bu şeytan, üstelik Onun varlığına ve kudretine iman ettiği halde ve kesinlikle sonunun cehennem olacağını da bildiği halde NEDEN İNSANLARI ALLAH YOLUNDAN ALIKOYMAK GAYRETİ İÇERİSİNDE ? NEDEN SONUNDA KAYBEDECEĞİNİ BİLDİĞİ HALDE BUNU SÜRDÜRMEKTE BU KADAR ISRARCI ?

ALLAH , Hz. Adem'e secde etmelerini emrettiği vakit, Şeytan onun topraktan, kendisinin ateşten yaratıldığı ve cennetin bekçilerinden olduğu için kendisini üstün gördü ve secde etmedi. Sonra ebediyen lanetlendi. Ve şeytan zaten herşeye inanıyor. Günah işleyenlerin cehenneme gideceğini de... Kendisi lanetlendiği için kıyamete kadar yaratılanları yoldan çıkarmaya çalışacağına yemin etti.

Allah-u azimuşşan, yerleri ve gökleri kimin yüzü suyu hürmetine yaratmıştır? Sorunun cevabı şeytanda değil; Abdulmuttalip'in sevgili torunu olan, Ebu Talip'in yetimi olan, Abdullah'tan olma, Amine'den doğma, emin ve güzel olan Hz. Muhammed Mustafa (sav)'da gizli. Şeytan, kaderin farkında olmayan kölesidir.

Kalü belada bir söz verdik. Şeytan, o sözü tutup tutamayacağımızla ilgili bizlere gönderilen bir sınavdır. Allah, şeytanın isyan edeceğini bilmiyor muydu? O, yarattığının gelecekte ne yapıp ne yapmayacağını bilendir.

Başlıkları soru şeklinde değil de direk soruyu başlığa ekleyerek bir çok insanın o konuyu okumasını sağlayabilirsin yani forum dışında dışarıdan insanlar da okumuş ve bilgilenmiş olur.

Öncelikle ALLAH'ın neyi niçin yarattığını Ondan başkası bilemez .. Bildiğimizden kesin olarak emin olduğumuz şey ise ;İnsanları,Melekleri ve Cinleri kendisine kulluk etsinler diye yarattığıdır ..

Meramımı tam anlatamadım sanırım ..
Diyorum ki ; Şeytan her şeyi bizden daha iyi biliyor .. Hakkı ve hakikati yalayıp yutmuş .. Bizim görmediklerimizi gördü bizim bilmediklerimizi biliyor .. Üstelik ALLAH'a da ölüm sonrası hayata da inanıyor .. Buna rağmen eninde sonunda kaybedeceğini bilmesine rağmen neden ama neden ALLAH'tan af dilemek yerine ısrarla şeytanlık yapmak peşinde ?

Velev ki ALLAH'a vermiş olduğu sözü tutsun ve iddiasını ispatlamış olsun .. Velev ki bizden daha üstün olduğunu ve biz insanların daha önce itiraz ettiği gibi yeryüzünde kan döken vahşi ve aşağılık varlıklar olduğunu ispatlamış olsun .. NE OLURSA OLSUN CEHENNEME GİRMEYECEK Mİ ? Bu kadar kafası çalışan ve bu kadar çok şey bilen biri neden bile bile lades der bunu anlamaya çalışıyorum ..

Allahu azimuşşan, şeytanın isyan etmeden evvel karşımıza sınav olarak çıkacağını ve buna ruhsat vereceğini biliyordu.

Senin söylediğin asli konu, yani kafası çalıştığı halde neden isyan ettiği. Bakınız efendim, kafasının çalıştığı yakıştırması tartışılır bir konudur. Neden biliyor musunuz? Kafası çalıştığı için değil, kıskandığı için asilik yaptı. Kafası çalışsaydı Rabbimizin emrine uyardı. Kafası çalışsaydı kovulduğu anda pişman olup af dilerdi.

Eksen, ismini bilmiyorum, Adem diyeyim racona uysun diye. Bir Adem olarak, sana sadece görünmezlik özelliği verilse, bugün yeryüzündeki bütün ademlerden daha zeki olurdun. Görünmez oldun diye değil, görünmezliğinin verdiği imkanlardandır bu. Şeytan, Adem'den önce yaratılmış, dünyada şafak saymaya Hz. Adem ile beraber başlamış ve günümüze kadar var olan bir mahlukat. E şimdi bu mahlukatın tecrübesiyle, 50 yaşındaki bir devlet adamının, esnafın, doktorun, mühendisin tecrübesi bir midir? Değildir. Peki aradaki bu devasa farkı kapatan şey neydi? İnsanlık şeytanın açtığı bu farkı nasıl kapatabildi tarih boyunca? Sadece Allah'ın emir ve yasaklarına uyarak. Bugün şeytanın sahip olduğu gücü eritip yok eden tek güç, insanlık adına İslamiyettir. Şeytan, tecrübesi itibariyle avantajlı. Kafası çalışan olduğu konusunu tam olarak kabul edemeyiz.

İnsandan da örnek verebiliriz. Kafası çalıştığı halde nice insanlar gereksiz bir inat ile, nefs ile, huysuzluk ile ısrarla hata yapmaya devam edebiliyorlar. Yani cinnilerin veya insanların düşünme yeteneklerinin iyi olması demek, her zaman doğruyu yapabilecekleri anlamına gelmiyor.

İnsanları hayvanlardan ayıran en büyük özelliğin düşünmek olduğu söylendi. Bu yanlış bir öğretiydi. Hala tam olarak düzeltilmiş ve bu hatadan dönülmüş değildir. Çünkü hayvanlar da düşünebiliyor. Peki ne söylenmeliydi aradaki farkın anlaşılması için? İrade söylenmeliydi. Hayvanlar da düşünme kabiliyetine sahiptir, ama ırkına göre çok, ama ırkına göre az. Fakat düşünebilirler. Peki sorun ne? Sorun, ne kadar düşünebilirlerse düşünsünler, irade sahibi olmamalarıdır. Ben köpeğimin çok zeki olduğuna defalarca şahit oldum. Ama gelin görün ki efendim, iradesi olmadığı için bu zekasıyla çok defa rezil olduğuna da şahit oldum. Zekasıyla beni şaşırtan o köpek, iradesine sahip çıkamadığı için beni çok defa üzmüştür. Hayvani dürtüler yani...

Şeytanı da böyle çözebilirsiniz işte. Zekası değil; iradesi, nefsi, arzularıdır onu yoldan çıkartan. Hz. Adem ile Hz. Havva aptal mıydı? Yasak meyveyi nefislerine uydukları için yemediler mi? Şeytan hangi huyu sebebiyle asilik yaptıysa, insanların da o huylarına dokunmaya çalışarak yoldan çıkartmaya çalışıyor.

İradesiz bir zeka, dümensiz gemiye benzer. Yanlış rotaya girmemek için kıracağın bir dümenin yoksa, en gelişmiş motor bile takılmış olsa o gemi karaya vuracaktır...

Soruyu daha da açmak kafaları karıştırmak ve yanlış zanlara sürmemek adına ayrıntılara inmeyeceğim .. Yorumlar için teşekkürler..

Kibrinden ötürü, zaten kibrinden ötürü şeytan olmadi mi?

Şeytan da ilim vardır ama aşk yoktur derler o sebeple her şeyi bildiği halde Allaha kafa tuttu deyim yerinde ise.

Konunun daha detayini ve aslını bilenlerden dinlemek isterim bende.Benim fikrim bu.

Şuan İnsanlar Açlıktan hala ölüyor ise,

Yolda kadınlar yürüyemez olmuş ise,

Kardeş tecavüzü evlat tecavüzü tavan yapmış ise,

Yolsuzluk ve Hırsızlık Artmış ise,

Namazdan kaçmak için aklımızda bin bir türlü bahaneler artıyor ise,

Burada kaybeden şeytan mı sizce ?

A’raf suresi âyet 12:
“Buyurdu: “Sana emrettiğimde secde etmeni ne engelledi?”

Dedi: “Ben ondan hayırlıyım.. “Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın”.”

Sad suresi ayet 79-81:
Dedi: “Rabbim, o halde insanların diriltileceği güne kadar bana süre ver.” Buyurdu: “Peki, süre verilenlerdensin. O bilinen güne kadar.”

A’raf suresi ayet14, 15:
Dedi: “İnsanların diriltileceği güne kadar bana süre ver.” Buyurdu: “Süre verilenlerdensin.”

Buradan net bir cevap çıkmaz EkSen.
Şeytan'ın olmadığını varsaydığında, dünya üzerindeki tüm kötülüklerin olmadığını da varsayarsın. Hatta dünyadaki yaşamın da var olmadığını saymalısın. Çünkü inancımıza göre Şeytan, Hz. Adem'i ilk saptırdığında, Hz.Adem yapmaması gereken bir şeyi yaptı ve bu nedenden dolayı dünyaya yollandı. Yani Şeytan Şeytan olmasaydı, dünyadaki yaşam da olmayacağı gibi birer sınava da tabi tutulmayacaktık. İnsanların sınava tabi tutulabilmesi için Şeytan bu nitelikle yaratılmıştır. Yani bu biraz "Ali, neden sabırsız bir insandır","Mehmet, neden hep sinirlidir." sorularını sormak gibi bir şey. Mehmet, aşırı sinirinden dolayı insanları kırdığını ve kul hakkına girdiğini bilir ama yine de yapar. Çünkü bu şekilde niteliklendirilmiştir.

Burada asıl sorulması gereken soru "Neden sınava tabi tutuluyoruz?"

Geri