Şort, Mini Etek, Askılı Elbise Giyen Kadınları Seyreden Amcalara Mektup

Konu sahibi son olarak 578 gün önce görüldü
sOpC3xo.jpg

Şort, mini etek, askılı elbise giyen kadınların ardından bakan bazı erkeklere yönelik bir blogda yayımlanan yazı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kadınların giyimleriyle ilgili açıklama yapılan yazıda erkeklere uyarılar yer aldı.

Mert Tünay’ın “Şortlu Kız ve Bakkalın Önündeki Amcanın Hazin Hikâyesi” başlığıyla yayımlanan yazı şöyle:

Şortlu kız ve bakkalın önündeki amcanın hazin hikâyesi
Sevgili “bakkalın önündeki amca”,
Dün sokakta bakıştık biraz, bana gıcık oldun, hatırlıyor musun?
“Ne bakıyor lan bu herif?” diye düşündün hani.
Önünden geçen şortlu kız köşeyi dönene kadar kızın kıçını seyrettiğin için beni biraz geç fark ettin ama olsun. Seninle o an konuşamadık, işim vardı. Bari bugün yazayım dedim.
Kadınlar hakkında bilmediğin bazı gerçekler var güzel kardeşim.
Seni üzeceğini bildiğim halde, sana biraz bunlardan bahsedeceğim.
İlgini çekeceğini düşünüyorum.
İlk üzücü haberim, kıyafetlerle ilgili.
Şort, mini etek ya da askılı elbise giyen kadınlar teşhirci değil. Sadece hava sıcak. Ağustos ayında hava genellikle sıcak oluyor.
Şortlu kadın gördüğünde havanın sıcak olduğunu hatırlaman, sakinleşmene yardımcı olacaktır.
Havanın sıcak olup olmadığını Twitter’dan öğrenebilirsin, sıcak olunca herkes “hoff hava çok sıcak” yazıyor.
Hayallerini kırmak istemem ama başka bir üzücü haberim daha var:
Geçen hafta sana adres sorarken gülümseyen güzel kız, senin üzerine Nutella döküp yalamak istemiyordu, emin olabilirsin.
İnsanlar iletişim kurarken gülümserler, sen de dene, iyi geliyor güzel amcam.
Yeteri kadar kasmışsın zaten, artık kasma kendini.

Bazı geceler İstiklal’de gördüğün, kahkahalar atarak yürüyen sarhoş kızlar var ya hani. Şaşıracaksın ama onlar da önlerine gelene “vermiyorlar”. Sadece kız kıza biraz içip, biraz eğlenip, rahatsız edilmeden, taciz edilmeden evlerine gitmek istiyorlar.
Sen Barınç’ı falan dinleme, siktir et.
Kahkaha atan kadının neşesini bozma be kardeşim.
Bırak, ayıptır, rahatsız etme.
Rahatsızlık demişken, sana rahatsız edici bir gerçekten daha bahsetmek istiyorum:
Rastladığın turist kadınlar, sadece bir “Türk erkeği” olduğun için sana hayran falan değiller. Narin kalbini kırdığım için beni affet fakat çocukluğundan beri gazetelerde okuduğun “Türk erkekleri kaplan gibi, aşırı emizlemek istiyorum” türünden röportajları gazeteciler (afedersin) götlerinden atarak yazıyordu.
Konuyla ilgili başka bir şok edici gerçek daha var:
Geçenlerde Ortaköy’de gördüğün o iki sarışın, uzun boylu Rus kız **Spam/Adversiting** değildi.
Tüm özgüveninle laf atmana rağmen “fak yu” diye cevap vermelerinden anlamalıydın. Bir dahaki sefere hatırla lütfen.
Söylediklerimden hoşlanmıyorsun, biliyorum.
Bir-iki şey daha ekleyip seni yalnız bırakmak istiyorum.
Mesela:
Yan apartmanda her gece evine başka bir erkek çağıran kız var ya, hani yalnız oturan. Evine gelen erkeklerin hepsiyle mutfak tezgahında tepinerek seviştiklerini düşünüyorsun belki, ama o durum da öyle değil güzel arkadaşım.
Kadınlar erkeklerle seks yapmadan sadece arkadaşlık edebiliyorlar. Sen de yapabilirsin, kadınların arkadaşlığı hayatını güzelleştirir.
Bir kadının memelerine bakmadan da onunla konuşabilirsin.
Yeter ki kendine inan.
Son bir noktaya daha parmak basıp konuyu kapatayım:
Kadınlara nasıl bakarsan, onlar da sana öyle bakarlar güzel kardeşim.
Sen, önünden geçen şortlu kıza bir insanmış gibi değil, sadece bir “göt”müş gibi bakıyordun.
Haberin olsun istedim.

Kaynak: t24.com.tr

Bu yazıyı yapan yapmayan tüm erkekler bir kez okumalı.

İnsanların içini bilemiyoruz işte (:
Neyse sustum.

Dün de ben buna benzer bir şeye şahit oldum ve şaşırdım. Eskiden bu memlekette hiç böyle şeyler olmazdı. Uzun boylu ve sarışın bir kadın üzerinde bir kot ve kalın askılı bir tshırt var. Sadece yürüyor. Etrafına bakmıyor bile. Bende arkasından yürüyorum. Yanından geçen erkeklerin neredeyse hepsi laf attı. Atamayanlar gözleriyle yedi resmen. Midem bulanıyor bu tür şeyler gördüğümde. :/

işinize gelen oğlan baktığında ahyşş oluyorsunuz ama.hedef sapıp bakkalın önündeki adam bakınca höööö ve höööö!

Bende hiç kimsenin göt kadar giydiği şortlardan fışkıran selülitleri,temiz alınmamış bacaklarını görmekte istemiyorum bir bayan olarak.
Tamam sıcak boğucu anladık.Bazıları gerçekten sıcaktan bunaldığı için giyiyor.Bazıları kendini evet cidden teşhir ediyor.Sonra çekiştirme modunda.Ya hiç giyme yada giydin taşımasını bil.
Onlar çekiştirdikçe bakanlar onun haline acıdıklarından bakıyorlardır.Ben öyle yapıyorum.

Yazıyı yavaşça anlıyarak okudum ve beğendim.bazı gerçekleri içermekte.Ve insanlarda olan kötü önyargıyı gözler önüne sermekte.

Sadece en başta ki, giyim konusuna katılmıyorum.Eğer iş yazıda ifade edildiği gibi ise,örtülü kadınların durumunu nasıl ifade edeceğiz? Herkese sıcak ta, onlara sıcak değil mi? Elbette sıcak herkes için sıcaktır.Ancak ortada ,vücut hatlarını teşhir etmek,erkeklerin dikkatini çekmek ve tahrik etmek durumlarıda var..yazıda bundan da bahsedilmeliydi(!)

Yani,(masum ve samimi olanları tenzih ederim) şortlu, mini etekli,askılı giyinmiş bütün kızlar masum mu?

Yazının neresi ilgi çekici anlamadım. Sıradan bile diyemeyeceğim düzeyde malca bir yazı.

Aslında bütün olay birinin sizin bakışınızdan huzursuz olup olmamasında, bunu anlamak, anlatmak sadece bu ülkede bu kadar güç. Bakışından huzursuz olmadığı erkeğe rıza gösteriyor, karşılık veriyor diye sizin de onu bakışınızla soymanıza, yemenize, sevmenize müsade edeceği anlamına gelmez.
Bu yorlama, eyleme geçirmiyor diye birinin cinsel açlığını belirten sapık düşüncelerini, bakışı ile üzerimizde kurgulamasına izin vermemizi, olağan karşılamamızı bekleyen malaklar için yazıldı. Çok öptüm tatlışlarım. .p

Sosyal medya fenomeni olabilmek adına karalanmış bir yazı. Samimi gelmedi bana.

amcanın cevabını buldum ALINTIDI
edit: elimden geldiğince küfürleri kapatmaya çalıştım mobilden bu kadar oluyor mazur görün :D

bak evlat

işler zaten kesat, ortalık avm dolmuş, canımız sıkkın. biz de ne yapalım tükkanın önüne iskemle atıp diğer esnafları seyrediyoruz. ama seni unutmadım, merak etme hatırlıyorum. sadece ben değil; aylak aylak gezip ara sıra babanın dükkanına geldiğinde gelen geçen kızlara poz kesmelerini tüm sokak biliyor. ama sana gıcık olmadım, imrendim yeğen.

o gün dikkatimi ilk sen çektin, birkaç saniye bir yere kitlenip sonra da tedirgin tedirgin etrafa bakıyordun, seni gören var mı diye. ulan bu çocuk nereye bakıyor diye bakarken ben de gördüm o götü. takıldı kaldı gözlerim ama sizin tabirle kız kesme dediğiniz olayda pek tecrübemiz yok, öküz gibi bakmışız, affet. keşke senin gibi uzmanı olsak bu işlerin.
ama senin de insanlar hakkında bilmediğin bazı gerçekler var canım yeğenim…
seni üzeceğini bildiğim halde, sana biraz bunlardan bahsedeceğim. çünkü s*kimde değilsin üzülürsen üzül *bne!
ilk kötü haberim, o kadar da akıllı değilsin. biz biliyoruz yeğen, ‘günlük hayatta yaşadığım şeyleri kendime yontarak blog mudur ne sikimse oraya yazayım da biraz popim artsın belki karı kız düşürürüm’ diye düşündüğünü, uğraştığını.

seni şaşırtmak istemem ama etrafta göt bacak izlerken, etrafı kontrol edip başka bakan kişileri görünce ‘oha sapığa bak öküz gibi bakıyor’ deyip elit bey tribine giren, ama çaktırmadan yine de bakmaya devam eden sadece sen değilsin. senin benim gibi bir sürü daly*rak var bu dünyada. bunun sebebi bakkal falan olmak değil, hepimizde var bu potansiyel huyumuz kurusun ne yapalım!

ha bu arada şortlu kadın gördüğümde havanın sıcak olduğunu biliyorum. 50 kuruşa su, 1 liraya niğde gazozu satarım belki diye bir ümit daha erken açıyorum dükkanı sabahları…

tahminlerini çürütmek istemem ama, diğer konuya da değineyim:
geçen hafta bana adres sorarken gülümseyen güzel kızın, üzerime nutella döküp yalamak istediğini hiç düşünmedim, emin olabilirsin. kendinden 30 yaş genç kızların peşinde koşma huyu bizim değil, senin baban gibi köşeyi dönmüş zenginlerin huyu. hem nutella ne am**koyum! bizim dükkanda saralle var sadece. o da taş gibi ekmağa bile sürülmüyor imansız.

‘bazı geceler istiklal’de gördüğün, kahkahalar atarak yürüyen sarhoş kızlar var ya hani’ demişsin ya, gerisini okumadım. istiklal’e en son 20 yıl önce gitmiştim. bakkalım lan ben! ha bizim oğlan akşamları saçına fön çekip yarım metre dikleyip hayko cepkin gibi gidiyor oralara, ona sor bu konuları.

itiraf edeyim, evet çocukluğumdan beri bazı gazetelerde okuduğum “türk erkekleri kaplan gibi, aşırı emizlemek istiyorum” türünden röportajları gerçek sanıyordum. gazetecilerin götlerinden attığını bilmiyordum. beni bu konuda aydınlattığın için teşekkür ederim. ama senin de benim gibi şok ve bulvar gazetesi okuduğunu anlamış oldum bu vesileyle (ne de olsa bu haberler sadece o gazetelerde var) çok sevindim, demek ki o kadar da farklı değilmişiz yeğen. ortak noktalarımız varmış.

konuyla ilgili diğer gerçeklere gelecek olursak,
kadınlar erkeklerle seks yapmadan sadece arkadaşlık edebiliyorlarsa, sen de bi dene yeğenim. her önünüze gelen kıza yavşamayın artık. karşı cins olarak değil insan olarak görün. kadın neslini erkeklerden bıktırmayın.
bir kadının memelerine bakmadan da onunla konuşabiliyorsak, dekolte giyen kadının peşinde koşma evladım. giymeyene de kezban deme….
tüm bunları dert edinmeden önce patriyarkal* sorunları önemse (bizim büyük oğlan ekledi bunu. üniversite talebesi, burslu hem de)

yeter ki kendine inan.

son bir noktaya daha parmak basıp konuyu kapatayım:
bana göt demek için dolambaçlı cümlelerle, aliterasyonlarla uğraşma. kızları etkilemek için şiirlerini paylaştığın can yücel’i hiç mi örnek almadın? ne diyordu?
bizim köyde göte göt derler!

Güzelmiş ^^ hatunların şortu askılısı şusu busu ile uğraşmak yerine gözleri daha düzgün bakacak hale getirdiğimizde bu sorunlar çözülecektir belki bir gün :o

Yicekmis gibi yakisikli cocuklara yani bize bakan kizlara selamlar ; D

Yazı hiç samimi değil. İtiraf edin hacı abiler, hiç mi güzel kız gördüğünüzde bakmazsınız?

Bazen fazlasıyla abartanları görüyorum.
İnsan tiksinecek duruma bile gelebiliyor.

Geri